Charles Smith
Üstün
- Makaleler
- 3
20 yıllık kitap, düşmüş olabilir.Orijinal kitapların üstünde bu şekilde bir bandrol bulunur. Kitabınızın orijinal olup olmadığını anlamak için ön veya arka kapaklarında bu bandrolün bulunup bulunmadığını kontrol etmeniz gerekir. Kitap bandrolsüzse orijinal değildir. Attığınız fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla elinizdeki kitap bandrolsüz. Yani orijinal olmayan bir kitap.
Tabii bu arada eserin bandrol zorunluluğu konusunda bazı istisnalar bulunmaktadır. Mesela: --> Kapak hariç toplam 48 sayfayı geçmeyen, okul öncesine, ilköğretime ve ortaöğretime yönelik eğitim amaçlı süreli olmayan yayınlara bandrol alınması zorunlu değildir.
Orijinal kitapların üstünde bu şekilde bir bandrol bulunur. Kitabınızın orijinal olup olmadığını anlamak için ön veya arka kapaklarında bu bandrolün bulunup bulunmadığını kontrol etmeniz gerekir. Kitap bandrolsüzse orijinal değildir. Attığınız fotoğraflardan gördüğüm kadarıyla elinizdeki kitap bandrolsüz. Yani orijinal olmayan bir kitap.
Tabii bu arada eserin bandrol zorunluluğu konusunda bazı istisnalar bulunmaktadır. Mesela: --> Kapak hariç toplam 48 sayfayı geçmeyen, okul öncesine, ilköğretime ve ortaöğretime yönelik eğitim amaçlı süreli olmayan yayınlara bandrol alınması zorunlu değildir.
Belki de, bu ihtimali de göz önünde bulundurabiliriz. Ben işin sadece yasal kısmını bilgilendirme amaçlı anlattım.
--> Koruma süresi, eser sahibi yaşadığı sürece ve ölümünden itibaren 70 yıldır. Birden fazla eser sahibi söz konusu ise son sağ kalanının ölüm tarihi esas alınır. Eser sahibi tüzel kişiyse, koruma süresi aleniyet tarihinden itibaren 70 yıldır. (Kaynak: telifhaklari.ktb.gov.tr)
Bu baskı bandrol zorunluluğu gelmeden önce basıldı. Bence orijinal kitap. Kağıt dokusu nasıl? Sahteleri berbat oluyor, A4 gibi.
Ayrıca kapak resmi ilk baskıyla uyumlu.