7-Zip ile SHA256 veya üstü teknoloji kullanırsanız kurmaları 70 yıldan fazla sürer. Tabi şifrenizi basit yapmazsanız. 😊
Onca yüksek güçlü süper bilgisayarlar var. Kırsa kırsa onj anca süper bilgisayar yapar.
Proton drive baya güvenilir diye biliyorum. Ama sürekli ona para ödemek de can sıkıcı olabilir.
Parayı bulut depolama satın aldıktan sonra harici diskle uzun vadede karşılaştırma yaptığımız zaman harici disk daha ucuza denk geliyor. Tam matematiksel değil de oran vermek istedim.

Onca yüksek güçlü süper bilgisayarlar var. Kırsa kırsa anca süper bilgisayar yapar.

Parayı bulut depolama satın aldıktan sonra harici diskle uzun vadede karşılaştırma yaptığımız zaman harici disk daha cucuza denk geliyor. Tam matematiksel değil de oran vermek istedim.
Ben sorumluluk almıyorum hocam. 70 yıl sonra garantisi biter 😂

Onca yüksek güçlü süper bilgisayarlar var. Kırsa kırsa onj anca süper bilgisayar yapar.

Parayı bulut depolama satın aldıktan sonra harici diskle uzun vadede karşılaştırma yaptığımız zaman harici disk daha ucuza denk geliyor. Tam matematiksel değil de oran vermek istedim.
Harici disk bence her türlü olmalı zaten hocam. Bulut her ne kadar güvenilir de olsa yarın ne olacağı belli değil ve sürekli para ödemen gereken bir şey. Uzaktan bir disk kiralamk gibi. Harici diski bir kere aldın bitti. Kafan rahat etmezse yanına ayriyeten bulut olmalı.

Tekrardan bir şey sormak istiyorum. Şansıma denk geldi ve ODTÜ'de bir hocaya (profesör) sorduğum zaman bana Google One önerdi. Sizin dedikleriniz her zaman harici disk ama hocanın dediği takıldı kafama.

Harici disk tercihim olurdu. Sağlam diskler var bozulmuyor öyle kolay kolay onlarda depolayabilirsiniz.
Harici disk tabii ki de. Harici SSD'ler işinizi görebilir.
Harici disk kesinlikle ve artı olarak güvenilir bir bulut depolama da düşünebilirsin kafan en rahat bu şekilde olur. Proton drive baya güvenilir diye biliyorum. Ama sürekli ona para ödemek de can sıkıcı olabilir. Çok sıkıntı etmezsen bence harici disk yeterli olur başına bir şey gelme ihtimali çok düşük.
Sizin fikirlerinizi tekrar almak istiyorum. ODÜT'de bilgisayar mühendisi profesör ve bulut depolama diyor. Fakat hassas ve kritik veriler haricinde dedi. Siz ne düşünüyorsunuz?