Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
3-4 haftaya Hava Harp okulları mülakatına gideceğim. Kılavuzu okurken böyle bir ibareye rastladım "Psikomotor testinin itirazı yapılmaz ve her adayın tek giriş hakkı vardır."

Bunun anlamı bir daha hiç hava harp okuluna başvuramıyor muyuz? Yoksa o sene için mi elenmiş oluyoruz?
Bilen varsa yardımcı olur musunuz? Rica ediyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba,

Pisikomotor testinden elenen adaylar bir daha Hava Harp Okulu'na başvuramıyor, sadece 1 hakkınız var.

Bunun sebebi insanın doğuştan gelen özellikleri olmasıdır. Örneğin: El-göz koordinasyonu, dikkat düzeyi, çoklu görevleri yönetme, refleks hızı gibi kapasiteler doğrudan geliştirilemez.
Merhaba,

Pisikomotor testinden elenen adaylar bir daha Hava Harp Okulu'na başvuramıyor, sadece 1 hakkınız var.

Bunun sebebi insanın doğuştan gelen özellikleri olmasıdır. Örneğin: El-göz koordinasyonu, dikkat düzeyi, çoklu görevleri yönetme, refleks hızı gibi kapasiteler doğrudan geliştirilemez.

Çözüm
Merhaba,

Vay be olaya bak. Bu yuzden araba kullanamayanlar asla kullanamiyor. Veya bisiklet suremeyenler asla suremiyorlar. Bununla ilgisi var herhalde.

@ProfTech,

Nasıl herkesin farklı bir yeteneği varsa bu durumu da herkesin zeka yapısının farklı olduğunu görerek bağdaştırabilirsin. Linguistik zeka ve matematiksel zekalı 2 insanın akademik başarısından tut, gündelik hayatının ve yaşama biçiminin farklı olduğu bile anlaşılır.

Araba sürmek veya bisiklet sürmek öğrenilebilir. Bisiklette dengede kalmayı zamanla, arabada ise sürerek öğrenirsin. Çünkü zorlayıcı bir yanı yok. Bu işi beceremeyenler kendine güvenemeyenler oluyor genellikle. Dc-3/Cessna gibi ve yolcu uçakları içinde aynı durum geçerli.

Ancak savaş uçağı kullanmak başlı başına yetenek gerektiren bir durum.

Örneğin: Aynı anda g kuvvetine dayanırken uçağı sürüp silah sistemlerini kontrol etmek için müthiş bir refleks gerekir, 1 saniyelik zaman kaybında çok yanlış sonuçlar ortaya çıkabilir. Bir tehlike anında da risk analizi yapmak için çok iyi bir akademik bilgi ve mental/soğukkanlı olmak gerekir. Bunları herkes yapamaz, üstte de dediğim gibi doğuştan gelen bir özellik.

Son düzenleme:
Onlarda kendi arasında ayrılıyor,
Motot ve ince motor gibi.
Özel egitime tabii olarak motor gelişimi saglana biliniyor ama insan istesede doğuş kapasitesinin uzerine çıkamıyor.
Özel egitime 4 yıl çocugu goturmustum, oradaki uzmanların söylemesi.
@21931, in dediği dogru.
Bazı seyler ögrenerek gelistirilebilir,
Ama mesela hiperaktif çocuklar çok zekidir fakat dikkat dagınıklığı vardır.
Otistik çocuklar normal beyin fonksiyonları çalışır ama vücuduna istesede tam hakim olamaz.
Konuşma bozuklugu; beyin hızlı çalışır, motor yetisemez uygulamada yani konuşmada sorun yasar vs vs.
İşin ozu; dusunme, karar verme, uygulama.
Vs vs.
Biraderde pilot, kr plt alb.
Pilot olmak için zeki degil, biraz daha zeki, çelik gibi sinir, cesaret vs olmazsa olmaz gördüklerim.
Unutmadıgım; 93 üniversite sınavı 38.5 ateşle girip derece yapıp Bilkent açık burs, sabancı Amerika açık burs vermesi,
97 Bilkent'in tekrar mulakata cagırmas.😁
Karar; g. Kurmay “bu adam bize lazım”🤪😁
Psikomotor dan geçemeyenin bir daha sansı olmuyor maalesef.

Son düzenleme:
3-4 haftaya Hava Harp okulları mülakatına gideceğim. Kılavuzu okurken böyle bir ibareye rastladım "Psikomotor testinin itirazı yapılmaz ve her adayın tek giriş hakkı vardır."

Bunun anlamı bir daha hiç hava harp okuluna başvuramıyor muyuz? Yoksa o sene için mi elenmiş oluyoruz?
Bilen varsa yardımcı olur musunuz? Rica ediyorum.
Hocam merhaba. Mülakat nasıl geçti?