A

Abdurrahman Can

Ziyaretçi
Selamünaleyküm. ADSL altapıya sahiptim. 5 Haziran'dan beridir internetim yok, genel arıza olarak görünmektedir. Köyümüze havai fiber kablo döşendi 2 hafta önce ve T23 erişim kabini kone oldu. Şu anda sistemde altyapım görünmüyor. Başımdan ilk defa geçiyor. T23 erişim kabininden fiber mi VDSL mi veriliyor? İkinci olarak ne zaman kullanıma sunarlar çünkü 4 ay yakın olacak internetimiz yok da.

Dosya Ekleri

• IMG_20240829_180620.webp
    IMG_20240829_180620.webp
    83,1 KB · Görüntüleme: 153
  • IMG_20240829_180940.webp
    IMG_20240829_180940.webp
    1 MB · Görüntüleme: 134
  • IMG_20240829_181011.webp
    IMG_20240829_181011.webp
    1,7 MB · Görüntüleme: 129
  • IMG_20240904_083001.webp
    IMG_20240904_083001.webp
    326,9 KB · Görüntüleme: 126
  • IMG_20240904_083004.webp
    IMG_20240904_083004.webp
    68,3 KB · Görüntüleme: 130
Son düzenleyen: Moderatör:
Araştırdığım kadarıyla bu kabinden VDSL2 veriliyor ama kabine yakınlığınıza göre çok rahat 100+ megabit alabilmeniz gerek.
Kabinin birisi bana 40 metre diğeri 150 metre ve 50 metre ötedeki adam 50 down 8 up alıyor. Ben ise en yüksek 95 mbit destekliyorum ve bu yerlere yakınlığımı anlattım şimdi, 10 down 0.95 up alıyorum :) Mikrotik iki tane anten çekmek istesem müdürlükten izin almam gerekir mi? O kutudan abonelik çıksam mümkün mü? Artık kendi çözümlerimi bulmaya çalışıyorum. Düşünceniz nedir?

VDSL veriliyor diye biliyorum. Fiber olacak olsa direklere veya evlerin içine kutu çakmaları lazım.

T23 Normalde VDSL içindir. Fakat içindeki DSL kartlar sökülünce, OFSD (fiber saha dolabına) dönüştürülebilir. ODF (Dağıtım çatısı) ve 2U Boy OFSB (Optik fiber sonlandırma bölümü) koyarak da FTTH verilebilir. Bu kabin içinde DSLAM'da EPON ve GPON portlar bulunur, buradan da FTTH verilebilir fakat sana gelme durumu olan (gerçi belli olmayan) FTTH'de T23'ten gelmeyecektir. Zira bunun yerine OFSD koyarlardı.

Fotodaki 12 FO H (Sondaki H harfi havai olduğunu gösterir) kablo. Yani içinde 12 Core (fiber kıl) var. Fakat Fiber rotasını bilmediğimiz için ve hangi binalara dağıtılacağını bilmediğimiz için, sana gelir veya gelmez diyemeyiz. Sadece bina değil, eğer ki aktif bi' baz istasyonu var ise onu beslemek için de çekiyor olabilirler.

T23 Normalde VDSL içindir. Fakat içindeki DSL kartlar sökülünce, OFSD (fiber saha dolabına) dönüştürülebilir. ODF (Dağıtım çatısı) ve 2U Boy OFSB (Optik fiber sonlandırma bölümü) koyarak da FTTH verilebilir. Bu kabin içinde DSLAM'da EPON ve GPON portlar bulunur, buradan da FTTH verilebilir fakat sana gelme durumu olan (gerçi belli olmayan) FTTH'de T23'ten gelmeyecektir. Zira bunun yerine OFSD koyarlardı.

Fotodaki 12 FO H (Sondaki H harfi havai olduğunu gösterir) kablo. Yani içinde 12 Core (fiber kıl) var. Fakat Fiber rotasını bilmediğimiz için ve hangi binalara dağıtılacağını bilmediğimiz için, sana gelir veya gelmez diyemeyiz. Sadece bina değil, eğer ki aktif bi' baz istasyonu var ise onu beslemek için de çekiyor olabilirler.

Baz istasyonuna çektiklerini baz alırsak kabin koymazlardı sanırım yakındaki bir baz istasyonundan internet verecekler. Sektörden biri olarak söylemem gerekir ki gittiğim her baz istasyonun Türk Telekom rezalet. Çoğu bölgede Nokia altyapısı kullanıyor ve transmisyon, rework altyapısı berbat durumda. Evine fiber bile gelse bu altyapıda fiber geldiğini hissetmezsin emin ol.

Baz istasyonuna çektiklerini baz alırsak kabin koymazlardı sanırım yakındaki bir baz istasyonundan internet verecekler. Sektörden biri olarak söylemem gerekir ki gittiğim her baz istasyonun Türk Telekom rezalet. Çoğu bölgede Nokia altyapısı kullanıyor ve transmisyon, rework altyapısı berbat durumda. Evine fiber bile gelse bu altyapıda fiber geldiğini hissetmezsin emin ol.
O kabin VDSL için hocam zaten, benim de düşündüğüm baz istasyonuna çekecekleri yönünde. Bu arada Nokia tarafını ben de sevmiyorum, sektörden derken, mobil tarafta mısınız, internet tarafında mı? NOC demek geldi içimden yani network tarafı, doğru mu? :D

O kabin VDSL için hocam zaten, benim de düşündüğüm baz istasyonuna çekecekleri yönünde. Bu arada Nokia tarafını ben de sevmiyorum, sektörden derken, mobil tarafta mısınız, internet tarafında mı? Noc demek geldi içimden yani network tarafı, doğru mu? :D

Her ikisi de diyebiliriz radyo link kurulumu, onarımı ve benzeri. Sıfırdan baz istasyonu kurup Turkcell firmasına teslim ediyorum. Turkcell bu konuda en çok yatırım yapan operatör diyebilirim.