seeraddar

Yetkin
2024’te Trendyol üzerinden Havit marka bir klavye aldım. Klavye toplam 3 kez garantiye gitti. İlk gönderim 2025 başındaydı, ancak “garanti kapsamı dışında” denilerek geri gönderildi. (Bu detay ileride önemli olacak.) Aynı sorun nedeniyle iki kez daha servise yollandı.

Sorun, kabloyu bastırmadan klavyeye elektrik gitmemesiydi. Arızanın kabloda olduğunu düşünerek Amazon’dan 400 liralık kaliteli bir kablo aldım, çalışmadı. A101’den başka bir kablo alıp denedim, yine çalışmadı. Müşteri hizmetlerini aradım, “Klavyem arızalı,” dedim. Sadece “Sorunu kağıda yazıp kutuya koyun, bu iade koduyla gönderin,” dediler. Kutunun üstüne de “2 farklı kabloyla denendi, sorun kabloda değil” diye not yazdım. Yine de “kablo arızalı” diyerek geri gönderdiler. Ben de klavyenin özel bir kablosu olduğunu sandım.

Ürün geldi, kablo değiştirilmişti ama aynı sorun devam ediyordu. 10 dakika içinde tekrar müşteri hizmetlerini aradım, “Servisinizde kim çalışıyor? Video mu atmam lazım anlamanız için?” dedim. Onlar da “Evet, video atın” dedi. Mail istedim, kabul etmediler. “Kutunun içine ‘sorun WhatsApp’tan iletilecek’ diye not yazın,” dediler. Öyle yaptım, ürünü tekrar gönderdim. Kayıt sisteme girilince videoyu ve iade talebimi WhatsApp’tan ilettim. Defalarca iade talebimi iletmeme rağmen, yetkili ezbere “Biz karışamayız, servis karar verir” diyerek geçiştirdi. Aynı gün “Ürün yenisiyle değiştirildi” diye SMS geldi. Normalde bunu önemsemezdim ama ürün üç defa garantiye gittiği için ben başka bir klavye almıştım. Bu yüzden artık ürüne ihtiyacım yoktu ve iade etmek istedim.

Ancak ürün kargoya verilmişti, “Kullanmanızı öneririz, iptal edemiyoruz,” dediler. Ben de “Geldiği gibi geri göndereceğim, ambalajına dokunmayacağım. eğer gerçekten dokunmamışsam iade alın” dedim. onlarda tamam dediler. Ürünü yolladım. Bu kez de “Sen ürünü 2025’te almışsın, cayma hakkın geçti” dediler. Oysa ürünü 2024’te almıştım. Ürünün ilk garanti giriş tarihini, yani 2025’i, satın alma tarihi gibi göstererek iade hakkımı engellemeye çalıştılar. Ben de THH’ye şikayet edeceğimi yazdım. “Edin,” dediler.

Ardından yurt dışındaki Havit merkezine yazdım. Onlarla birkaç mailleştik. Durumu Türkiye temsilcisine ileteceklerini ve Pazartesi benimle iletişime geçileceğini söylediler. Pazartesi sabah Türkiye temsilcisi aradı, “Yanlışlık olmuş, ürün sizde mi?” dedi. “Ürün dağıtımda, bugün gelir” dedim. “Geldiğinde reddedin, bize geri gelsin” dedi. Hatalarını kabul edip özür dilediler. “İade raporu Çarşamba günü hazırlanacak” dediler.

Çarşamba aradım, ulaşamadım. Perşembe yine ulaşamadım. Bir hafta sonra tekrar aradım, ulaştım. “ürün sisteme girilmiş,” dediler. “Öğlene kadar rapor çıkar,” denildi. Ancak gelen SMS’te “Cayma hakkınız yoktur, 14 günü geçmiş” yazıyordu. Havit’e tekrar yazdım. “Sorun Türkiye temsilcisi tarafından ele alındı,” deyip hem Türkiye'nin hem ana merkezin mail adresini verdiler. internette yok ana merkezin mail adresi, normal şartlarda verilmiyor.

Havit'i Arayıp durumu anlattım, “Genel merkeze yazarsam sizin için sıkıntı olur, evrakta sahtecilik yapıyorsunuz” dedim. Telefonda inanmadılar, “Kiminle görüştünüz?” dediler. Mail adresini verdim. Şaşırdılar. Sonra başka biri araya girdi, “Sanırım X(ismini vermeyeyim) Bey ile görüşmüşsünüz,” dedi. Sanırım X(ismini vermeyeyim) Bey durumu onlara tekrar anlattı sanırım. Benden Özür dilediler.

“Yarım saat içinde iade kararı verilecektir” dediler. Kapatırken de “Havit Global’e bizim hakkımızda, sorununuzu çözdüğümüze dair olumlu geri dönüş yapar mısınız?” dediler. Ben de “Benim sorunumu siz değil, Havit Global çözdü. Siz faturada oynama yaptınız,” dedim. Bu nasıl bir dikkatsizlik olabilir?

En sonunda, iyice korkmuş olacaklar ki, PDF olarak göndermeleri yeterliyken iade raporunu imzalı, kaşeli şekilde kargoyla gönderdiler.

Bu süreçte Trendyol hiçbir sorumluluk almayıp, 'yetkili servis ne karar verirse o' dediler.

@yusakaraa ,@steelumut daha önce konuma yazmıştınız. Globale yazınca sonuç alırsam konuya etiketleyeceğimi söylemiştim.

Son düzenleme:
Aynısını Xiaomi Türkiye ile yaşadım. Sorunu Avrupa destek hattıyla mailleşerek çözüm. Çözene kadar iflahım kalmadı.

Zaten sizin konunuzu okuduğum için Havit globale yazmak gelmişti aklıma. Dolaylı yollada olsa bana yardım etmiş oldunuz. Sizi görmüşken teşekkür de edeyim teşekkürler hocam.

Zaten sizin konunuzu okuduğum için Havit globale yazmak gelmişti aklıma. Dolaylı yollada olsa bana yardım etmiş oldunuz. Sizi görmüşken teşekkür de edeyim teşekkürler hocam.
Rica ederim. O günden beri Trendyol üzerinden ürün almadım😀 2 kuruş fazla verip Hepsiburada ya da Amazon'dan alıyorum.

Her ne olursa olsun zaman bulup uğraşacak biriyseniz her zaman hakkınızı arayın.
Benim konum:

Son düzenleme: