Şu an kullanmıyor gibi bir şeyim. Elimde Xiaomi Note 9 var ama bir çalışıyor bir çalışmıyor, kısmet olursa akşama Samsung S10'a geçeceğim.

Tam hayal denemez ama elimde S22 ya da üstü bir Samsung cihaz olsaydı çok iyi olurdu. S22, S23 vesaire fark etmez. Güncel olsun, eli yüzü düzgün olsun yeterli.

Hayalim 15 Pro Max Full altın kaplamalı. Çok zengin gösterdiği için. Şu anda telefonum yok D:

Biraz deneyimlerinizi aktarabilir misiniz? Bir dönem kullandım 2. cihaz olarak. Hoşuma gitmemişti. Şu anda nasıl?
Herhangi bir telefondan bir beklenti içinde olmadığım için memnun kaldım. Telefonu sosyal medya uygumaları, mesajlaşma ve kamerası için kullanıyorum. Hepsini iyi bir şekilde yerine getiriyor.

Android'te stok Android'i sevdiğim için Nothing'i tercih ettim. Ayrıca CEO'sunun vizyonu da hoşuma gitti. Şirketin yenilikçi bir yaklaşımı var. İnsanların telefon ile daha az zaman geçirmesini hedefledikleri için bu fikirlerini yazılıma da yansıtmaya çalışmışlar. Gerek Nothing Widgets olsun gerek Glyph bildirimleri olsun siz ekrana bakarak daha fazla zaman geçirmeyin diye sadeleşme yönündeler. Bana bir zamanlar yaklaşık 3 sene kullandığım Windows Phone'u hatırlattı. Onda da tiles mantığı vardı. Ana ekrandaki pencerelere sık kullandığınız uygulama, kişi ya da başka şeyler olsun büyük ikonlar halinde ekliyordunuz.

2017'den 2023'e kadar Nokia kullandım. Nokia 8, Nokia XR20 ve Nokia X30. Nokia'da Android One olduğu için stok Android deneyimini çok güzel veriyordu. Nothing de aynı şekilde bunu yerine getiriyor. Ben telefonu 2023 yaz ortası almıştım. Telefonu ilk kullanmaya başladığım zamanlarda yüz tanıma ile ekran kilidini açma fonksiyonu çok kötüydü. Düşük ışıkta hiç bir şekilde algılamıyordu. Bir kaç ay sonra bir yazılım yaması ile bunu düzelttiler. Şimdi düşük ışıkta seri bir şekilde kullanıcının yüzünü algılayıp ekran kilidini açıyor. Bunun dışında Nothing Phone (2) için olan Nothing OS 2.5 yazılımı da geldi. Ben arka ışıklandırmaları pek kullanmıyorum. Sanırım kullandığım tek zaman, telefonu masaya ekran üstü koyduğumda bildirimlerde ışığı yandığında mesaj geldiğini anlamak. Bunun dışında arama geldiğinde de yanıp sönüyor ama zaten telefon sessizde değilse arama geldiğini anlıyorsunuz.

İşlemcisi benim için oldukça yeterli. Ram olarak LPDDR5 kullandığını öğrendiğimde şaşırmıştım. Gündelik kullanımda performansa olumlu olarak yansıyor. Telefonda oyun oynamam, hatta hiç sevmiyorum bu yüzden grafik birimi konusunda bir bilgim yok. Test için 3DMark testleri yaptığımda verdiği sonuçlar fena değildi. Bunun dışında ekranının 120Hz tazeleme hızı sunması kullanım kalitesine olumlu yansıyor. Arka kamerası güzel fotoğraflar sunuyor. Ama Nokia X30 ile kıyasladığımda, gece çekimlerinde X30 bayağı bir önünde diyebilirim. (Özlüyorum eski cihazımı =( )

Aklıma söz edebileceğim başka bir şey gelmedi. İleride telefon yenilersem yine Nothing'den devam edebilirim. Şirketin vizyonu hoşuma gidiyor. Kullanıcılar ile de aktif bir şekilde iletişim içindeler gerek forumlarında olsun gerek sosyal medyada. Nokia da HMD Global tarafından isminin değiştirildiğini öğrendiğim için artık kullanmayı düşünmüyorum. Zaten Türkiye'de de satışı yok, yurtdışından her getirdiğimde haraç parası ile uğraşamayacağım. $500'a aldığım telefonu $1000'a ''kayıt'' ettirecek kadar akılsız değilim. 😄

Siz ne zaman kullanmıştınız ve ne yönden hoşunuza gitmemişti?

Hayal değil bir telefon en nihayetinde alınır ancak Apple ekosisteminde çok fazla cihazım olmasa S23'e geçerdim şu an 256'lık 11 Pro kullanıyorum işimi görüyor pili dışında öneririm.

Hayalimdeki telefon = Yok.
Kullandığım telefon = Redmi Note 12 Pro 4g.

Not: Konsolcu adam niye telefon istesin aga.

Hayali aslında raporlayıp beğendiğiniz gibi bir şeye dönüştürsek iyiydi. Neyse Android tarafında tasarımını bozmadan önce OnePlus 9 öncesi beğendiğim modellerdi bana göre yazılımsal olarak en iyi Android telefon üreticisiydi. Huawei Nova 5T beğendiğim modeldi özellikle mor olani Nova ibaresi arkasında şık gözüküyordu. Google serisi telefon yine yazılımdan dolayı sevdiğim markadır. Huawei Mate 20 Lite beni uzun yıllar boyunca günlük en az 3 saat o yazın 12 saate çıkıyordu asla ne pil konusunda ne kasma konusunda üzmemişti. Samsung s serisi kalemli modelleri özellikle aşağıda çıkması ve kullanılması hoşuma giden bir olaydı. Meizu 20th ya da 10th hatırlamıyorum zamanının en baba F/P telefonuydu işlemcisi Snapdragon 865 olmasına rağmen fiyatı Snapdragon 675'li telefonlarla aynıydı. Ama gel gelelim ben şu an mi 11t Pro kullanıyorum. Babam zamanında kendine uygun telefon olsun diye POCO X3 Pro almıştı ben de o anlık hevesle direkt aldım kendi Mate 20 Lite telefonumu vermiştim babam sonra onu sattı kendine başka yurt dışı aldı, POCO da 2 yıl kullandım yazın sıcak diye herhalde birden kapandı ve asla açılmadı ve buna geçtim. Not: Yurt içi alıyorsanız Xiaomi almayınız lütfen.

Son düzenleyen: Moderatör: