İş meselesi en önemli meseleyken çok net açılmadığını düşünüyorum. İşsiz olduğunuzu belirtmişsiniz, yaşınızı da göz önüne alırsak (19?) sermayeniz de olamaz. Aileden gelen bir para olduğunu düşünüyorum, evliyken üniversite okuma hedefinizi de göz önüne alırsak tabii bol para lazım. Bu durumları biraz açarsanız daha iyi olur. Evliliği sürdürecek parayı nasıl elde ediyorsunuz?
Yaşım 19'u bitiriyor. Şu an ikimiz de kendi ailelerimizin yanında yaşıyoruz. Bu durum maddi yükü biraz hafifletse de psikolojik olarak tam tersine daha fazla baskı oluşturuyor. Bunun sonucunda da sık sık tartışıyoruz. Gelir konusunda ise haftaya bir markette bir süreliğine çalışmaya başlayacağım.

Öncelikle bahsettiğin konuların tamamı herhangi bir insanın da yaşadığı sorunlar. İlk olarak şunu bilmelisin, sen özelsin ama bu yaşadığın sorunlar özel değil. Ben de ilişkilerimde doğruyu bulmakta zorlanıyorum, ilişki yaşadığım insana çok önem veriyorum ve bundan dolayı zaman zaman sorunlar yaşıyorum, ben de zaman zaman mesleki kaygılara düşüyorum ve acaba bu yolu değil de şu yolu mu seçseydim diye kendi kendime soruyorum. Ben de kendimi yükseltmek için bir hedef belirliyorum ve beni bu hedefe götürecek o enerjiyi bir türlü benliğimde bulamıyorum. Yani demem o ki bu yaşadıklarının hiçbiri sana özgü değil. Şu anlattıkların 2026 toplumunun tamamında yer alan zihnî karmaşıklıklar. Disiplin toplumu, performans toplumu derken kendimizi bir anda 'yorgunluk toplumu' içerisinde bulduk. Seni özel kılan yorgunluk toplumu içerisinde sivrilen o enerjik birey olabilmendir. Bunun için de birçok yol var. Ben sana bugün hayatını sonuna kadar değiştirecek bir yol önereceğim, Stoa. Stoa öyle basit tezgah kitaplarından öğrendiğin bir şey değil. Bu büyük bir düşünce sistemi. Temelinde senin yaşadığın bütün duygudurumların çözümü Stoa'da mevcut. İlk olarak William B. Irvine'in Güzel Yaşam Kılavuzu isimli kitabı edinmeni isterim. Bu kitabı biraz oku, temelinde Stoa'nın ne olduğunu bir öğren. Sakın İnternette araştırma Stoa'yı yanlış bilgiye ulaşman da bu aşamada senin için sıkıntı, doğru bilgiye ulaşman da. Akademik bilgilere doğrudan maruz kalman senin için şu an yanlış bilgiye maruz kalmandan çok daha insafsızca sonuçlar doğurur. İlk olarak yazdığım kitabı oku daha sonra kendin zaten detaylı araştırmalarla daha akademik ve yüzeysel olmayan çalışmalara gireceksin. En sonunda da Marcus Aurelius ve Seneca gibi filozofların eserlerini mutlaka ama mutlaka oku. Hayatını şu an bulunduğu yoldan bu yola çevirmen senin için mükemmel sonuçlar doğuracaktır. Hem de 19 yaşında. Bu mükemmel bir yaş! Evet sana Stoa'nın yaşam felsefesini burada ben de anlatırdım ama kesinlikle Bibliyoterapi ile kendini çok daha iyi tanıyacaksın. Merak ettiğin bir şey olursa daima yazabilirsin. Daha müsait bir zamanda seninle Stoa üzerine konuşalım. Her geçen gün daha iyi hissedeceksin. 🥰🥰😇

Değerli yorumun için teşekkür ederim. Aslında yaşadığım şeylerin sadece bana özgü olmadığını biliyorum ama bazen üst üste gelince insanın bakış açısı daralabiliyor. Stoacılık hakkında çok fazla bilgim yoktu, önerdiğin kitabı ve konuyu araştıracağım. Vakit ayırıp uzun uzun yazdığın için teşekkür ederim.