Roawen

Uzman
Hayat hiçbir yönüyle tat vermiyor, eskiden günler güzel geçerken artık tekdüze bir düzene dönüştü sanki. Kendi halimde takılıp zaman geçirmeye yaşıyorum gibi sadece. O çok sevdiğim oyunlar bile zevk vermemeye başladı bana. Küçükken hayalini kurup her gün araştırdığım PC'ye sahip olmak bile bana kısa süreliğine geçici bir mutluluk verdi ama şimdi bomboş. Eskiden zevk aldığım şeyler şimdi hiç zevk vermiyor. Yaşadığım hayatın hiçbir anlamı yokmuş gibi geliyor.

Tam olarak olmasa da bende aynı durumdayım. Psikiyatriye gidip ilaca başlamayı deneyebilirsiniz.
Niye her şeyin ilaçla çözüleceğini zannediyorsunuz? Belki de az bir huzur bütün olayı çözecek ilaç her zaman bir çözüm değildir. Hayat hep aynı şekilde devam etmez illa ki inişli çıkışlı zamanlar olur belli ki sizlerde o zamanlardasınız. İlaçları kötülemiyorum ama ileride işe girerken falan başınızı ağrıtır.

Yani böyle hissetmeyen birisi var mı diye sorgulasak daha doğru olur. Gelecek kaygısı, maddi sıkıntılar, kalitesiz yaşam, tekdüze hayat... Yani insanlar bir araya geldiğinde bile geçim derdinden, ekonomik sorunlardan bahsedip duruyor ki haklılar da. Böyle bir ortamda eski günlerde olduğu gibi gülüp eğlenebilmek, hoş sohbet yapabilmek çok da kolay değil. Yani en azından sürdürülebilir olmuyor. Zaman zaman senin içine düştüğün duruma herkes düşüyor, merak etme. Şu an bende öyleyim ama bende süreç baya uzadı o yüzden takmamaya çalışıyorum. Anda kalıp geçiyorum yapacak bir şey yok.

Kendi adıma çözümü biliyorum ancak uygulayamıyorum ben. Ve uygulayabilene değin de bu şekilde yani şu an olduğum gibi hafif tatsız ve mutsuz olmam sürecek.

Çözümün bir adımı aslında hayallere sahip olmak. İllaki büyük hayaller olması gerekmiyor ve hayal olması da yetmiyor. Bir de bu hayalleri gerçekleştirmek için çabalamak lâzım. Bunlar aslında az da olsa mutluluk sağlayabilir. Öte yandan mutsuzluğun en büyük nedenlerinden biri olarak da telefonda çokça zaman geçirmeyi görüyorum. Hiçbir şey yapmadan sadece video izlemek en azından beni video izlemem bittikten sonra kaygılandırıyor.

Tavsiyem mi? Özetle bir hedef gerekiyor. İnsanoğlu buralara dek de önüne hedefler koyarak geldi. Eskiden bu hedef hayatta kalmak ve üremekti. Şimdi hayatta kalmak büyük bir hedef değil, üremek de çok istediğimiz bir şey değil; o yüzden içine düşülen bu boşluğu doldurmak da daha karmaşık şeyler gerektiriyor ama illaki de bir şeyler gerektiriyor dediğim gibi. Bir dine inanıp ibadet etmek dahi olabilir.

Tutku edinin, bir şeylere özenin, bir şeylere erinmeyin. Bilgisayar oyunu geçmişte kalmış bir hobiniz olmuş demek ki, takılı kalmayın. Yarın bir gün belki saracaktır yine ama bugün ara verin. Sporları keşfedin. Sevdiğiniz şeylerin peşinden koşun.

Tutku edinin, bir şeylere özenin, bir şeylere erinmeyin. Bilgisayar oyunu geçmişte kalmış bir hobiniz olmuş demek ki, takılı kalmayın. Yarın bir gün belki saracaktır yine ama bugün ara verin. Sporları keşfedin. Sevdiğiniz şeylerin peşinden koşun.

Doğru söylüyorsunuz hocam aslında ama bu düşüncede olma sebeplerimden biri de aileden dolayı. Spor konusunda hiçbir şekilde destek olunmadı ve istemediğim mesleği yapacak olmak beni sıkıntıya sokuyor.