Sizi bilemem ama bence eski oyunlar, her ne kadar biraz sıkıntılı olsa da oynaması zevkli gibi ve oynayınca daha çok içine kapılıveriyorsunuz.

Not: Aslında uygun bir zamanda eski oyunların hemen hemen hepsini alıp stoklamak lazım. :D

Eski oyunlar düşünülerek ve her ayrıntıya kadar tasarlanarak yapılıyordu, şimdi her şey birbirinin kopyası.
Eski oyun motoru geliştiricileri hesap makinesinin zor yazıldığı programlardan oyun motorları çıkartıyordu. Şimdi? Her şey çok basit adam fareyle tak tak yapıyor binlerce komut çalışıyor. Senelerdir aynı Far Cry 3'ün üstüne 2 3 silah 2 3 outpost ekleyerek satıyorlar. Senelerdir aynı CoD'un üstüne bir grafik iyileştirmesi atıp 60 70 dolarlara satıyorlar. Suç bunu yapanda değil alanda. Mesela Dying Light 1'e bak o çaresizlik hissi zombiler gece korkusu eceller falan. Bir de Dying Light 2'ye bak demeye çalıştığımı anlarsın.

Yeni oyunlar eskilerin DLC'si gibi, üstelik maliyet bahanesine inanmayın, sıfırdan yapılan İP maliyetli olur ama sektörün %75'i önceki oyunların assetlerini kullandığı için, maliyetler abartılıyor, çoğu reklam bile yapmıyor PS kanalına fragman için para ödüyorlar, günümüzde oyunların 80 dolara satılması için hiçbir neden göremiyorum, aksine oyunun kalitesine göre çok pahalıya satıyorlar, 50 dolarlık oyun 70 dolar koyuyorlar, Nintendo oyunlarına hiç girmiyorum bile kitle koyun olduğu için böyle güç verirsen şirkete kendini bir şey sanar, Metroid Prime rezilliğini araştırın oyunda arka plan müziği parayla satılıyor.

Konu dışı ama Level Dizayn olarak bana göre en iyi firma Ubisoft, adamların açık dünya ekibi çok iyi ama animasyoncuları ve kodlamacıları çöp.

Eski oyunları oynarken aldığım zevki azaltan en büyük şey kriptik bölüm tasarımları. Bazen o kadar kanser eden bölüm dizaynları oluyor ki insanın aklı almıyor. Youtube'dan bölümün nasıl geçildiğine bakmadan bitirdiğim eski bir oyun yoktur.

Eski oyunları oynarken aldığım zevki azaltan en büyük şey kriptik bölüm tasarımları. Bazen o kadar kanser eden bölüm dizaynları oluyor ki insanın aklı almıyor. Youtube'dan bölümün nasıl geçildiğine bakmadan bitirdiğim eski bir oyun yoktur.
Bende bunu yapıyorum. Bir de bazen yeni oyunlarda, labirent gibi bölümler yapıyor. Mesela Doom The Dark Ages ve Doom Eternal.