Öyle zaten. Hatta geliştiricilerden birinin forumda EU4 çok zor olduğu için geliştirici ekibinin HOI4'ü kolay yapmak istediğini yazdığını görmüştüm.
Ama yeni çıkan DLC'ler ile yine oyun karmaşıklaşıyor. 1000 saatim vardı yaklaşık 1 yıl falan oynamamıştım bir girdim supply sistemi falan değişmiş Sovyet oynarken Alman'a kapitüle oluyordum az kalsın. Meğer adam benim trenleri bombalıyormuş.
Mekanikleri zaten fazla ve ayrıca güzelde. Tren bombalama muhabbetini sevdim yani. EU4 o zaman baya sonraya kaldı gibi. Çok teşekkürler bilgiler için

EU4 zorlamıştı biraz ama kolay alışabilmiştim. Civilization VI'da zorlamıştı ama sonrasında iyi oynadım. Oxygen Not Included çok zorladı pes ettim. Cities Skylines'ta çok zorladı ve pes ettim.

EU4 zorlamıştı biraz ama kolay alışabilmiştim. Civilization VI'da zorlamıştı ama sonrasında iyi oynadım. Oxygen Not Included çok zorladı pes ettim. Cities Skylines'ta çok zorladı ve pes ettim.
EU 4'te zorlananlar bir hayli fazla. Cities Skylines'te öyle ve Oxygen Not Included'te... Civilization sanırsam daha kolay veya daha az popüler diye onun hakkında çok yorum yapan aman aman yok gibi bilemiyorum. Sizde sağlam bir strateji oyuncusuna benziyorsunuz :D

Cities Skylines ve FM hariç tüm strateji oyunlarında batırıyorum. EU4 oynamadım, Hoi4 zaten kara bir mazim var. Ülkeyi Yunanlılar ve Kürtlere kaptırdım. Bir daha da oynamam o oyunu.

Cities Skylines ve FM hariç tüm strateji oyunlarında batırıyorum. EU4 oynamadım, Hoi4 zaten kara bir mazim var. Ülkeyi Yunanlılar ve Kürtlere kaptırdım. Bir daha da oynamam o oyunu.
Hem de ne kara bir maziymiş :d En azından Cities Skylines ve FM çözmüşsün ben daha çok çok daha başlardayım diyebilirim

Baldur's Gate 3 ( :D ), Manor Lords, Warcraft III harita modları.

Arkadaşlar bence strateji oyunlarını iyi ya da orta derece oynuyan birinin, zeka seviyesi iyidir. Ben o kadar oynadım, sonuç alamadım hiç. Öğrenmem eğrim çok düşük galiba.

Baldur's Gate 3 ( :D ), Manor Lords, Warcraft III harita modları.

Arkadaşlar bence strateji oyunlarını iyi ya da orta derece oynuyan birinin, zeka seviyesi iyidir. Ben o kadar oynadım, sonuç alamadım hiç. Öğrenmem eğrim çok düşük galiba.
Yani gerçekten bazı oyun türlerini bir şekilde hiç oynayamayan tanıdıklarım var ama çoğu zaman sabırsız olunduğu için öyle olunuyor bence

2006 yılıydı o zamanlar 8 yaşındaydım ve evimizde bilgisayar yoktu. Okuldan sonra komşumuz Ayten Teyze'nin evine giderdim. Onun oğlu Deniz Abi, sürekli BFME 2 (The Battle for Middle-earth II) oynardı. Ben de oyununu izlerdim çok keyif alırdım. Bir gün bana "Sen de dene" demişti. Ben de "Abi, bilmem ki" dediğimde o da "Gel, gel" demişti. Oyunu oynadığımda adeta hasta olmuştum. Ama şu ana kadar öğrendiğim en geç ve en zor oyun oldu. Bu yüzden buraya yorum yazma ihtiyacı hissettim.

Deniz Abi, 2008 yılında şehit oldu. Bu oyun bana Deniz Abi’den miras olarak kaldı.

post-5795-1491004772.webp

2006 yılıydı o zamanlar 8 yaşındaydım ve evimizde bilgisayar yoktu. Okuldan sonra komşumuz Ayten Teyze'nin evine giderdim. Onun oğlu Deniz Abi, sürekli BFME 2 (The Battle for Middle-earth II) oynardı. Ben de oyununu izlerdim çok keyif alırdım. Bir gün bana "Sen de dene" demişti. Ben de "Abi, bilmem ki" dediğimde o da "Gel, gel" demişti. Oyunu oynadığımda adeta hasta olmuştum. Ama şu ana kadar öğrendiğim en geç ve en zor oyun oldu. Bu yüzden buraya yorum yazma ihtiyacı hissettim.

Deniz Abi, 2008 yılında şehit oldu. Bu oyun bana Deniz Abi’den miras olarak kaldı.

Eki Görüntüle 153438
Hocam geç gördüm forumlara genel olarak uzun zamandır girmiyordum. Ruhu şad olsun. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim.

HOI 4'te İrlanda ile oynarken zorlandım. Kuzey İrlanda'ya saldırıp ele geçirdim ama İngiltere'nin tüm müttefiklerini toplayıp 2. Dünya Savaşını unutup 2. İrlanda soykırımına girişmesi sonucu 1 saat boyunca küfrede küfrede soykırıma uğradım. :D Anlamadığım şey zaten küçücük ada ülkesiyim, her şehrimde atom bombası patlatmanın ne gereği vardı?

Stellaris'te de sevimli görünen bir ırkı esaretten kurtarıp gezegenlerini onlara bıraktım. Sadece 1 saat sonra o sevimli ırk galaksinin yarısını fethetmiş halde karşıma dikilip nefes alan son bireye kadar soykırım yapacakları ilanıyla savaş başlattı. Madem o kadar güçlüydünüz gücünüzü sizi gezegene hapseden antik uygarlığa karşı kullansaydınız ya... Sonucunda dediklerini yaptılar, çaresizlik içinde kaderime razı olmuş şekilde olanları izledim.