Bilmem nasıl anlatılır, mesela bir kız görüyorum, diyorum ki içinden buna biraz yürüyeyim, sonra beynim başlıyor sigortaları indirmeye, bu kızdan olmaz, yeterince güzel değil, güzelse bile aklı başında değil, sevgili olsam bile 3 ay sonra ayrılacağım neden uğraşayım, bunun tripleriyle kim uğraşacak, bu kızla anlaşamazsın gibi düşünceleri sıralıyor ve hepsi de haklı geliyor, sonra normal hayata devam. Sırf karşı cins olarak ta düşünmemek lazım, normal hayatta bile arkadaş seçerken(seçemezken) bir ton şey engel oluyor. Sizce beynim bu sigortaları indirirken haklı mı?

Yani yaşanmışlıklardan doğan tecrübeler insanı etkiliyor. Bazen bazı şeylere hiç güvenemeyebiliyorsun. Her şeyde mi böyle düşünüyorsun, yoksa sadece insan ilişkileri konusunda mı? Bence önemli olan şey akışına bırakmak. Zihnini rahatlat, böyle düşünceleri dinleme bile. Savmaya çalış.

Yani yaşanmışlıklardan doğan tecrübeler insanı etkiliyor. Bazen bazı şeylere hiç güvenemeyebiliyorsun. Her şeyde mi böyle düşünüyorsun, yoksa sadece insan ilişkileri konusunda mı? Bence önemli olan şey akışına bırakmak. Zihnini rahatlat, böyle düşünceleri dinleme bile. Savmaya çalış.
Hocam aslına bakacak olursanız bir kız var ve emin olamıyorum zaten onun haricinde de baya asosyal oldum bu aralar. Kızın birine açıldım dalga geçmiş gibi oldu, şuanda başka biriyle sevgili sanırsam, pek takılacağım bir konu değil ancak baya dalga geçtiklerine eminim. Bunun tabii ki de maddi kanıtları var hurafe yapmıyorum. Bu arkadaştan öyle nefret ediyorum ki, ona zamanında açıldığım için kendimden utanıyorum, şimdi başka bir kız var ve aynı şeyleri yaşamaktan çekiniyorum. O kadar yükün altına gireceksem "mükemmel" olsun istiyorum ama biliyorum ki kimse "mükemmel" değil. Sorun bu, eğer böyle devam ederse de lise hayatım boyunca böyle kalacak bu.

Beynin o kiza karsi bu sigortalari indirirken arka planda aslinda baskasini istiyor. O yuzden ince eleyip sik dokuyor. O kizdan iyisini bulman lazim senin aradigin kriterler olcutunde, yoksa o kizi asla unutamayacaksin. Onun disinda, genel arkadaslik mevzulari da bu kiz mevzusu da senin elinde olan bir sey olmadigi icin kararsiz olman normal; bir kisiyi zaten sevdigin zaman karsiliksiz ve otomatik bir sekilde bu arkadasligi dostluk veya sevgililik seviyesine tasiyacaksin, tasimak isteyeceksin en azindan.

Ornegin en yakin arkadasimla tanismamiz acikcasi benim onun iyi bir cocuk oldugunu sezdikten sonra yanima oturmaya davet etmemle baslamistir, fakat onunla tanismadan once her gun gittigim liseden nakil aldirmaya calisiyordum cunku o tarz bir arkadaslik kuramayacagima kendimi programlamistim, takildigim 1-2 kisi vardi ama bu bahsettigim arkadasim kadar kimyamiz uyusmamisti.

Anlayacagin, bazi seyleri akisina birakmalisin... Sabir, kesinlikle insana hayatta kazandiran en onemli seymis gozlemledigim kadariyla.

Ailemle konuşuyorum okulda olmadığım sürece, okulda konuştuğum insanlarsa aşırı soğuk ve samimiyetten uzak geliyor.
Ayrıca çok belirsiz bir hayatımız var, bir oyuna kendimi kaptırıyorum, aklıma geçmişteki güzel anılarım geliyor, sonra birden beynim sana mutluluk yasak dercesine gündemi belki de belli olmayan geleceğimi hatırlatıyor. Bu herkes için geçerli bence, siyasete pek fazla girmek istemiyorum ancak belirsiz bir geleceğimiz var.

Bende bir işe atılacakken veya bir aktiviteye başlayacak iken böyle hissediyorum. Acaba işe yarar mı yaramaz mı? Boşa mı uğraşıyorum? Yapamazsın diye beyinde et parçası kalmadı. En iyisi "keşke böyle yapsaydım" diye ileride pişmanlıklara sahip olmadan zamanında ve vaktinde yapmaya çalışmak. İyi olsa iyi olur kötü olursa da canın sağ olsun. En kötü tecrübe edip içinde ukte kalmaz.

Ailemle konuşuyorum okulda olmadığım sürece, okulda konuştuğum insanlarsa aşırı soğuk ve samimiyetten uzak geliyor.
Ayrıca çok belirsiz bir hayatımız var, bir oyuna kendimi kaptırıyorum, aklıma geçmişteki güzel anılarım geliyor, sonra birden beynim sana mutluluk yasak dercesine gündemi belki de belli olmayan geleceğimi hatırlatıyor. Bu herkes için geçerli bence, siyasete pek fazla girmek istemiyorum ancak belirsiz bir geleceğimiz var.

Gidip konuşman lazım. "sonra birden beynim sana mutluluk yasak dercesine gündemi belki de belli olmayan geleceğimi hatırlatıyor." bu kadar karamsar olmamak lazım. Karamsar olunca farklı bir şey olmuyor çünkü, sadece boktan olan durumunu daha da boktanlaştırıyorsun. Geleceğin senin elinde bu arada. Geleceğini boş ver hatta, bugünün de yarının da senin elinde. Bugün bilediğin kılıç yarın daha keskin olur. Bugünden başlaman lazım. Mesela spora başlamak istiyorsun, bugünden başlaman lazım. Tecrübe kazanman lazım.

Son düzenleme: