A - Yapay zeka sistemleri için büyük sayıda RAM siparişi veren OpenAI gibi şirketler ve bunlara sattığında kar marjın daha yüksek + RAM'leri sağa sola dağıtmadan toplu bir şekilde yolluyorsun. Kemiksiz, baş ağrısız bir kar.
Tam olarak bu.
Hatta daha açıklayıcı olsun diye size bir örnekle anlatayım; Kendinizi NVIDIA veya AMD'nin yerine koyun. Koca firmanın üretim hattından siz sorumlusunuz, milyonlarca ekran kartı veya işlemci üretmek zorundasınız. Bitti mi? Bitmedi. Bir de bu ürettiğiniz milyonlarca bileşeni markete sokup satmak zorundasınız, onlara destek sağlamalısınız, uzun ömürlü yapmalısınız ve bunu yaparken bir yandan da rakiplerinizle rekabet içinde olmalısınız.
Ben de size bir çözümle geliyorum, çözüm şu; Yapay zekalar ile güçlendirilmiş bulut sistemleri satsanıza? Hem üretim derdiniz, hem lojistik derdiniz, hem de farklı ürünleri destekleme derdiniz olmaz. İnsanlar donanıma mı yönelecek? Yükseltin fiyatlarını o ekran kartlarının, işlemcilerin olsun bitsin. Böylelikle elinizde bir insanın sizden ömrü boyunca kullanması gerektiği bir bulut sistemi aboneliği imparatorluğu yaratırsınız.
Siz hangi seçeneği seçerdiniz firmanızın geleceği için? Tabii ki de alttaki seçeneği.
Son düzenleyen: Moderatör: