Selam,

HDD'me dönüştürücü almak istiyorum SATA to USB şeklinde, herhangi bir tanesini alabilir miyim? ChatGPT'ye sorduğumda adaptörlü vs. demişti ondan sormak istedim.

Eğer bahsettiğiniz disk 3.5 inç boyutundaysa, adaptörlü bir kutu kullanmanız gerekir. Çünkü USB portları genellikle 3 ila 5 volt arasında güç sağlar; ancak 3.5 inç diskler çoğunlukla 12 volt ile çalışır.

Eğer diskiniz 2.5 inç boyutundaysa, sadece USB’li bir kutu yeterli olacaktır. Bu konuda önerebileceğim bir ürün de var.

Diskinizin boyutu nedir? Hangi cihazdan söküldü?

Eğer bahsettiğiniz disk 3.5 inç boyutundaysa, adaptörlü bir kutu kullanmanız gerekir. Çünkü USB portları genellikle 3 ila 5 volt arasında güç sağlar; ancak 3.5 inç diskler çoğunlukla 12 volt ile çalışır.

Eğer diskiniz 2.5 inç boyutundaysa, sadece USB’li bir kutu yeterli olacaktır. Bu konuda önerebileceğim bir ürün de var.

Diskinizin boyutu nedir? Hangi cihazdan söküldü?
Masaüstü bilgisayarımdan söktüm. Seagate Barracuda 1 TB HDD. Sanırım 3.5 inç oluyor. Geçenlerde öneri için konu açtım ama yorum gelmedi. Bende kafama göre alacaktım sonra ChatGPT'ye sordum. İyi ki sormuşum diyorum şu an.