HDDKullanıyorum Üstün Katılım 23 Aralık 2023 Mesajlar 2.616 Makaleler 1 Çözümler 17 Beğeniler 2.645 Yer İstanbul 18 Haziran 2025 #11 Hasan Merkit dedi: Alakası yok desem bana kızmazsın değil mi kral? (gözleri dolan kedi fotoğrafı hayal et.) Maalesef bu sorun arkadaşın @HDDKullanıyorum demesi. Genişletmek için tıkla... Zamanında HDD ile GTA 5 oynarken sürekli başıma gelen durum, Texture'ler yüklenmiyordu. Çözüldü Konu 'GTA 5 harita geç yükleniyor' 18 Ocak 2024 Merhaba sistemim oyun için biraz düşük kaldığı için oyunu düşük ayarlarda 40-50 FPS oynuyorum ancak textureler geç yükleniyor. Oyunu 1 sene önce yine aynı cihazda oynarken böyle bir problem yaşamamıştım benim tahminim HDD kaynaklı oluşu bunun sebebi ne olabilir? İşlemci: Intel Core i7 6500U. Ekran kartı: GT940M. RAM: 12 GB DDR3. Depolama 500GB HDD (HDD 5400RPM ancak sağlığı %100 ve bad sector bulundurmuyor) Hasan Merkit dedi: Kullanıcı adı çok iyi. Her fırsatta kullanacağım. Genişletmek için tıkla...
Hasan Merkit dedi: Alakası yok desem bana kızmazsın değil mi kral? (gözleri dolan kedi fotoğrafı hayal et.) Maalesef bu sorun arkadaşın @HDDKullanıyorum demesi. Genişletmek için tıkla... Zamanında HDD ile GTA 5 oynarken sürekli başıma gelen durum, Texture'ler yüklenmiyordu. Çözüldü Konu 'GTA 5 harita geç yükleniyor' 18 Ocak 2024 Merhaba sistemim oyun için biraz düşük kaldığı için oyunu düşük ayarlarda 40-50 FPS oynuyorum ancak textureler geç yükleniyor. Oyunu 1 sene önce yine aynı cihazda oynarken böyle bir problem yaşamamıştım benim tahminim HDD kaynaklı oluşu bunun sebebi ne olabilir? İşlemci: Intel Core i7 6500U. Ekran kartı: GT940M. RAM: 12 GB DDR3. Depolama 500GB HDD (HDD 5400RPM ancak sağlığı %100 ve bad sector bulundurmuyor) Hasan Merkit dedi: Kullanıcı adı çok iyi. Her fırsatta kullanacağım. Genişletmek için tıkla...
moneymoon Yetkin Katılım 3 Şubat 2024 Mesajlar 401 Çözümler 1 Beğeniler 253 18 Haziran 2025 #12 Eğer iki ayna disk varsa belki RAID 0 şekilnde kullanılır okuma hızını yükseltir ancak sorun mekanik disklerin okuma hızı kaynaklı olduğu için disk değişimi ve katı hal diskine geçiş gerektiriyor başka bir çözüm yolu yok maalesef.
Eğer iki ayna disk varsa belki RAID 0 şekilnde kullanılır okuma hızını yükseltir ancak sorun mekanik disklerin okuma hızı kaynaklı olduğu için disk değişimi ve katı hal diskine geçiş gerektiriyor başka bir çözüm yolu yok maalesef.
Hasan Merkit Moderasyon Üyesi Moderatör Gelişen Oyun Katılım 30 Ocak 2025 Mesajlar 4.991 Makaleler 14 Çözümler 100 Beğeniler 8.092 18 Haziran 2025 #13 HDDKullanıyorum dedi: Zamanında HDD ile GTA 5 oynarken sürekli başıma gelen durum, Texture'ler yüklenmiyordu. Genişletmek için tıkla... Ama CS2 haritayı RAM'e yüklediği için bu durum orada geçerli olmaz. GTA 5 ise tüm haritayı RAM'de tutmuyor. moneymoon dedi: Eğer iki ayna disk varsa belki RAID 0 şekilnde kullanılır okuma hızını yükseltir. Genişletmek için tıkla... Evet bu da mantıklı ama BIOS'un desteklemesi ve ek bir disk daha da gerektirecek.
HDDKullanıyorum dedi: Zamanında HDD ile GTA 5 oynarken sürekli başıma gelen durum, Texture'ler yüklenmiyordu. Genişletmek için tıkla... Ama CS2 haritayı RAM'e yüklediği için bu durum orada geçerli olmaz. GTA 5 ise tüm haritayı RAM'de tutmuyor. moneymoon dedi: Eğer iki ayna disk varsa belki RAID 0 şekilnde kullanılır okuma hızını yükseltir. Genişletmek için tıkla... Evet bu da mantıklı ama BIOS'un desteklemesi ve ek bir disk daha da gerektirecek.
mr.esat Üstün Katılım 22 Aralık 2023 Mesajlar 4.435 Çözümler 12 Beğeniler 5.508 18 Haziran 2025 #14 Hasan Merkit dedi: Alakası yok desem bana kızmazsın değil mi kral? (Gözleri dolan kedi fotoğrafı hayal et.) Genişletmek için tıkla... Hocam nasıl alakası yok, sorunu tamamen çözmeyebilir ama hard diskin veri yolunu işgal eden texturelar oluyor genellikle. Hasan Merkit dedi: Ama CS2 haritayı RAM'e yüklediği için bu durum orada geçerli olmaz. GTA 5 ise tüm haritayı RAM'de tutmuyor. Genişletmek için tıkla... CS:GO'da cl_forcepreload ile haritayı sanırım RAM'e yüklüyorduk, CS2'de durum ne alemde bilmiyorum.
Hasan Merkit dedi: Alakası yok desem bana kızmazsın değil mi kral? (Gözleri dolan kedi fotoğrafı hayal et.) Genişletmek için tıkla... Hocam nasıl alakası yok, sorunu tamamen çözmeyebilir ama hard diskin veri yolunu işgal eden texturelar oluyor genellikle. Hasan Merkit dedi: Ama CS2 haritayı RAM'e yüklediği için bu durum orada geçerli olmaz. GTA 5 ise tüm haritayı RAM'de tutmuyor. Genişletmek için tıkla... CS:GO'da cl_forcepreload ile haritayı sanırım RAM'e yüklüyorduk, CS2'de durum ne alemde bilmiyorum.
Hasan Merkit Moderasyon Üyesi Moderatör Gelişen Oyun Katılım 30 Ocak 2025 Mesajlar 4.991 Makaleler 14 Çözümler 100 Beğeniler 8.092 18 Haziran 2025 #15 mr.esat dedi: Hocam nasıl alakası yok, sorunu tamamen çözmeyebilir ama hard diskin veri yolunu işgal eden texturelar oluyor genellikle. Genişletmek için tıkla... Bu dediğin sadece RAM'e texture yüklemeyen oyunlarda oluyor. CS2'de öyle bir durum yok.
mr.esat dedi: Hocam nasıl alakası yok, sorunu tamamen çözmeyebilir ama hard diskin veri yolunu işgal eden texturelar oluyor genellikle. Genişletmek için tıkla... Bu dediğin sadece RAM'e texture yüklemeyen oyunlarda oluyor. CS2'de öyle bir durum yok.