SeoLeX

Uzman
Merhaba, iyi günler. Lenovo 15IAH7 modelini kullanıyorum. Heatsink bakır boru üzerinde morumsu bir alan belirdi. Silince gidiyor ancak tekrar geliyor. Borunun patladığı anlamına mı geliyor bu? Çünkü son zamanlarda fan sesinde artış oldu.

Kaplamayan bakır ısı boruları zaman içerisinde dediğiniz şekilde korozyona uğrar. Delinse bile anlamanız mümkün değil. İçerisinde yer alan sıvı 3-5ml anca gelir. Oyun sırasında 1-2 dk içinde buharlaşıp gider. Kaldı ki her ısı borusunda sıvı bulunmuyor.

Kaplamayan bakır ısı boruları zaman içerisinde dediğiniz şekilde korozyona uğrar. Delinse bile anlamanız mümkün değil. İçerisinde yer alan sıvı 3-5ml anca gelir. Oyun sırasında 1-2 dk içinde buharlaşıp gider. Kaldı ki her ısı borusunda sıvı bulunmuyor.
silince gidip geldiği için korozyon ihtimalini fazla düşünmüyorum, büyük bir delik değil de bükülmüye bağlı kılcal çatlaktan dolayı oluyor olabilir mi?

Korozyon olmasaydı silindiğinde kalıcı şekilde temizlenirdi. Temizlenmediğine göre korozyondur. Bükülmeye bağlı kılcal çatlaklar olsa, o bölgede yeşil-mavi-beyaz kalıntılar oluşur ve kazıdığınızda elinize gelecek şekilde tortu bırakır.

Bence fan durumunun onunla alakası yok gibi.

Merhaba, iyi günler. Lenovo 15IAH7 modelini kullanıyorum. Heatsink bakır boru üzerinde morumsu bir alan belirdi. Silince gidiyor ancak tekrar geliyor. Borunun patladığı anlamına mı geliyor bu? Çünkü son zamanlarda fan sesinde artış oldu.

Merhaba, Bu borular bakır alaşımlıdır. Sıcak ve soğuk hava ile temaslarında renk değiştirmeleri normaldir.

Son düzenleyen: Moderatör: