Hedef olmadan YKS'ye çalışılır mı?

seeraddar

Uzman
Makaleler
1
Ben şu an YKS'ye çalışıyorum. Yazılım da istiyorum ve bu alanda bilgim var. Yazılım bölümünü kazanırsam, liseden beri uğraştığım için diğer öğrencilere göre avantajlı olacağım. Ama ileride yapay zeka nedeniyle işsiz kalırım diye bir korkum var. Yurt dışında yaşamak istiyorum ama ne okuyacağımı bilmiyorum. Yurt dışında da bulaşık yıkamak istemem. Ne tercih edeceğimi bilmeden sadece çalışıyorum. Henüz 11. sınıftayım. Hedef olmadan çalışmak yani sıkıntı olur mu?

Ben şu an YKS'ye çalışıyorum. Yazılım da istiyorum ve bu alanda bilgim var. Yazılım bölümünü kazanırsam, liseden beri uğraştığım için diğer öğrencilere göre avantajlı olacağım. Ama ileride yapay zeka nedeniyle işsiz kalırım diye bir korkum var. Yurt dışında yaşamak istiyorum ama ne okuyacağımı bilmiyorum. Yurt dışında da bulaşık yıkamak istemem. Ne tercih edeceğimi bilmeden sadece çalışıyorum. Henüz 11. sınıftayım. Hedef olmadan çalışmak yani sıkıntı olur mu?

Yani en azından bir hedefinin olması disiplinli çalışmanı etkileyecek bir olay olduğunu düşünebilirsin. Hedefsiz de ben ciddiyetimi korurum kendimi bozmam diyorsan hedefe gerek yok. Bence kararsızsan yüksek puan hedefle ona göre çalışırsın.

Yurt dışında çöpçü olsanız bile buradaki doktorlardan 3 kat daha refahınız olur.
Kaçın gidin arkanıza bakmayın.
Yurt dışında amele olmak burada nitelikli olmaktan daha refahlıdır şu zamanda.

Jensen seni korkutmasın. 5070 = 4090 diyordu, gördük sonra neler oldu. Yazılımdan keyif alıyorsan devam et. Zaten en tepedekiler hariç Türkiye'deki üniversitelerin öğrenciye bir yararı olmuyor. Kendi çabalarınla yapacaksın ne yapacaksan.
Aileden tanıdık, torpil filan yoksa yurt dışında bulaşıkçı olsan yine ülkenin yarısından çok para geçer eline.

Sıralama hedefi koyabilirsin örnek veriyorum 11. sınıfsın ilk 10k veya 15k için çalışman daha mantıkli sıralamanı belirle sıralamanı özellikle yüksek tut ve moralini yüksek tutarak çalışmaya devam et.

İşinizde iyiyseniz yapay zeka yüzünden en azından önümüzdeki 10 yıl için rahatlıkla söyleyebilirim ki Türkiye'de işsiz kalmazsınız. Çoğu yazılım şirketi geri kafalı ve Teknopark'a kapak atmış kişiler tarafından yönetiliyor. Daha sattıkları altyapıdaki frameworkleri güncellemeyen şirketler yapay zeka ile mi entegre olacak? :D

Yurt dışında yaşamak istiyorsan okula, yazılıma değil başta İngilizceye ihtiyacın var. Kafanıza takmayın, hedefinize odaklanın.

Hedef olmadan çalışmak yani sıkıntı olur mu?
Net bir üniversite ya da bölüm hedefin yoksa ve bu yüzden geriliyorsan gerilmene pek gerek yok. Hedefini "yapabileceğim en iyi netleri/sıralamaları yapmak istiyorum" gibi basit bir şey yaparsan hem hedefsiz kalmamış olursun hem de seni gazlayacak bir şey olmuş olur. Soran olursa da ilk 50k 30k yapmak istiyorum der geçersin. Hedefsiz de çalışılır ama dediğim gibi basit bir hedef olması hiç yoktan iyidir.

Gelecekte ne olursun kısmına da "hayat" diyip geçmek en akıl koruyan yöntem, sen kendini olabildiğince geliştirmeye bak devamı bir şekilde gelir.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt