Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

tylerdurden3

Başarılı
Merhaba arkadaşlar sizlerin birazcik yardimina ihtiyacım ve birkac sorum var. Basliktan da anlasilacagi uzere Windows bilgisayarima macOS isletimini ayrica kurmak istiyorum. İnternette birkac arastirma yaptim ancak bilgi sunan kullanicilarin kendilerine cok guvenemedigimden emin olamadim.
  1. Fiziksel olarak 1 tane SSD bulunan bir bilgisayara iki tane isletim sistemi kurulabilir mi?
  2. İnternetteki kaynaklarda sanki ilk oncellikle flash bellege bir macOS kurulumu yapiliyor sonrasinda onun yardimi ile install ediliyor.
  3. Bu konudaki iceriklerin altindaki linklere baktigimda linklerin çok da guncel olmadiginin farkina vardim bunlara ulasabilecegim dogru adresleri benimle paylasirsaniz sevinirim.
  4. Ve sonuncu olarak şu anki durumda iki tane isletim sistemini bilgisayarima kurabilir miyim?
Sistem ozellikleri;
  • Intel i5 14400F
  • Corsair 6400MHz 32 GB RAM
  • Sapphire RX 7800XT
  • MSI B760M Wi-Fi anakart

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
  1. Fiziksel olarak 1 tane SSD bulunan bir bilgisayara iki tane isletim sistemi kurulabilir mi?
  2. İnternetteki kaynaklarda sanki ilk oncellikle flash bellege bir macOS kurulumu yapiliyor sonrasinda onun yardimi ile install ediliyor.
  3. Bu konudaki iceriklerin altindaki linklere baktigimda linklerin çok da guncel olmadiginin farkina vardim bunlara ulasabilecegim dogru adresleri benimle paylasirsaniz sevinirim.
  4. Ve sonuncu olarak şu anki durumda iki tane isletim sistemini bilgisayarima kurabilir miyim?
  1. Evet.
  2. Windows nasıl USB ile kuruluyorsa macOS da USB ile kuruluyor.
  3. Burasi daim güncel, ingilizceniz varsa: OpenCore Install Guide
  4. Hayır zira ekran kartınız desteklenmiyor. Kursanız da yavaş olur.
1) evet.
2) evet öyle. Belenaetcher ile yapılıyor.
3) osxinfo, dortania, tomsguide.
4) Linux ve Windows kurabiilirsiniz.
MacOS'a gelecek olursak yanlış hatırlamıyorsam RX 7000 serisi macOS desteklemiyordu. Son destekleyen istisnalarla birlikte RX6000 serisi diye biliyorum.

Bilgisayarın ikisinin Dual boot sistem kurma şartlarını karşılıyorsa Recep Baltaş hocamızın kurulum videosuna göz at derim. Ben normal Windows kurulumu yaparken bile basit sorunlar hatalar alıyorum iki sistemi kurmayı düşünmedim hiç 😁

Son düzenleyen: Moderatör:
  1. Evet.
  2. Windows nasıl USB ile kuruluyorsa macOS da USB ile kuruluyor.
  3. Burasi daim güncel, ingilizceniz varsa: OpenCore Install Guide
  4. Hayır zira ekran kartınız desteklenmiyor. Kursanız da yavaş olur.

Çözüm