İyi Sosyaller. İki ayrı internet hattım var. Anakartımda hem Wi-Fi hem Ethernet bağlantısı mevcut. Yetki verdiğim program seçtiğim ağ adaptörünü kullansın istiyorum bu mümkün mü?

Ayrıca Ethernet üzerinden NAS Server'a bağlanmam gerekecek. Örneğin Wi-Fi üzerinden tarayıcıyı kullanırken Ethernet üzerinden gelen NAS'a bağlanmam gerekiyor.

Bir diğer senaryo ise şöyle:
Elimde yetkilendirmesiz Switch'ler de mevcut. NAS'ın bağlı olduğu internetli Switch'e diğer internetli hattan bağlantı yaparsam IP çakışması yaşayacağım. Buradaki amaç hem Wi-Fi hem Ethernet aynı NAS'a erişebilsin.

Önerilerinizi bekliyorum.
Teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:

Yöntem 1: Yönlendirme Tablosunu Değiştir​

Bilgisayarındaki farklı uygulamaların belirli bir ağ adaptörünü (Wi-Fi veya Ethernet) kullanmasını sağlamak için:
  1. Yönetici Olarak Komut İstemcisini Aç:
    • Başlat menüsünde "cmd" yaz, Komut İstemcisi'ne sağ tıkla ve "Yönetici olarak çalıştır" seçeneğini seç.
  2. Ağ Arayüzlerini Belirle:
    • ipconfig komutunu kullanarak tüm ağ arayüzlerini ve IP adreslerini listele.
  3. Bir Yönlendirme Ekle:
    • Belirli bir uygulama için yönlendirme eklemek için şu komut formatını kullan:

route -p add HedefAltAğ MASK HedefAltAğMaskesi AğGeçidiAdres
    • Örneğin, Discord'un Wi-Fi bağlantını kullanmasını istiyorsan, hedef alt ağı ve geçidi bulup buna göre ekle.

Yöntem 2: Üçüncü Taraf Yazılımlar Kullan​

Belirli uygulamaları belirli ağ adaptörlerine bağlamanı sağlayan birkaç üçüncü taraf uygulama var. İşte bazı popüler seçenekler:
  • ForceBindIP: Bu aracı kullanarak bir uygulamayı belirli bir IP adresine bağlayabilirsin.
  • NetBalancer: Daha gelişmiş bir araç olan NetBalancer ile bant genişliği yönetimi ve farklı uygulamalar için ağ arayüzüne göre öncelikler ayarlamak mümkün.
Bu yöntemleri kullanarak hangi uygulamaların Ethernet veya Wi-Fi bağlantını kullandığını etkili bir şekilde yönetebilirsin. Yönlendirme tablosunu değiştirerek hassas kontrol sağla ya da üçüncü taraf yazılımlar kullanarak daha kullanıcı dostu bir arayüzden yararlanmak mümkün.