Önemli olan nihai sonuç olan yerleştirme puanın OBP limiti yok. OBP YKS puanına eklenen bir şey sadece. OBPx0.6 yaptığın zaman ne kadar puan ekleneceğini bulabilirsin. Örnek olması bakımından YKS den tüm soruları fullersen alacağın puan 500 OBP puanında 100 olursa 500+60 olarak ekleniyor. Yani YKS sınavında nihai sonuçta alınabilen maksimum puan 560. Bu yüzden OBP ne kadar olması gerekir gibi bir soru dünyanın en boş sorusu Muğla Sıtkı Kocaman geçen sene 350 puan ile almış senin OBP puanın 0 bile olsa sınavdan 350/500 alıp geçebilirsin.

Son düzenleme:
Önemli olan nihai sonuç olan yerleştirme puanın OBP limiti yok. OBP YKS puanına eklenen bir şey sadece.

Hocam YÖK Atlas'tan bakınca köklü üniversitesilerin çoğu en düşük 400 OBP ile gidebildiğin görüyorum o yüzden. 375 OBP ile güzel üniversitelere girebilme imkanım var mı? OBP hatasını TYT ve AYT netlerim ile telafi etmeyi düşünüyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
@Silinen üye
400 OBP diye bir şey yok. OBP ortaöğretim başarı puanın yani okul ortalaman, maksimum 100 olabilir o da anlattığim gibi gerçek sınavda en fazla 60 puan getirebilir. Önceki mesajımı editledim. Hepsini oku.

Son düzenleme: