Merhaba arkadaşlar, konu başlığındanda gördüğünüz gibi sizce önemli mi? Hemşirelik bölümünü Hacettepe'de okumayı düşünüyorum sizce nasıl?
Ve ayrıca çoğu arkadaşlarım Akdeniz Üniversitesi'ni de öneriyor sırf Antalya turizm ve güzel bir şehir olduğu için sizce Akdeniz ve Hacettepe eğitimi birmi veya avantajları var mıdır? Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?

Son düzenleyen: Moderatör:
Bazen önemi oluyor evet benim bir arkadaşım hemşirelik okuyor öyle ahım şahım bir üniversite değil ama bazı hocalar kafalarına göre ders işlemiyor kafalarına göre dersten bırakıyormuş ama öğrenebiliyor dediğim gibi hocalar bazen kafası esiyor ders işlemiyor o sıkıntı oluyormuş öyle dedi ama yüksek puanlı okullarda böyle bir şey yok adam bugünkü dersimiz 2 saat diyorsa 2 saattir paşa paşa anlatıyorlar yani bende öyleydi en azından birde bazı kişiler ile konuştuğum zaman onlarda öyle dediler. Hatta bir hocaları var mış en sonda cimere şikayet etmişler kafasına göre tüm sınıfı bırakmış adam.

Hocam peki komik olacak bu soru ama sormak istiyorum Hacettepe mi Akdeniz mi?

Bazen önemi oluyor evet benim bir arkadaşım hemşirelik okuyor öyle ahım şahım bir üniversite değil ama bazı hocalar kafalarına göre ders işlemiyor kafalarına göre dersten bırakıyormuş ama öğrenebiliyor dediğim gibi hocalar bazen kafası esiyor ders işlemiyor o sıkıntı oluyormuş öyle dedi ama yüksek puanlı okullarda böyle bir şey yok adam bugünkü dersimiz 2 saat diyorsa 2 saattir paşa paşa anlatıyorlar yani bende öyleydi en azından bir de bazı kişiler ile konuştuğum zaman onlarda öyle dediler. Hatta bir hocaları var mış en sonda CİMER'e şikayet etmişler kafasına göre tüm sınıfı bırakmış adam.

Ben hemşirelik okumadığım için hangisi sana daha iyi anlatır onu bilemiyorum hocam maalesef.

Hacettepe de veya Akdeniz de hemşirelik okuyan bir arkadaşım olsaydı yardımcı olurdum seve seve.

Merhaba arkadaşlar, konu başlığındanda gördüğünüz gibi sizce önemli mi? Hemşirelik bölümünü Hacettepe'de okumayı düşünüyorum sizce nasıl?
Ve ayrıca çoğu arkadaşlarım Akdeniz Üniversitesi'ni de öneriyor sırf Antalya turizm ve güzel bir şehir olduğu için sizce Akdeniz ve Hacettepe eğitimi birmi veya avantajları var mıdır? Peki ya siz ne düşünüyorsunuz?
İstersen hiçbir şey bilmeyerek mezun ol. İstersen her şeyi bilerek mezun ol. Önemi yok. Sonuç olarak KPSS girip atanıyorsun. Bu sınav senin meslek bilgini yönelik bir sınav değil. Akademik olarak devam etmek istesen bile kimse hangi üniversiteden sorguladığını fazla önemsemez. İçerik olarak bütün üniversiteler benzerdir. Sadece işleyişler farklı olabilir.

İstersen hiçbir şey bilmeyerek mezun ol. İstersen her şeyi bilerek mezun ol. Önemi yok. Sonuç olarak KPSS girip atanıyorsun. Bu sınav senin meslek bilgini yönelik bir sınav değil. Akademik olarak devam etmek istesen bile kimse hangi üniversiteden sorguladığını fazla önemsemez. İçerik olarak bütün üniversiteler benzerdir. Sadece işleyişler farklı olabilir.

Hocam peki Akdeniz üniversitesinde okumak nasıl olur? Çoğu arkadaşlarım önerdiği için söylüyorum. Ve hemşirelik ataması yapılıyor mu her yıl? Önü açık bir meslektir umarım.

Hocam peki Akdeniz üniversitesinde okumak nasıl olur? Çoğu arkadaşlarım önerdiği için söylüyorum ve açıkçası orada okuyorlar. Ve hemşirelik ataması yapılıyor mu her yıl? Önü açık bir meslektir umarım.
Bunu kimse bilemez. Açık her zaman var. OECD verilerinde hasta başına düşen hemşire sayısında çok gerilerdeyiz. 300-500 bin atama yapsa bile ancak normal sınırlara geliriz. Ama devlet politikalarına göre atama sayıları değişebilir. Normal de her sene atama oluyor. Ama şuanda 400 günü geçti atama yapılmadı. Ama yapılacak. Sadece Türkiye'de değil. Dünya'da önü açık bir meslek. Hangi ülkeye gitmek istersen iste. Hiçbir ülke seni almam demez. Şartları sağladığın takdirde istediğin ülkeye gidebilirsin. Nerede okuduğunun bir önemi yok. Maddi olarak hangi şehir seni zorlamayacaksa orada okuyabilirsin. Üniversite hastaneleri olan okullar staj konusunda daha avantajlı.

Bunu kimse bilemez. Açık her zaman var. Oecd verilerinde hasta başına düşen hemşire sayısında çok gerilerdeyiz. 300-500 bin atama yapsa bile ancak normal sınırlara geliriz. Ama devlet politikalarına göre atama sayıları değişebilir. Normal de her sene atama oluyor. Ama şu anda 400 günü geçti atama yapılmadı. Ama yapılacak. Sadece Türkiye'de değil. Dünya'da önü açık bir meslek. Hangi ülkeye gitmek istersen iste. Hiçbir ülke seni almam demez. Şartları sağladığın takdirde istediğin ülkeye gidebilirsin. Nerede okuduğunun bir önemi yok. Maddi olarak hangi şehir seni zorlamayacaksa orada okuyabilirsin. Üniversite hastaneleri olan okullar staj konusunda daha avantajlı.

Peki hocam teşekkür ederim sizlere.