11100

Becerikli
Merhaba. Böyle bir şey mümkün mü bilmiyorum ama neredeyse her açıdan çok iyi bir tarayıcı arıyorum. Hızlı, hafif, az kaynak tüketen, mahremiyete önem veren ve açık kaynak. Şu an Edge kullanıyorum ama varsa başka bir tarayıcıya geçmeyi düşünüyorum. Yani sırf Windows 11 kullanıyorum diye Edge kullanmak zorunda değilim. Bir sürü ünlü veya adı sanı çok bilinmeyen tarayıcıyı kısa sürelerde denedim. Aklımda şu an iz bırakan tarayıcı Zen oldu. Ama o da tek sekme açıkken 1 GB üstü RAM kullanıyordu.

Hepsini verebilen bir tarayıcı var mı emin değilim. Ama Edge en işlevsel tarayıcı onu biliyorum.

Duyduğum, gördüğüm tüm tarayıcıları denedim. Ancak maalesef Firefox'u bırakamadım.

Ayrıca Firefox, diğer denediğim tarayıcılara göre oldukça az kaynak tüketiyor.

Google Chrome, Mozilla Firefox ve Microsoft Edge'den az kaynak tüketen Brave var bildiğim. Güzel bir tarayıcıdır.

Ekran Alıntısı.webp

İkisinde sadece 1 sekme YouTube açtım ve kullanım değerleri böyle.

Google Chrome, Mozilla Firefox ve Microsoft Edge'den az kaynak tüketen Brave var bildiğim. Güzel bir tarayıcıdır.

Eki Görüntüle 151278

İkisinde sadece 1 sekme YouTube açtım ve kullanım değerleri böyle.

Hocam 4-5 uzantı kullandığım için o RAM miktarı dengeleniyor.ayrıca Brave harika ama sırf yapay zekasına kıl olduğum için bıraktım.

Duyduğum, gördüğüm tüm tarayıcıları denedim. Ancak maalesef Firefox'u bırakamadım.

Ayrıca Firefox, diğer denediğim tarayıcılara göre oldukça az kaynak tüketiyor.

Bildiğim kadarıyla Firefox ve Firefox çatalları Chromium tabanlı tarayıcılara göre ciddi fazla RAM kullanıyor.

Hocam 4-5 uzantı kullandığım için o RAM miktarı dengeleniyor.ayrıca Brave harika ama sırf yapay zekasına kıl olduğum için bıraktım.

Bildiğim kadarıyla Firefox ve Firefox çatalları Chromium tabanlı tarayıcılara göre ciddi fazla RAM kullanıyor.

Hocam ben Edge, Chrome ve Brave ile cihazımdaki kaynak tüketimini karşılaştırdım. Sadece Brave, Firefox'tan az kaynak tüketti.

Her açıdan en iyi tarayıcı yok. Özelleştirme istiyorsan ayrı, az kaynak tüketimi istiyorsan ayrı, mahremiyet için ayri. Genel olarak chromium tabanlı tarayicilar daha iyi performans gösterir. Özelleştirme için vivaldi, az kaynak kullanımı için brave.