Her BMW arıza mı çıkartır? Sanayiden çıkamazsınız sözü doğru mu?

BMW kullanıcıları araçlarını genellikle daha agresif bir şekilde kullanmaktadır. Bu tür agresif kullanımlar, zamanla araçların aşınmasına ve çeşitli teknik sorunlar yaşamasına yol açabilirler. Özellikle yüksek kilometre yapmış, yaşlı ve yorgun araçlar, sık sık sanayiye gitmek zorunda kalıyorlar. Araçların yaşlanması ve agresif sürüş alışkanlıklarının birleşmesi, teknik problemler ortaya çıkarabiliyor. Ancak, bu tür sorunların sorumluluğunu yalnızca BMW'ye yüklemek adil değil. Araç bakımının düzenli olarak yapılması ve sürüş alışkanlıklarının dikkatli bir şekilde yönetilmesi, aracın ömrü ve performansı üzerinde büyük bir etkiye sahiptir. Temiz ve bakımlı bir BMW, kullanıcısını üzmeyecektir, ancak bakım maliyetlerinin yüksek olabileceğini de unutmamak gerekir.

Son düzenleme:
Eskileri öyle, ama yenileri değil.
Yeni kastın hangi model yılı aralığı ? N13B16 tipide sorunsuz olduğu söylenemez yeni olmasına rağmen
su eksiltmesi, yağ eksiltmesi, devirdaim,termostat arızası bunlar 320i Efficient Dynamics, PSA ile ortak çalışılan motorda bulunan meşhur sorunlardır. Gerçek BMW ciler zaten N13 motora bulaşılmayacağını iyi bilir 4 Silindir BMW araçlardan gerçek keyfini almak isteyen adamlarda zaten N13 değil N20 kodlu 4 silindir benzinlisini alırlar bu her zaman değişmeyecek bir kanundur. F10 kasada zaten N13 motor bulunmadığı için sıkıntı yok dediklerim 1 ve 3 serilerinin N13 olanlarında geçerli. N47 ler sağlam motordur 20d ler yüksek kilometre olmaması kaydıyla alınabilir. Tabii işi abartıp 2004-2005 X5 30d alalım falan derseniz 218lik olan M57 ler döküm blok olduğundan dolayı çok sağlamdır bozamazsınız. Şanzımana gelirsek zaten bana kalırsa sorunsuzluk ve keyif açısından ZF nin üstüne yok.

Bu söz hem doğru hem yanlış diyebilirim. 1.5 sene önce BMW E34'üm vardı, kendisi 91 model olup 5.20i benzinliydi. Araç çok binilmemişti 280K kilometre yapılmıştı. Aracın her şeyini yaptırmıştım ilk aldığımda Almanya'dan bile parça getirttiğim oldu. Süreç masraflıydı ama çok çok temiz olmuştu. Bazen arada sıkıntı yapıyordu lakin çok ufak tefekti, ben şanslıydım çünkü araç hala çok diriydi. Araca gerekli bakım verilmişse temiz kullanılmış ise BMW alınabilir elbette. Ama piyasada çok fazla hor kullanılmış bu marka araç var ne yazık ki, çok ince eleyip sık dokumak lazım. Bir arkadaşım maalesef bu hataya düştü, BMW E36 aldı ve ciddi manada arabayı bir türlü toparlayamadı maalesef. En sonunda ölü bir fiyata satıp kurtulmak zorunda kaldı.

Evet. Mercedes alınız.

Her BMW arıza mı çıkartır? Hayir bilemeyiz.

Sanayiden çıkamazsınız sözü doğru mu? Degil. Arada cikarsiniz ama geri donmeniz gerekir.​

Evet. Mercedes alınız.
BMW ye nazaran daha az sorunlu sayılabilecek araçlar. Yaşı, kilometresi ilerlemiş çoğu turbo-benzin alman grubu araç zaten soğutma sistemiyle alakalı problem çıkarıyor Mercedeste olsa BMW de olsa Volkswagen de olsa bu değişmiyor maalesef. Kendim de 2014 E180 kullanıcısıyım yakın zamanda 100 bin liraya yakın masraf yaptım aracıma soğutma sistemiyle alakalı. Mercedes alacaksanız W205 C200d BlueTec almayın yeter kökünüzü kurutur.

"İlk sahibi BMW'ye, ikinci sahibine BMW biner."
Gibi bir söz var.
BMW alanlar zevk için alıyor. Yürütme maliyeti az olsun diyen kişi BMW almaz.
Arıza çıkartmasa bile rutin bakimlari ucuz olmuyor. Alman arabalarının parçası ucuz olmuyor.

Bir çok defa el değiştirdiği için ve her kullanıcısı tarafından bilinçli bir şekilde kullanılmadığı için arıza yaşama ihtimali diğer markalara göre çokça artıyor.
Ayrıca bir diğer faktör kesinlikle servis. Her usta her arabadan anlayamaz bu mümkün değil. Her arabadan anladığını beyan eden usta zaten işi bilmiyordur. Ortalama her markadan araç alıp kullandık zamanla. Bu geçen süre zarfında da kendi özel servisim her zaman yapabildiğini yaptı. Asla yapamadığı işe burnunu sokmadı. Kaliteli esnaf her araca bakmaz. İnsanlar bunu düşünmeden kapısında BMW yazan her servise götürüp arabasına işlem yaptırıyor. Kesinlikle bir servise gitmeden önce o servisi iyice araştırın ve müşteri kitlesini takip edin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…