O BIOS'u hangi firma kullanıyor bana söyler misin? Ana markalardan git, bana şimdi Erazer falan deme. 2015'ten kalma laptopumun BIOS arayüzüyle aynı slayer 5'teki o BIOS. Lenovo bir modelde anakart sorunu çıktı diye tüm modellerine mi anakart sorunu demeye başladınız? 2017-2018'den kalma Clevo GameGaraj Blaster, slayer 2 çok kötüydü kanka, o zaman slayer ve gg hayatta almayın. HP dediğin 2023 modellerde var bir de 2024 Victus'larda, maksimum 1-2 tane. ASUS desen mi? Adamların cihazları sağlam. ROG Scar 16 en üst seviye Gg'leri inletiyor. Burada olay 170 bin TL'ye 5090 bulunması değil ki zaten 5-6 gün önce 165K'ya Miniled'li Scar alabiliyordun.

165K'ya Vector 17 hx 5090 bulabiliyordun veya 170K'ya OLED'li Omen Max 16 bulabiliyordun. Stoklar olmadığı için fiyatları artmış ama gene düşer onlar merak etme. Buradaki olay bu firmanın yazılımsal olarak hiçbir destekte bulunmaması. Bunu 4 kez tecrübe ettim kanka, bana bir şey anlatmayın. Buradan hiç kullanmadığınız, tutmadığınız belli. Bak tam 4 kere bu firma bizi hem telefondan hem de destekten oyaladı. GPU 87 olup VR kısımları kıpkırmızı oluyor, cihaz yanma seviyesinde neredeyse. GameGaraj üst segmentte alınmaz.

Söylenecek o kadar çok şey var ki. Başlayalım o halde. Yalnız, rica ediyorum daha yanıt atmayın, cevaplamayacağım çünkü.

1- 2015'ten kalma laptopun ile slayer 5 kasaların BIOS'u aynı olamaz, üretim yılı farkı + kasa farkı var. Tongfang ürettiği cihazlara kendi BIOS koyuyor.
2- Clevo GameGaraj çok iyiydi diyen zaten yok. Objektif, kullanıcıya yönelik iş yapıyoruz burada. Her yeni nesilde daha da güzel cihazlar yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar.
3- HP kronik sorunu 2023 üretimlerde yok, en yeni modellerinde bile sorunlar var. Öyle olmasa HP çıkıp da kronik sorun olduğunu kabul etmezdi. Maksimum 1-2 tane dediğin 2024 kasalardan birisi bende, sensör anakarta gömülü. Sensör problem yaşatırsa, cihaz çöp.
4- ROG Scar 16 dediğin cihaz güzel, ancak yukarıda bahsettiğin GameGaraj slayer, HP Victus ile aynı kefede bir cihaz değil. Tezatlık yapmışsınız.
5- sizin de söylediğiniz gibi, "5-6 gün önce". Rehber ne zaman hazırlanmış? Ona bakmak lazım.
6- stoklar azaldığı için fiyatlar yükselmedi. Yapay zekalar yüzünden. NAND belleklerin fiyatları arttığı için dolaylı yoldan her şey zam yedi. Daha yıl başı zamları da gelecek.
7- firma yazılımsal destek sunmuyor diyorsun ya, bahsettiğin HP cihazların kendi hub'larında watt limiti bile atamıyorsun. GameGaraj çok bile iyi kalıyor.
8- 4 kez tecrübe ettiysen, "aynı sorunu" burada problem sende gibi duruyor. Özdeş durumlarda farklı cihazlar aynı problemleri yaşatamaz.
9- 87 derecelere çok diyorsun ya, bana böyle 70W üzerinde çalışan ideal derecelerde ucuz bir laptop bul, ben alacağım.
10- GameGaraj üst segmentte de alınır. Sırf marka diye 5090 almak varken ülkemizde 5080 alan teknoloji cahilleri var. Daha size ben ne anlatayım ki.

Buraya kadar okuduğunuzu hiç düşünmesem de, teşekkür ediyorum.

Öncelikle uğraşın için eline sağlık fakat listende düzeltmen gereken hatalar / bilgiler mevcut (önerilerinin çoğuna katılmasamda kişiden kişiye görüşler değiştiği için laf etmeyeceğim).

20-30 bin TL arasına koyduğun iki modelinde paneli benzer; yaklaşık %45 NTSC renk gamutu, 300 Nit parlaklık, 1200:1 kontrasta ve 1920x1200 panele sahip ikiside. Ekran için şiddetle D14 modeli tavsiye etmeni anlamadım. IdeaPad Slim 5 OLED 13420H daha yakışırdı oraya o ikisi yerine.

30-40 bin TL arasına koyduğun modellerde ise Yoga 7 ekran kalitesi olarak çok daha başarılı, sağlam %100 DCI-P3 OLED panelli bir cihaz verken gelip %100 sRGB renk gamutlu IPS bir modele ekran kalitesi olarak daha başarılı demişsin.

80-110 bin TL arasını R9T 5070 Ti 9955HX modeli ile domine etmişsin ama o kasalar MSI kasa değil, Tongfang (Uniwill & AIstone olarakta adlandırabilirsiniz) kasa kullanıyor. X6FR57TK bizzat modeli hatta.

Şu an gözüme çarpanlar bunlar, düzeltilirse daha sağlıklı olur kullanıcıları yanlış yönlendirmeme açısından. Tekrardan uğraşın için eline sağlık, önerilerin pek çoğunu tekrardan gözden geçirirdim yerinde olsam.

O BIOS'u hangi firma kullanıyor bana söylesene? Ana markalardan git bana şimdi Erazer falan deme. 2015'ten kalma laptopumun BIOS arayüzüyle aynı slayer 5'teki o BIOS. Lenovo bir modelde anakart sorunu çıktı diye tüm modellerine mi anakart sorunu demeye başladınız? 2017-2018'den kalma Clevo GameGaraj Blaster, slayer 2 çok kötüydü kanka o zaman slayer ve gg hayatta almayın. HP dediğin 2023 modellerde var bir de 2024 Victus'larda maksimum 1-2 tane. ASUS desen mi? Adamların cihazları sağlam ROG Scar 16 en üst seviye ggleri inletiyor. Burada olay 170 bin TL'ye 5090 bulunması değil ki zaten 5-6 gün önce 165kya miniledli Scar alabiliyordun. 165kya Vector 17 hx 5090 bulabiliyordun veya 170kya OLED'li Omen Max 16 bulabiliyordun. Stoklar olmadığı için fiyatları artmış ama gene düşer onlar merak etme. Buradaki olay bu firmanın yazılımsal olarak hiçbir destekte bulunmaması bunu 4 kez tecrübe ettim kanka bana bir şey anlatmayın. Buradan hiç kullanmadığınız tutmadığınız belli bak tam 4 kere bu firma bizi hem telefondan hem de destekten oyaladı. GPU habere 87 olup VR kısımları kıpkırmızı oluyor cihaz yanma seviyesinde neredeyse. Kime ne anlatıyoruz. GameGaraj üst segmentte alınmaaaaaz.
Sana Erazer falan dememişim zaten, mesela elimde Acer Nitro V15 var. Dediğin o BIOS bunda var. Üreticilerin keyfine kalmış BIOS olayı. Ben sana hiç bütün Lenovo modeller sorunlu demedim, orta segment 15ARP9 ve 15IAX9 modelleri anakart sorunları var, bu bilinen bir şey. Zaten çoğu kullanıcı orta segmente yöneliyor. ASUS A15/F15 modellerine denk gelmemişsin galiba, sıcaktan kendisi yumurta pişiriyor. Ocağa gerek yok. HP'ye gelirsek Victus 15 serisinde yaygın değil de Victus 16 serisinde yaygın, bayağı yaygın yani. Anca anakart değiştirince düzeliyor. Omen serisine bile denk geldi bu hall sensör sorunu. Olay aslında 170'e RTX 5090 bulunması. Kullanıcı bu parayla neden 5070 ti/ 5080'e yönelsin ki 5090 bulunuyorken mantıken. Millet alırken bir kere alıyor onu da en iyisini alayım diyor. Kimse panel çok umursamadığı sanmıyorum. Bir de ROG Scar 16 diye övdüğün laptop ısınma problemi ve ısındığı için kapanması. Siyah ekran sorunu, yüksek “dpc latency”, stutter, gecikme, performans sapmaları (özellikle video/düzenleme ya da hafif yükte bile.), yüksek fan sesi derken o övdüğün laptopun sorunu bitmeyecek gibi. Her şeye marka diye kusursuz olacağı sanmayın.

Son düzenleme:
Bakın sadece 5 dakika araştırmayla bulduğum sorunlar. Diğer forumlara baksam neler neler olurdu. Gerçekten dediğiniz gibi çok iyi marka. 4 defa sorunlar sürekli beni buldu diyorum, hala bana marka ölümüne savunma derdindesiniz. Scar 16'ya laf atan arkadaş G635 olmak şartıyla bana o şikayetleri atarsa sevinirim. Bu şikayetler ortaya çıkınca da nedense bu cihazları önerenler ortadan kayboluyor.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-11-08 141635.webp
    Ekran görüntüsü 2025-11-08 141635.webp
    80,9 KB · Görüntüleme: 36
  • Ekran görüntüsü 2025-10-03 110603.webp
    Ekran görüntüsü 2025-10-03 110603.webp
    217,3 KB · Görüntüleme: 39
  • Ekran görüntüsü 2025-09-28 224800.webp
    Ekran görüntüsü 2025-09-28 224800.webp
    183,8 KB · Görüntüleme: 42
Yahu karşılaştırma yaptığımız modellere bak, biri 250K neredeyse diğeri 170K. Arada ki farkı ödeyecek kadar paran varsa al git hocam, güle güle kullanırsınız.

Öve öve bitiremediğin laptopun incelemelerine bakın, işlemcisi 105 dereceyi görüyor be. Render alırken falan donması ve kapanması. :D

Yani, işlemci ortalama 85-95 derece de çalışıyor.

Hadi onu geçtim, Scar 16 3 fanlı ve aralarında 70K olduğu halde Game Garaj Slayer5 9XL modelinde soğutma konusunda fark yok.

Ne kadar komik de mi hocam? :)

Yahu karşılaştırma yaptığımız modellere bak, biri 250K neredeyse diğeri 170K. Arada ki farkı ödeyecek kadar paran varsa al git hocam, güle güle kullanırsınız.

Öve öve bitiremediğin laptopun incelemelerine bakın, işlemcisi 105 dereceyi görüyor be. Render alırken falan donması ve kapanması. :D

Yani, işlemci ortalama 85-95 derece de çalışıyor.

Hadi onu geçtim, Scar 16 3 fanlı ve aralarında 70K olduğu halde Game Garaj Slayer5 9XL modelinde soğutma konusunda fark yok.

Ne kadar komik de mi hocam? :)

1-2 tane şikayet getirebilmissin Scar 16 ve G635 olan. Hepside yabancı ne hikmetse yerli şikayet yok. Ben sana global göstersem mi ya? Yine gördüm bu modelin güzelliğini iyi ki de almışım. 33K R23 alan Slayer 5'e 6.5K yani %20 R23 farkı atıyor timespy ise 1.5k daha fazla passmarktada %15 fark var. Gördüm yine benim meşhur cihazımın güzelliğini tü tü maşallah. GameGaraja bak 4-5 aylık kasada 100+ şikayet ve tekrar tekrar yaşatmış bak sadece Türkiye'de ve tek bir forumda bu. Kim bilir ne kadar vardır. Loq 15iax9 anakart yanması Türkiye'de bu kadar gösteremezsin be.

1-2 tane şikayet getirmedim ama sen bilirsin. Aralarında 70K fazladan ödeyip aldıysanız hayırlı olsun güle güle kullanın. Umarım bu fazladan 70K'nın acısı değildir. 🙃

Yani GameGaraj'da 100+ şikayet görmedim.

1-2 tane şikayet getirmedim ama sen bilirsin. Aralarında 70K fazladan ödeyip aldıysanız hayırlı olsun güle güle kullanın. Umarım bu fazladan 70K'nın acısı değildir. 🙃

Yani GameGaraj'da 100+ şikayet görmedim.
Okuma yazma ve anlamada yok herhalde. Scar 16 2025 + G635 diyorum. G635 olan kasalarda şikayet getirsene benim attığım kadar bu ülkede. Ben globali baz aldım mı? Almadım sende TR'yi baz alırsan sevinirim kanka.

Fazladan 70 bine almadım 158.999 TL'ye Hepsiburadadan aldım. Buda sana gelsin.

Hayatımda gördüğüm en cahilce yorum... Mümkünse seninle muhatap olmayalım. Haklısın hocam, aldığın laptopu da iyi günler de kullanın.

Hayatımda gördüğüm en cahilce yorum... Mümkünse seninle muhatap olmayalım. Haklısın hocam, aldığın laptopu da iyi günler de kullanın.
Ne cahilcesi kardeşim? Ben sana reddit şikayetleri getirmedim sen benim niye önüme seriyorsun? Yav gidin Cihaz Tv chate 10 dakika başı şikayet düşüyor zaten bu kadarınıda ben size söylemeyeyim ya. Ben Türkiye'deki şikayetlerin oran karşılaştırmasını yapıyorum 200+ ülkeye giden cihazlarda %1 veya %2 kesimde sorun çıkacak tabi. Ama bu GameGaraj defalarca tekrarını bana yaptı hemde 4 defa. Para falan alıyorsan söyle de bilelim