talongod
Yetkin
- Makaleler
- 5
O BIOS'u hangi firma kullanıyor bana söyler misin? Ana markalardan git, bana şimdi Erazer falan deme. 2015'ten kalma laptopumun BIOS arayüzüyle aynı slayer 5'teki o BIOS. Lenovo bir modelde anakart sorunu çıktı diye tüm modellerine mi anakart sorunu demeye başladınız? 2017-2018'den kalma Clevo GameGaraj Blaster, slayer 2 çok kötüydü kanka, o zaman slayer ve gg hayatta almayın. HP dediğin 2023 modellerde var bir de 2024 Victus'larda, maksimum 1-2 tane. ASUS desen mi? Adamların cihazları sağlam. ROG Scar 16 en üst seviye Gg'leri inletiyor. Burada olay 170 bin TL'ye 5090 bulunması değil ki zaten 5-6 gün önce 165K'ya Miniled'li Scar alabiliyordun.
165K'ya Vector 17 hx 5090 bulabiliyordun veya 170K'ya OLED'li Omen Max 16 bulabiliyordun. Stoklar olmadığı için fiyatları artmış ama gene düşer onlar merak etme. Buradaki olay bu firmanın yazılımsal olarak hiçbir destekte bulunmaması. Bunu 4 kez tecrübe ettim kanka, bana bir şey anlatmayın. Buradan hiç kullanmadığınız, tutmadığınız belli. Bak tam 4 kere bu firma bizi hem telefondan hem de destekten oyaladı. GPU 87 olup VR kısımları kıpkırmızı oluyor, cihaz yanma seviyesinde neredeyse. GameGaraj üst segmentte alınmaz.
Söylenecek o kadar çok şey var ki. Başlayalım o halde. Yalnız, rica ediyorum daha yanıt atmayın, cevaplamayacağım çünkü.
1- 2015'ten kalma laptopun ile slayer 5 kasaların BIOS'u aynı olamaz, üretim yılı farkı + kasa farkı var. Tongfang ürettiği cihazlara kendi BIOS koyuyor.
2- Clevo GameGaraj çok iyiydi diyen zaten yok. Objektif, kullanıcıya yönelik iş yapıyoruz burada. Her yeni nesilde daha da güzel cihazlar yaptılar. Yapmaya da devam ediyorlar.
3- HP kronik sorunu 2023 üretimlerde yok, en yeni modellerinde bile sorunlar var. Öyle olmasa HP çıkıp da kronik sorun olduğunu kabul etmezdi. Maksimum 1-2 tane dediğin 2024 kasalardan birisi bende, sensör anakarta gömülü. Sensör problem yaşatırsa, cihaz çöp.
4- ROG Scar 16 dediğin cihaz güzel, ancak yukarıda bahsettiğin GameGaraj slayer, HP Victus ile aynı kefede bir cihaz değil. Tezatlık yapmışsınız.
5- sizin de söylediğiniz gibi, "5-6 gün önce". Rehber ne zaman hazırlanmış? Ona bakmak lazım.
6- stoklar azaldığı için fiyatlar yükselmedi. Yapay zekalar yüzünden. NAND belleklerin fiyatları arttığı için dolaylı yoldan her şey zam yedi. Daha yıl başı zamları da gelecek.
7- firma yazılımsal destek sunmuyor diyorsun ya, bahsettiğin HP cihazların kendi hub'larında watt limiti bile atamıyorsun. GameGaraj çok bile iyi kalıyor.
8- 4 kez tecrübe ettiysen, "aynı sorunu" burada problem sende gibi duruyor. Özdeş durumlarda farklı cihazlar aynı problemleri yaşatamaz.
9- 87 derecelere çok diyorsun ya, bana böyle 70W üzerinde çalışan ideal derecelerde ucuz bir laptop bul, ben alacağım.
10- GameGaraj üst segmentte de alınır. Sırf marka diye 5090 almak varken ülkemizde 5080 alan teknoloji cahilleri var. Daha size ben ne anlatayım ki.
Buraya kadar okuduğunuzu hiç düşünmesem de, teşekkür ediyorum.