21611

Becerikli
Okula gidip geldiğim için her gün kendimi çok zorluyorum. Eve hemen varmak istediğim için dinlenmiyorum. Yorulduğumda bisikletimden inip yürüyerek devam ediyorum. 2 kez yokuş çıkıyorum. Yani iki kez bacaklarım hiç gitmeyince saniyelik de olsa dinlenmek zorunda kalıyorum. Ayrıca çok terliyorum ve gelene kadar yaklaşık yarım litre su içiyorum. Bunun zararı olur mu? Dinlensem sağlığım için daha iyi olur mu?

Yazıyı tam okumadım ama fazla yorulmak değil kendini çok zorlaman zararlı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bu dediklerin olsun diye para verip bisiklet aldım dağ bayır geziyorum. 2 saat önce yaptığım son egzersizde 15 kilometre kadar orman yolu sürüşü yaptım. Nabzım 170 üzerine her çıktığında birkaç dakika mola verdim su içtim devam ettim. Bu dediklerin çok faydalı. Testesteron için de, uyku kaliten için de, kalbinin kendisi için de. Özellikle bu rutine devam edersen kalp hızın dinlenirken iyice düşer. Bu da güçlü kalp göstergesi.

Dikkat etmen gereken şeyler şunlar:
1- Bol su içeceksin vücut asla susuz kalmayacak. Tansiyon düşer baş döner.
2- Elektrolit açıdan zengin gıdalar tüketeceksin.
3- Tepede güneş varsa ve hararet bastıysa bırakacaksın yavaş yavaş takılacaksın. Yukarıdaki arkadaşın zorlamak zararlı dediği şey tam bununla ilgili. Yorulmak başka, zorlamak başka. Birisi faydalı birisi zararlı.
4- Kondisyonunu korumak için karbonhidrat ve protein tüketeceksin. Böyle yorucu egzersizlerin ardından depolar boşalır. Egzersiz sonrası tekrardan depoları dolduracak güzel bir tabağı önüne koymazsan ertesi gün halsiz hissedersin. Bu egzersizler sonrası besin emiliminin arttığı biliniyor. Bunun bir sebebi de vücudun tekrar depoları doldurmak istemesi. Kazasız belasız sürüşler.

Bu dediklerin olsun diye para verip bisiklet aldım dağ bayır geziyorum. 2 saat önce yaptığım son egzersizde 15 kilometre kadar orman yolu sürüşü yaptım. Nabzım 170 üzerine her çıktığında birkaç dakika mola verdim su içtim devam ettim. Bu dediklerin çok faydalı. Testesteron için de, uyku kaliten için de, kalbinin kendisi için de. Özellikle bu rutine devam edersen kalp hızın dinlenirken iyice düşer. Bu da güçlü kalp göstergesi.

Dikkat etmen gereken şeyler şunlar:
1- Bol su içeceksin vücut asla susuz kalmayacak. Tansiyon düşer baş döner.
2- Elektrolit açıdan zengin gıdalar tüketeceksin.
3- Tepede güneş varsa ve hararet bastıysa bırakacaksın yavaş yavaş takılacaksın. Yukarıdaki arkadaşın zorlamak zararlı dediği şey tam bununla ilgili. Yorulmak başka, zorlamak başka. Birisi faydalı birisi zararlı.
4- Kondisyonunu korumak için karbonhidrat ve protein tüketeceksin. Böyle yorucu egzersizlerin ardından depolar boşalır. Egzersiz sonrası tekrardan depoları dolduracak güzel bir tabağı önüne koymazsan ertesi gün halsiz hissedersin. Bu egzersizler sonrası besin emiliminin arttığı biliniyor. Bunun bir sebebi de vücudun tekrar depoları doldurmak istemesi. Kazasız belasız sürüşler.
Teşekkürler.

Son düzenleme:

Arkadaşın dedikleri yerinde tavsiyeler.
Kendini çok zorlamak istiyorsan söylediği şeyleri birebir yap.
En ufak bir rahatsızlık yaşarsan direkt olarak doktora git; belki hiç bilmediğin rahatsızlığın vardır.
Misalen ben 21 yaşımdayken öğrendim epilepsi hastalığımın olduğunu...