Saydığın yiyecekler hiç sağlıklı bir şey yok maalesef. Ekmek yemek bile başlı başına sorun. Şekeri bir kere bırakman lazım, zayıf olmana rağmen muhtemelen şekerin yüksek seyrediyordur. Tansiyonun bile yüksek olabilir. Kilo alamama problemine karşı Dahiliye doktoruna gitmen gerekiyor. Ya da sevk ederse, Gastroenteroloji'ye gitmen lazım. Böyle şeyler yiyerek sağlık problemlerine sebebiyet veriyorsun, genç ya da yaşlı olsan da fark etmez.

Yarım ekmek labne,
Yarım ekmek kahvaltılık sos,
5 bardak 4 adet şekerli çay,
2.5 litre Pepsi,
Büyük boy Doritos hot corn cips,
Lavaş ekmek tavuk döner (100 Gr),
Yarım ekmek sucuk ekmek,
1 bardak Nescafe 3'ü 1 arada,
Kapanış olarak 3 tane bayram şekeri.

En son 3-4 gün önce su içtim galiba. Hiç su içmek istemiyorum ve zayıfım. Kilo almaya çalışıyorum ama sık sık böyle yememe rağmen alamıyorum. Yediğim şeylerin zararı dokunur mu?
Liste öyle bir halde ki, en sağlıklı yiyecek ekmek gibi görünüyor.
Yarım ekmek labne,
2.5 litre Pepsi,
Yarım ekmek sucuk ekmek,

En son 3-4 gün önce su içtim galiba. Hiç su içmek istemiyorum ve zayıfım. Kilo almaya çalışıyorum ama sık sık böyle yememe rağmen alamıyorum. Yediğim şeylerin zararı dokunur mu?
arkadaşım, kilo almak istiyorsan protein, karbonhidrat ve yağ dengen olmak zorunda. Yoksa karaciğer yağlanması ve mide sorunları olan bir obeze dönüşmüş olacaksın. Sana tavsiyem ilk önce bir diyetisyene git kan testi yaptır. Diyetisyen sana en uygun listeyi verir. Mantık basit; 5 yiyorsan 6-7 yemeğe başlayacaksın fazlalık kalanlar sağlıklı kilo olarak dönecek. Ama sen 5 yerine -6, -7 yiyorsun. Bu sana ve hayatına zarar. + olarak herhangi bir sağlık sorunun yoksa spora başlamanı öneririm. Cidden böyle besliyorsan çok üzüldüm yani. Bunlara ayırdığın bütçe ile her gün çok iyi beslenebilirsin.

Hocam diğerlerini anlarım da 2.5 Litre kola hiç mi rahatsız etmedi ya? :D Her gün böyle besleniyorsanız @14356 hocama katılıyorum kilo almayın daha iyi.

İnanılmaz derecede zararlı. Bu kadar zararlı yollarla kilo almaktansa zayıf kal daha iyi. Liste berbat, gastronomiyle rus ruleti oynamak gibi bir şey olmuş. Çok yüksek şeker ve tuz içeriği, aşırı işlenmiş gıda tüketimi, neredeyse sıfır lif, vitamin, mineral, protein kaynakları dengesiz, sıvı ihtiyacının düzgünce karşılanmaması, of of. Okurken tansiyonum çıktı.

Bunu 1 seferlik yapmak sorun olmaz ancak uzun vadede böyle devam edersen çok ciddi sağlık sorunları kaçınılmaz haberin olsun.

Hocam diğerlerini anlarım da 2.5 Litre kola hiç mi rahatsız etmedi ya? :D Her gün böyle besleniyorsanız @14356 hocama katılıyorum kilo almayın daha iyi.
Bende kola fazla içerim, ama 2 günde 1 kola biter. Haftada 2, bilemedim 3 tanenin üstüne çıkmam. Buradaki tavsiyeler, kilonun ne kadar kötü ve hayatı olumsuz etkilediğini bilen birisi olarak söylüyorum. Kilo almasına konu sahibin karşı değilim; aşırı kiloda zararlı olacağı gibi, aşırı zayıflık da zararlı olabilir. Ancak kilo alırken bilgi sahibi olmadan hareket etmek riskli bence.

Bulk mu yapıyon reis afiyet olsun bas.
Yarım ekmek labne,
2.5 litre Pepsi,
Yarım ekmek sucuk ekmek,

Sen Dahiliye veya Gastroenteroloji doktoruna muhakkak görün. Yediğin şeyleri de gizleme anlatırken, senden % 90 kan testleri de isteyecektir. Muayene olduktan sonra sana, o testlerin durumuna göre net şeyler söyler. Kilo almakta ölçülü olmalı. Her insanın bünyesi farklıdır, öneride bulunuyor insanlar ama oda doğru değil. İyiliğin için diyorum, yanlışta anlama.

Videodaki arkadaş gibi içeriğe dönüştürürsen güzel gelir olur.

Şaka bir yana gençsen kilo almak için uğraşmana gerek yok. Sağlıklı beslen, spor yap zaten bir yaştan sonra istemeden kilo alacaksın.

Onun dışında azaltmak istiyorsan şeker sorununu çözmen lazım. Seni acıktıran şey şeker. Çaydan şekeri bırakmayla başlayabilirsin. Bırakınca içtiğin çayın çok kalitesiz olduğunu fark edeceksin. Uygun fiyata güzel bir çay istiyorum diyorsan bağlantıdaki markayı öneririm.

Zamanında çok kola tüketirdim. Artık dışarıdan yemek söylerken de ayran, şalgam veya daha az rahatsızlık verdiğinden soğuk çay söylüyorum. Kolayı bırakmak burada en zor şey olabilir. Kola içmeye devam ederseniz ne kadar fırçalasanız da dişte garanti çürük oluşturuyor. Gargara ve fırçalama yetmiyor yani. Ayrıca dilinize o şeker yapışıyor ve bir yerden sonra diş sorunları başınıza vurmaya başlıyor. Kısaca azaltmayı deneyin. İradeli biriyseniz çok zor değil inanın.

Küçük bir tavsiye şu tarz bir mataranız yoksa alın. Bununla su içmek rahat olduğundan, daha çok su tüketirsiniz. Ürünü örnek amaçlı attım. Almadan önce araştırın, mümkünse bu tarz bir boyutta olsun.

Kahve insanı pek değilim, mideme de iyi gelmez. Ama alternatif bir içecek aradığında tüketmek adına güzel bir kahve makinesini Karaca vb. taksit ile alabilirsin. İyi indirim ve taksit imkanı sunuyorlar. Bunları da araştırıp şekersiz kahve ve maden suyu tüketmeye de alışırsan. Şekerli gazlı içeceklere bir daha bulaşmazsın.

Genel olarak dışarıdan yemeyi azalttım. Malum fiyatlar, denetimsizliklerin oluşturduğu kalite düşüsü falan. Yediğin döner sosluysa onlardan da uzak dur. Zaten son zamanlarda gündemde dönere ekleme olayı çok yaygın. Yakın zamanda büyük bir zehirlenme olayı olmuştu. Kısaca dışarıdan yemek yiyeceksen de ara sıra, iyi yerlerden ye. Denetimin olmadığı yerde ilk bozanlar genelde küçük esnaflardır.

Kahvaltılık sos, labne gibi şeyler yerine alternatiflerini bulman lazım. Belki bütçeni bir tık aşar ama sağlıklı ürünler aramaya bakın. Farklı peynirler veya el işi kahvaltılık soslar daha iyi olur. Zaten iyisini yiyince kötüsünü bir daha tüketmezsiniz.

Son düzenleme: