Market sütlerini düzenli tüketiyorum hiçbir problem yaşamadım. Zaten şehirde açık süt düzgün bulmak çok zor. Hepsi su katıp satıyor.

Eğer gerçekten çok doğal ve sağlıklı bir yaşam arıyorsan şehirde çok çok zor. Açıkçsası fazla kafaya takmıyorum takarsam çoğu şeyi yememem lazım.

Annem BİM'in altın sütüyle yoğurt yapıyor. Birkaç kez jersey süt almıştı. Ancak onlara da güven olmuyor. Sütü direk tüketmiyoruz biz.

Bu arada prof. Ahmet aydın'ın taş devri diyeti kitabında bu konudan bahsetmişti. Pastorize, uht ve hatta kaynatılan köy sütleri konusunda.

Artık bazı doktorlar sadece süt değil süt ürünlerini bile kesmenin faydasından bahseder hale geldiler. Aslında bakacak olursak süt bir hayvanın yavrusu için ürettiği bir sıvı oluyor. Normalde bizlerin ihtiyacı olmaması lazım. Ama sektör olarak gelişmiş ve o konuda ilerleyip farklı besinler ortaya koymuş ki tabii o alışkanlıkları bırakmak kolay olmuyor.

O doktorların hepsi değerlerimizi bitirmeye çalışan şahıslar, eskiden tereyağa da aynı muamele yapıldı. Margarin bitkisel daha sağlıklı tereyağı damar tıkıyor denildi. Ne oldu? Şimdi tereyağı yiyin diyorlar. Organik tereyağına erişim imkansız halde.
Zeytinyağına köylü dendi mesela, yiyenler köylü oldu hatta türkü de çıktı zeytinyağlı yiyemem aman basma da fistan giyemem aman falan diye. Şimdi ne oldu? Organiğine erişim 0, varsa yoksa marketteki sahteler.
Şimdi de gözü süte dikmişler. Ben o dediğiniz uzmanları görmedim ama görsem bile süt içmeye devam, her şeyin üretimini kesmeye çalışıyorlar.

Annem BİM'in altın sütüyle yoğurt yapıyor. Birkaç kez Jersey süt almıştı. Ancak onlara da güven olmuyor. Sütü direk tüketmiyoruz biz.

Bu arada Prof. Ahmet Aydın'ın Taş devri diyeti kitabında bu konudan bahsetmişti. Pastorize, uht ve hatta kaynatılan köy sütleri konusunda.

Artık bazı doktorlar sadece süt değil süt ürünlerini bile kesmenin faydasından bahseder hale geldiler. Aslında bakacak olursak süt bir hayvanın yavrusu için ürettiği bir sıvı oluyor. Normalde bizlerin ihtiyacı olmaması lazım. Ama sektör olarak gelişmiş ve o konuda ilerleyip farklı besinler ortaya koymuş ki tabi o alışkanlıkları bırakmak kolay olmuyor.
Süt gayette sağlıklı bence. O mantıkla bakarsak her şeyin fazlası zarar. Asırlarca çoğu kültürün mutfağı süt ürünleriyle şekillendi. Sağlıksız veyahut gereksiz bir gıda türü olsa bu kadar tercih edilmezdi. Peynir ve yoğurtsuz bir hayat düşünemiyorum şahsen.

Normalde bizlerin ihtiyacı olmaması lazım.
Bence çok önemli bir gıda kaynağı, hatta laktoz toleransını da geç yaşta hayvan temelli süt ürünü tükettiğimiz için aldık. Bugün midemiz patlamadan dolu dolu süt içebiliyorsak atalarımıza borçluyuz 😊. Günümüzdeki fast food'un tavan yapmasıyla mikrobiyotamız bozuluyor. Henüz tam kanıtlı değil ama metabolik sendrom, obezite, alerji durumu ve ruh hali açısından ciddi etkileri olduğu biliniyor. Bol bol lifli ve fermente ürün tüketelim arkadaşlar.

Market sütleri hijyen açısından güvenilir olabilir ama tadından ötürü hakiki süt tükettiğimi zannetmiyorum, ilk tercihim köy sütü olur.

O doktorların hepsi değerlerimizi bitirmeye çalışan şahıslar. Eskiden tereyağına da aynı muamele yapıldı. Margarin bitkisel, daha sağlıklı, tereyağı damar tıkıyor denildi. Ne oldu? Şimdi tereyağı yiyin diyorlar. Organik tereyağına erişim imkansız halde.
Zeytinyağına köylü dendi mesela, yiyenler köylü oldu. Hatta türkü de çıktı: "Zeytinyağlı yiyemem aman, basma da fistan giyemem aman" falan diye. Şimdi ne oldu? Organiğine erişim sıfır, varsa yoksa marketteki sahteler.
Şimdi de gözü süte dikmişler. Ben o dediğiniz uzmanları görmedim ama görsem bile süt içmeye devam. Her şeyin üretimini kesmeye çalışıyorlar.
Marshall yardımları... Klasik fonlanan insanlar. Ülke çapında yapılan en büyük deney olabilir. Geleneksel olan zeytinyağı ve tereyağını bırakmamak gerek.
1772523174051.gif

O doktorların hepsi değerlerimizi bitirmeye çalışan şahıslar, eskiden tereyağa da aynı muamele yapıldı. Margarin bitkisel daha sağlıklı tereyağı damar tıkıyor denildi. Ne oldu? Şimdi tereyağı yiyin diyorlar. Organik tereyağına erişim imkansız halde.
Zeytinyağına köylü dendi mesela, yiyenler köylü oldu hatta türkü de çıktı zeytinyağlı yiyemem aman basma da fistan giyemem aman falan diye. Şimdi ne oldu? Organiğine erişim 0, varsa yoksa marketteki sahteler.
Şimdi de gözü süte dikmişler. Ben o dediğiniz uzmanları görmedim ama görsem bile süt içmeye devam, her şeyin üretimini kesmeye çalışıyorlar.
Bana iyi gelmediği kesin. Bildiğim bir şey varsa o da budur :) Size iyi geliyorsa için tabi tercih sizin. Belki bu zamanın şehir hayatında bunları tüketmek yanlış da olabilir. Bilimsel çalışmaları iyi okumak lazım. Ancak geçmişteki yanlışları otomatik olarak bugüne uyarlayıp her şeyi yanlışlamayı doğru bulmuyorum. Sonuçta ulaşabildiğimiz besinler artık eskisi gibi değil. Sadece besin de değil şehir hayatında bir çok şey farklı. Her şey değişiyor, gelişiyor, insan ömrü de uzuyor. Bu kadar insan içinde o organiğe erişim artık mümkün değil. İleride belki hap şeklinde besin alacağız :) hatta yapay etten bahsediliyor, yani bu değişim kaçınılmaz. Her konuda daha iyi oluyoruz anlamında söylemiyorum. Değişimin kaçınılmazlığından bahsediyorum. Zamanında Amerikada hatta başka ülkelerde reklamlarda sigaraya öven doktorlar olmuş. Ayrıca bugün Hindistanda doğsak veya Çinde doğsak farklı şeyler yiyorduk. :)

Bu arada tereyağıyla ilgili.

Son düzenleme:
Bana iyi gelmediği kesin. Bildiğim bir şey varsa o da budur :) size iyi geliyorsa için tabii tercih sizin. Belki bu zamanın şehir hayatında bunları tüketmek yanlış da olabilir. Bilimsel çalışmaları iyi okumak lazım. Ancak geçmişteki yanlışları otomatik olarak bugüne uyarlayıp her şeyi yanlışlamayı doğru bulmuyorum. Sonuçta ulaşabildiğimiz besinler artık eskisi gibi değil. Sadece besin de değil şehir hayatında birçok şey farklı. Her şey değişiyor, gelişiyor, insan ömrü de uzuyor. Bu kadar insan içinde o organiğe erişim artık mümkün değil. İleride belki hap şeklinde besin alacağız :) hatta yapay etten bahsediliyor, yani bu değişim kaçınılmaz. Her konuda daha iyi oluyoruz anlamında söylemiyorum. Değişimin kaçınılmazlığından bahsediyorum. Zamanında Amerika'da hatta başka ülkelerde reklamlarda sigaraya öven doktorlar olmuş. Ayrıca bugün Hindistan da doğsak veya Çin'de doğsak farklı şeyler yiyorduk. :)

İleride hap ile beslenip doyacağımıza falan inanıyorsanız satılık köprülerim var ucuza bırakırım.

Bana iyi gelmediği kesin. Bildiğim bir şey varsa o da budur :) size iyi geliyorsa için tabii tercih sizin. Belki bu zamanın şehir hayatında bunları tüketmek yanlış da olabilir. Bilimsel çalışmaları iyi okumak lazım. Ancak geçmişteki yanlışları otomatik olarak bugüne uyarlayıp her şeyi yanlışlamayı doğru bulmuyorum. Sonuçta ulaşabildiğimiz besinler artık eskisi gibi değil. Sadece besin de değil şehir hayatında birçok şey farklı. Her şey değişiyor, gelişiyor, insan ömrü de uzuyor. Bu kadar insan içinde o organiğe erişim artık mümkün değil. İleride belki hap şeklinde besin alacağız :) hatta yapay etten bahsediliyor, yani bu değişim kaçınılmaz. Her konuda daha iyi oluyoruz anlamında söylemiyorum. Değişimin kaçınılmazlığından bahsediyorum. Zamanında Amerika'da hatta başka ülkelerde reklamlarda sigaraya öven doktorlar olmuş. Ayrıca bugün Hindistan da doğsak veya Çin'de doğsak farklı şeyler yiyorduk. :)

Ha bu arada organik tereyağı en sağlıklı yağdır, insülin dostudur faydası say say bitmez.