Korona aşıları mesela riskliydi. Bir aşı üretildikten sonra birkaç sene test edilir sonra piyasaya sürülür. Ancak koronada bu test aşamasına zaman olmadığından bazı kişiler ciddi yan etki yaşadı. Onun harici mesela çocuk felci, hepatit B vs vs gibi aşılar virüsten tama yakın koruma sağlarlar. Yaptırılması kesinlikle faydalı bende yaptırdım hastanede çalıştığım için.

Aşılar ölü veya hastalık yapıcı etki alınmış virüslerdir temelde. Yani bize virüs enjekte ediyorlar. Ama vücut bunları hemen yok ettiğinden kimisi 1 sene, kimisi 10 sene koruma sağlar. Bağışıklık sistemi bunlara özel antikor üretir.

Bebeklikten beri vurulduğumuz aşılar 40-50 hatta bazıları daha uzun süredir var. Milyonlarca veri ve deney var o aşılarla alakalı. Güvenilirler yani. Ancak korona pandemi olduğundan kontrol süreçlerini bayağı bir hızlandırdılar. O yüzden insanlar çekiniyor.

Merhaba arkadaşlar,

Uzun zamandır aklıma takılan bir soru, bebeklikten beri vurulduğumuz aşılar ne kadar güvenilir? Neden aşı vuruluyoruz? Tarihte çok örneği var. Sıtma, veba, kızamık gibi ama son pandemiden sonra insanlar 40'lı yaşlarda kalp krizi geçiriyor. Bu bilinçli bir nüfüz azaltma olabilir mi? Son zamanda epstein davasında bir pandemi planladıkları yazıyordu. Bu da endişelerime bir yenisini daha ekledi.

Kısa ve net cevap verirseniz müteşekkir olurum. Aşı vurulmalı mıyız? Doğal yollardan da bağışıklığımızı güçlendiremez miyiz?

Hepinize teşekkür ederim şu an her şey açıklığa kavuştu eski aşılar üzerinde deneyler gözlemler yapıldığı için güvenilir ama corona aşısı aceleye gelen bir aşı olduğu için riskli diye anladım internette çokca araştırdım burana sizlerin görüşünü fikrini almak daha iyi oldu teşekkür ederim.

Hepinize teşekkür ederim şu an her şey açıklığa kavuştu eski aşılar üzerinde deneyler gözlemler yapıldığı için güvenilir ama corona aşısı aceleye gelen bir aşı olduğu için riskli diye anladım internette çokca araştırdım burana sizlerin görüşünü fikrini almak daha iyi oldu teşekkür ederim.
Corona aşısı da 5-6 sene oldu zaten, yan etkileri mutlaka olmuştur ama olan yan etkiler 10 sene 20 sene sonra çıkacak diye bir durum yok, ilk vurulan aşılar etkisini çoktan yitirmiştir zaten.