Geriliyorum

Uzman
Selam herkese,

An itibarıyla 24 saatte yaptığım çoğu şeyi değiştirmeye karar verdim. Yapmak istediğim bazı şeyler var ve spor konusunu buradaki bilgili birilerine danışacağım. Adım adım ilerlemek istiyorum ve ilk hedefim 6 aylık bir program ile düzene girmek.
6 ay da gereken her şeyi yapıp maksimum verim almalıyım.

Boyum 175 kilom 59, belirttiğim sürede 10 kilo almam gerekiyor.
Şu an belli bir yemek düzenim yok, aşırı şekilde çay ve sigara tüketiyorum. Su tüketimim evlere şenlik, haftada belki 1 litredir.
Tabii bir de tatlı zevkim var.
Bu saydıklarımın hepsini bırakıyorum, kendimi zorlayarak günde 1 litre su içmeye başlıyorum.
Sizden istediğim günde 3-4 öğün olacak şekilde, kilo aldırmaya yönelik yemek programı tavsiyesi vermeniz.
Hangi öğünde ne yemeliyim, ne kadar yemeliyim vs.
Bir de buna ek olarak karbonhidrat/protein tozu gibi takviye şeyler kullanmalıyım. Bunlara sanırım supplement deniyor ama hangisi ne işe yarar bilmiyorum.

Bu arada spor salonuna da yazıldım bugün.

6 ayda temiz 10 kilo kütle katmanız imkansız. Kilo iki şekilde kazanılır; ya yağ, ya da kas. Yağ olarak kazanacaksanız yata yata cips gömebilirsiniz. Kas kazanma içinse body building yapmak zorundasınız ve dediğim gibi 6 ayda 10 kilo kas kütlesi imkansız.

Sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarmalısınız, şekeri ve kafeini oldukça sınırlandırmalısınız. Su tüketiminiz belli ki oldukça kötü bir seviyede. Günde minimum 2 litre su içmelisiniz.

Protein tozu gibi şeyleri önermem, bu tarz şeyler pek de sağlıklı değil. Besinleri sağlıklı gıdalardan almak daha mantıklı. Protein, karbonhidrat, lif, sağlıklı yağlar: Gün içinde yediğiniz besinlerden bunları almanız çok önemli. E vücuda yağ depolatmak yerine fazladan enerjiyi kaslar ve kemikler için kullanması için spor yapmak da gerekli. Zaten spor salonuna yazıldığınızı da söylemişsiniz.

Bunun dışında tam bir diyeti buradan bizim önermemiz doğru olmaz. Bireysel durumunuza göre bir beslenme uzmanıyla görüşmeniz iyi olur.

Merhaba zamanında (2yıl önce) 52kilodaydım. Diyetisyene başvurdum diyetisyenin verdiği listeyle biraz topladım sonrasında yine beraber çalıştığım doktorumun kan değerlerime göre önerdiği Nestle resource mama aldım protein desteğiyle toparladım. Şu anda 72kiloyum. İnternet üzerinde her gördüğünüz ilacı kullanmayın doktorunuza danışın.

6 ayda temiz 10 kilo kütle katmanız imkansız. Kilo iki şekilde kazanılır; ya yağ, ya da kas. Yağ olarak kazanacaksanız yata yata cips gömebilirsiniz. Kas kazanma içinse body Building yapmak zorundasınız ve dediğim gibi 6 ayda 10 kilo kas kütlesi imkansız.

Yani zaten 10 kilo kas kütlesi alamayacağımı biliyorum. Yıllar önce lisedeyken de uğraşmıştım vücudum yatkın.
Maksadım kilo almak ve bunu bıngıl bıngıl olmadan yapmak.

Sigarayı tamamen hayatınızdan çıkarmalısınız, şekeri ve kafeini oldukça sınırlandırmalısınız. Su tüketiminiz belli ki oldukça kötü bir seviyede. Günde minimum 2 litre su içmelisiniz.

Protein tozu gibi şeyleri önermem, bu tarz şeyler pek de sağlıklı değil. Besinleri sağlıklı gıdalardan almak daha mantıklı. Protein, karbonhidrat, lif, sağlıklı yağlar: Gün içinde yediğiniz besinlerden bunları almanız çok önemli. E vücuda yağ depolatmak yerine fazladan enerjiyi kaslar ve kemikler için kullanması için spor yapmak da gerekli. Zaten spor salonuna yazıldığınızı da söylemişsiniz.

Bunun dışında tam bir diyeti buradan bizim önermemiz doğru olmaz. Bireysel durumunuza göre bir beslenme uzmanıyla görüşmeniz iyi olur.

Şeker, her türlü tatlı çeşidi, sigara, gereksiz fastfood, kahvaltıdaki hamur işleri vs.
hepsini bırakıyorum.
İstediğim şey diyet listesi değil aslında, yemem gereken yemekler, sebzeler, meyveleri öğrenmek.
Profesyonel olarak spor yapanların kullandığı takviye ediciler fayda sağlamaz mı bana?

Merhaba zamanında (2yıl önce) 52kilodaydım. Diyetisyene başvurdum diyetisyenin verdiği listeyle biraz topladım sonrasında yine beraber çalıştığım doktorumun kan değerlerime göre önerdiği Nestle resource mama aldım protein desteğiyle toparladım. Şu anda 72kiloyum. İnternet üzerinde her gördüğünüz ilacı kullanmayın doktorunuza danışın.

İlaç ve türevi olan pazarlama ürünlerini kullanmayı düşünmüyorum.
Sadece bu spor yapan kişilerin takviye için kullandığı çeşitli toz ları merak etmiştim.
Kreatin, protein, karbonhidrat vs.
profesyonel olarak sosyal medya da gördüğüm çoğu insan kullanıyor, bana yararı olur mu diye sormuştum.

Son düzenleme:
Öncelikle geçmiş olsun, boyunuza göre kilonuz çok düşük seviyede. Eğer mevzu kilo vermek olsaydı, şu an diyetisyenimin bana verdiği ve 2 yıldır uygulayarak sağlıklı yaşadığım (en azından yaşadığımı düşündüğüm) diyet listesini sizinle seve seve paylaşıp not olarak bir diyetisyene gitmenizi tavsiye ederdim.
Evet, bir diyetisyene gitmelisiniz.

Dipnot: Sigarayı sağlığınız için tabii ki bırakın, fakat ben 135 kilo obezken günde 2 paket sigara içiyordum, zayıflatmıyor. :rofl: