Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Saçlarım kıvırcık ve mecburen soğuk sıcak demeden her gün yıkamam gerekiyor. Bunun bir zararı var mı?
Asindirici bir şey kullanmadiginiz surece hayir.
1 gun sampuan, 1 gun su ile yika bence.
- Makaleler
- 1
Şampuan madde olarak mümkün olduğunca sadece olduğu sürece çok sorun olacağını sanmıyorum.
dewberry
Üstün
Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim iyi geceler.![]()
Sanada iyi geceler forumdasim
0emiray
Yetkin
Ben 5-6 senedir 1 gun sampuanli 1 gun sampuansiz olarak yikiyorum. Su zamana kadar olumsuz bir sey olmadi. Kuaforum “her gun sampuanla yikarsan yag olusumuna engel olursun, kafanda olusan dogal yagin saclarina faydasi var” seklinde bir sey soylemisti. Dogrudur herhalde.
1 yıldır her gün şampuan ile yıkıyordum daha geç olmadan öğrenmem güzel oldu.Ben 5-6 senedir 1 gun sampuanli 1 gun sampuansiz olarak yikiyorum. Su zamana kadar olumsuz bir sey olmadi. Kuaforum “her gun sampuanla yikarsan yag olusumuna engel olursun, kafanda olusan dogal yagin saclarina faydasi var” seklinde bir sey soylemisti. Dogrudur herhalde.
Şampuan doğası gereği bir sabun olduğundan, kafadaki tüm yağları söküp atar. Bu da çok fazla yapılırsa kafa derisinin kuruması anlamına gelir. Eğer yağlı bir saçınız yoksa deri aşırı kuruyabilir.
Captain Levi
Yetkin
Saçın daha çabuk yağlanır en idaeli 2 günde bir.
DemirKipi
Yetkin
Her gün şampuanla yıkamak saçın yağ dengesini bozacaktır ve daha hızlı yağlanmaya sebep olacaktır. Bu da saçı daha fazla yıkamana sebep oluyor. Kısır döngüye giriyorsun yani. Şampuanla yıkama sıklığını 2 ya da 3 günde bire düşürmeni tavsiye ederim.
Her gün yıkamak zorunda hissediyorsan 1 gün şampuanla 2 gün sıcak suyla yıkamayı deneyebilirsin.
Her gün yıkamak zorunda hissediyorsan 1 gün şampuanla 2 gün sıcak suyla yıkamayı deneyebilirsin.
Learnof
Üstün
- Makaleler
- 2
Saçlarının güçlü bir telli yapıya sahip olması için yağlanması lazım. Yağ dengesini bozduğunuz az dökülmeler ve saç tellerinde incelmeler meydana gelecektir. Yani şu an saçlarınızda sorun görmeyebilirsiniz ama 2 3 sene içinde sıkıntılar yaşayacaksınız bu yüzden saçınızın yağlanmasına izin verin.
memo
Başarılı
Benim saç derimde egzama var. Kabuk tutuyor ve haliyle kaşındırıyor. Bu sebepten ötürü saçlarım çok çabuk yağlanıyor hatta yıkadıktan 3-4 saat sonra aşırı yağlandığı da oluyor. Bu nedenden dolayı saçlarımı her gün yıkıyorum. Arkadaşların dediği gibi saçlarımın egzamadan dolayı yağlanmasının yanında bir de yağ dengesinin bozulması da ekstra yağlanmaya yol açıyor. Böyle bir kısır döngüde kaldım ben de. O yüzden ya günlük yıkamaya uygun şampuan türlerini tercih et ya da 1 gün şampuanlı 1 gün şampuansız yıkayarak yoluna devam et.