Her insan sadece kendini sever

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan 3035
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 34
  • Görüntüleme Görüntüleme 595
  • Etiketler Etiketler
    sevgi
Bu doğru değil. Kendi dışında hiçbir şeyi sevmeseydi eğer insanlar, fedekarlık ne demek o zaman?
Fedakarlık sevgi değil sadece bir yatırım amacıdır. Nasıl bitcoin satın alıp maddi bir yatırım yapıyorsak bir insana yardım ederek onun rızasını kazanarak gelecekte maddi-manevi bir yatırımımız oluyor
Canımdan çok seviyorum demek ne demek? Ve bunlar her zaman yalan değiller.
Canımdan çok seviyorum kelimesi palavradır öyle olsa tüm insanlar çocuğu sevgilisi annesi vs öldüğünde direk canına kıyardı.
Ayrıca Allah dua ettiğimde kabul etmezse bunun sebebini eğer gerçek bir müslümansam bilirim ve daha hayırlı bir kul olmaya çalışırım.
Sana verilen emir ve yasaklar var hayırlı kul olmak için bunlara riayet etmen gerekiyor. Allah maddi imkana göre dualara cevap verir.
Sen sadece kendini sevebilirsin ama ben öyle değilim.
Her insan böyle.

Tanrı'yı insanlar ile bir mi sanıyorsun ki sen?
Diyelim ki bir inancımız yok ve sırf bir insanı sevdiğimiz için fedekarlık yapıp canımızı tehlikeye attık, bunu o insan için yapmış olmuyor muyuz? İnanmadığımız bir tanrı için mi yaptık bunu yani?

Canımdan çok seviyorum kelimesi palavradır öyle olsa tüm insanlar çocuğu sevgilisi annesi vs öldüğünde direk canına kıyardı.

Tüm insanlar böyle olmak zorunda değil ki siz ne dediniz? "tüm insanlar çıkarları için sever." demediniz mi? Dediniz. O halde sizin dediğinizi yapan tek bir insanın bile olması, sizi haksız çıkarmaz mı? Hadi o insanı görmezden gelelim senin için.

Dediğiniz gerçekten doğru ama bir arkadaşın daha da dediği gibi ben sevgilimi ailemi hiçbir çıkar gözetmeksizin seviyorum. Kişiden kişiye değişen bir şey ama dediğiniz gibi olması gerektiğini düşünüyorum. Aşk sevgi hepsi yalan sadece insanın kendini tatmin etme duygusudur. Ben kendimi sevmiyorum şahsen.

İnsanlar bazı şeyleri çıkarları için severler, bazı şeyleri ise öyle olduğu için.
Her şeyi çıkarlar için sever.
Kendinden nefret eden psikolojik bozukluğu olan insanlar için ne diyeceksiniz? "hee o zaman hiçbir şeyi sevmiyorlar" mı? Bu insan nasıl yaşıyor o zaman?
Böyle insanlar kendini sever sadece kendini suçlar ve kendine kızar.
Anlattığın durumlar sevgi ile alakalı değil görülen faydanın karşılığı olarak bir rıza göstergesi sonucunda yapılmış bir eylem.
Bak dostum sen anneni kendi çıkarın için seviyor olabilirsin, ben kendi çıkarım için sevmiyorum. Ha pardon sen sevmiyordun, seviyor gibi davranıyordun ben annemi seviyor gibi davranmam dostum, gerçekten severim.
Ben onu bunu sevmiyorum demedim. Kimse kimseyi sevmez dedim her şey bir çıkar uğruna. En basitinden anneniz babanız sizi seviyor ancak hayatınıza hep müdahale ediyor size çok karışıyor sizin istediğiniz şeyler ile onların istediği şeyler arasında çakışma oluyor. Yine de sever miydiniz ? Seviyormuş gibi yapmak insanın menfaatine kadar dokunana kadar bir durumdur. Bunu çok iyi biliyorsunuz.

Bahsettiğiniz profil zaten benim Ailem'in profili görünüşe göre hala seviyorum (çok şüpheli bence mesajları bir daha okuyalım belki sevmediğimi söylemişimdir) bu arada son yazdıklarıma cevap verir misiniz?

Çoğu aile çocuğu ileride büyüsün de bize baksın umuduyla sevgi vermeye çalıştığı için yetersiz kalıyor. Sevmiyor olsalar bile seviyormuş gibi davranırlar yani dediğiniz gibi her şey çıkar insanı kendinden başkası sevmez boşa kandırmayalım kendimizi.

Ölümün olduğu yerde aslında dediğinizin tam tersi hiç kimse hiçbir şeyi kalıcı olarak sevmez .

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…