Oyun oynuyorum 5 dakika sonra sıkılmaya başlıyorum, film izliyorum 5 dakika sonra sıkılmaya başlıyorum. Dışarı çıksam bir an önce eve gitmek istiyorum, tek yaptığım bitki gibi oturup telefona bakmak, bu sorunu nasıl çözebilirim?
Detaylar
Kim cevapladı?Hep şu kısa videoların yüzünden, insanlarda odak süresi minimuma indi. Küçükken bilgisayarın başına otursam bıraksalar sabaha kadar oynardım, şimdi oyuna girdiğimle çıktığım bir oluyor bazen. Çare bence telefondan uzaklaşıp biraz odaklanmaya çalışmak, belli bir yerden sonra alışırsın.
Scania V8
Uzman
Kesinlikle katılıyorum Instagram Reels ve Tiktok mahvetti beni de. Hikayeli bir sürü iyi oyun varken, herkesin bitirdiği oyunları ben oynayamıyorum. Mesela RDR2 oynamayı çok istiyordum şu an istesem oynayabilirim bir şekil ama artık istemiyorum. Çünkü bir anda oyuna alt f4 koyacağımı biliyorum.Hep şu kısa videoların yüzünden, insanlarda odak süresi minimuma indi. Küçükken bilgisayarın başına otursam bıraksalar sabaha kadar oynardım, şimdi oyuna girdiğimle çıktığım bir oluyor bazen. Çare bence telefondan uzaklaşıp biraz odaklanmaya çalışmak, belli bir yerden sonra alışırsın.
Aslında telefonda sadece forumda geziyorum, sosyal medyayı filan sileli 1 hafta oldu hala etkisinden geçemedim sanırım.Hep şu kısa videoların yüzünden, insanlarda odak süresi minimuma indi. Küçükken bilgisayarın başına otursam bıraksalar sabaha kadar oynardım, şimdi oyuna girdiğimle çıktığım bir oluyor bazen. Çare bence telefondan uzaklaşıp biraz odaklanmaya çalışmak, belli bir yerden sonra alışırsın.
- Makaleler
- 4
Dopamin reseptörleri meyve suyu olmuş. Kendini kasıp kitap falan okuyacaksın. Bana kitap okumak ve uzun uzun bisiklet sürmek iyi geliyor.