- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?17 yaşındayım, misal ezan sesi duyunca sakinlesiyorum ağlayasim geliyor. Günahkar olduğum için. Geçen de tekbir sesleri duydum tüylerim diken diken oldu ve istemsiz oluyor şu esen Türk oğlu, Osmanlı torunusun lafını duyduğumda bile. Bunu şov amaçlı demiyorum ciddi şekilde içimde 4-5 duyguyu birden hissediyorum ve hem korkuyor hem seviniyor hem de sinirlenip hırs yapıyorum. Bir yandan da adrenalin geliyor özellikle irkimizin yaptığı şeyleri görünce, kendim titriyorum çok seviniyorum. Daha yeni internette bir şehit haberi gördüm, kendimi asker olarak düşünüp o sehitin benim arkadaşım olduğunu düşündüm, annemden gizli ağlamaya başladım. İçimde surekli oluyor, namaz kılarken bazen aglayabiliyorum. Allah'a ne kadar yakın olduğumu düşünüyorum, nefsime hakim olamayıp yaptığım şeyler aklıma geliyor ağlıyorum.
Bende okurken ağladım hocam.
İmanla alakalı bir şey.
İslam evrenseldir ırk ayrımı yoktur hocam.
@Pcbilgilisi bana göre evrensel değil.
@Pcbilgilisi sadece Arapça kitabı olan bir din. Çevirilse bile aynı kelimenin 100 tane anlamı var deyip tefsire ihtiyaç duyuluyorsa bu din evrensel değildir bana göre.
Sizin düşünceniz ama İslam ırkçılığı yasaklamıştır.
Türkler İslam'ı geçmişte yaymıştır Avrupa'ya kadar.
Yani evrenseldir.
- Makaleler
- 4
Yok, islam ülkelerinin hepsi arap birliği ülkeleriSizin düşünceniz ama İslam ırkçılığı yasaklamıştır.
Türkler İslam'ı geçmişte yaymıştır Avrupa'ya kadar.
Yani evrenseldir.
17 yaşındayım, misal ezan sesi duyunca sakinlesiyorum ağlayasim geliyor. Günahkar olduğum için. Geçen de tekbir sesleri duydum tüylerim diken diken oldu ve istemsiz oluyor şu esen Türk oğlu, Osmanlı torunusun lafını duyduğumda bile. Bunu şov amaçlı demiyorum ciddi şekilde içimde 4-5 duyguyu birden hissediyorum ve hem korkuyor hem seviniyor hem de sinirlenip hırs yapıyorum. Bir yandan da adrenalin geliyor özellikle irkimizin yaptığı şeyleri görünce, kendim titriyorum çok seviniyorum. Daha yeni internette bir şehit haberi gördüm, kendimi asker olarak düşünüp o sehitin benim arkadaşım olduğunu düşündüm, annemden gizli ağlamaya başladım. İçimde surekli oluyor, namaz kılarken bazen aglayabiliyorum. Allah'a ne kadar yakın olduğumu düşünüyorum, nefsime hakim olamayıp yaptığım şeyler aklıma geliyor ağlıyorum.
Söylediklerinizi söylediğiniz olaylar için hissetmiyorum. Bunlara yakın duyguları genellikle Milli mücadele dönemiyle alakalı bir şey gördüğümde,okuduğumda hissediyorum. Gökyüzü mavi ,Türkün ******* yoktur
Yok, İslam ülkelerinin hepsi Arap birliği ülkeleri.
Endonezya Arap ülkesi değil mesela Çin kökenli.
@Pcbilgilisi burdan sonra uzatmaya gerek yok bence.
Yok, olmuyor.
4-5 yaşında kuran kursuna giderdim. Sure ogrenmeye kendim de çok sevdim. Cami evin divindeydi, imam da tanidikti gelip giderdim camiye. Secdede durur namaz kılmaya çalışırdım. Ezan herkese göre değişir bazen ağlarsın bazen gülerek gidersin. O da insanın içindeki imanına bağlı.
Allah büyüktür, vallahi namaza başladım işler güzel gitmeye başladı. Bak bundan 3-4 ay önce namaz kildigim zamanlarda mutlu idim. O zaman psikolojim bozuktu ilaç almayı bekliyordum. Gelmeden önce bir namaz kıldım kafam tertemiz oldu. Müslüman biri cevaplasın daha iyi olur ama vallahi öyle oldu.
Ben zaten Müslüman'ım ama ezan bir şey ifade etmiyor ibadet çağrısı sadece bu kadar derin anlamlar yüklemeye gerek yok bunu kuran için deseydin tamam ama ezan basit bir şey.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.