BuyukKonstantin
Başarılı
Bir telefon ortalama 5 yıl kullanılabilir, kullanılmalı.
Bence de saçma. 2019 Yılından beridir S9 Plus kullanıyordum. Şimdi A54 5G'ye geçtim.Fikrimi belirtmek istiyorum sadece sizce de hersene çıkan iPhone'lar, Samsung'lar vs. telefonları almak çok saçma değil mi? İnsanlar neyin peşinde? 1 sene aralıkla +80k vermek saçmalık.
Hayırlı olsun hocam, bende geçen sene A34 aldım ama keşke A54 alabilseydim ya çünkü kameranın ortada duruşunu daha çok seviyorum ve A34 damla tarzında kamerası.Bence de saçma. 2019 Yılından beridir S9 Plus kullanıyordum. Şimdi A54 5G'ye geçtim.![]()
Teşekkür ederim. Benim de A34 yerine A54 almama sebep olan şey, kamerasının daha iyi olması ve nokta çentik tasarımı olmasıydı.Hayırlı olsun hocam, bende geçen sene A34 aldım ama keşke A54 alabilseydim ya çünkü kameranın ortada duruşunu daha çok seviyorum ve A34 damla tarzında kamerası.
Parası olan veriyor. Ayrıca telefon, ev falan alıyorlar ya aslında onlar için çok bir şey değil. Kar bile ediyorlardır bu durumdan.Fikrimi belirtmek istiyorum sadece sizce de hersene çıkan iPhone'lar, Samsung'lar vs. telefonları almak çok saçma değil mi? İnsanlar neyin peşinde? 1 sene aralıkla +80k vermek saçmalık.
Bu yükseltmeler 10.000'den fazla olmasın bak? Ayrıca 10.000 TL pil değişimi de kazık yani. İnsanları iyi sömürüyorlar.Eski telefonu satıp yenisini alınca en fazla 5-10 bin vermiş oluyorum. Pil yenileme ücreti vermek yerine tamamen yeni bir telefona geçmek daha mantıklı. Senelerce iPhone 7 Plus kullandıktan sonra iPhone 13 aldım ve ondan sonra iPhone 14 Pro Max 256 GB, iPhone 15 Pro Max 1 TB ve iPhone 16 Pro Max 1 TB olarak yükselttim. Ekonomik açıdan gayet avantajlı.
iPhone 15 Pro Max 1 TB modelini 55000 liraya almıştım. Daha sonra da elimdeki Türkiye modeli iPhone 14 Pro Max 256 GB modelini 60000 TL’ye satmıştım. Vergi iadesiyle iPhone alınca ve eski modeli de satınca gayet ucuza geliyor. Yaklaşık 300 euro civarında bir iade yapıyorlar. İkinci el cihazım da o kadar değer kaybetmiyor.
Sanırım 4000 TL civarlarında.