Herhangi bir dine inanıyor musunuz? Ve bu dine bağlı mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Deistim, lakin atalarımızın inancı olan Tengri dinine yakınlığım da var.

Herhangi bir dine inanmıyorum. Şuyum, buyum da diyebilecek statüde de görmüyorum kendimi. Sadece iyi bir insan olarak hayatıma devam ediyorum.

İfadeler: 442
Buna karışmam zaten dinimde yasak. Kendi fikrinize saygı duyarım.
Hocam onun için demedim, Apateist; herhangi Tanrıyı umursamayan, daha çok günlük hayatına odaklanan kişilere deniyor. “Sekülerizm” anlamına bağlayabiliriz.

Hocam onun için demedim, Apateist; herhangi Tanrıyı umursamayan, daha çok günlük hayatına odaklanan kişilere deniyor. “Seküler” anlamına bağlayabiliriz.
Tamam hocam. Yani bir islama bağlı olan birisi olarak bu din hakkında çok bir şey bilmiyorum. Yorum yapmam diğer insanları etkileyebilir.

Reşit olana kadar apateist olunması gerektiğini düşünüyorum.

İslama göre buluğ çağı yani ergenliğe girdikten sonra İslam'daki farzları yapmak zorundasın. Alkol için 18 yaş gerekli gibi şey değil.

A gelince olmamak oluyor. Galiba patist değilmiş.
Apatheia Yunanca'da ilgisizlik - umursamazlik demek. Theos da tahmin edebileceginiz uzerine Tanri anlamina geliyor. Turkcesi tanriumursamazliktir.
Basina a getirip ismi (atheos = ateizm) gibi olumsuzlastirma degil yani. Umursamak fiilini olumsuz yapmak kisaca.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…