Maks. Yunanca'm bu kadar.Apatheia Yunanca'da ilgisizlik - umursamazlik demek. Theos da tahmin edebileceginiz uzerine Tanri anlamina geliyor. Turkcesi tanriumursamazliktir.
Basina a getirip (atheos = ateizm) gibi olumsuzlastirma degil yani. Umursamak kelimesini olumsuz yapmak.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 4 Şubat 2024
- Makaleler
- 7
Ben de aynıyım ama kimseye bu kadar oturup anlatmam. Boş ver diyip geçerimApatheia Yunanca'da ilgisizlik - umursamazlik demek. Theos da tahmin edebileceginiz uzerine Tanri anlamina geliyor. Turkcesi tanriumursamazliktir.
Basina a getirip (atheos = ateizm) gibi olumsuzlastirma degil yani. Umursamak kelimesini olumsuz yapmak kisaca.
Niye inanmıyorsun oğlum?Ben de aynıyım ama kimseye bu kadar oturup anlatmam. Boş ver diyip geçerim![]()
Son düzenleyen: Moderatör:
Bir yandan anlatalım da belki Allah gerçektir, Sevabımızı kazanıp ona göre muamele görelim diyor belki adam?Ben de aynıyım ama kimseye bu kadar oturup anlatmam. Boş ver diyip geçerim![]()
Düşündürücü
Yetkin
İslama göre buluğ çağı yani ergenliğe girdikten sonra İslam'daki farzları yapmak zorundasın. Alkol için 18 yaş gerekli gibi şey değil.
18 yaşına kadar apateist takılıp kendini geliştiren bir birey 19 yaşında Müslüman olmaya karar verdi diyelim. Ömrünün sonuna kadar kur'an'ın şartlarını yerine getirirse zaten cennete gider.
Diyelim ki 20 yaşında vefat etti. Ancak yine de yaşasaydı ibadetlerini yapacaktı. Tanrı geleceği ve geçmişi bilir. Yaşasaydı neler yapacağını da bilirdi anlayacağın.
18 yaşına kadar apateist takılıp kendini geliştiren bir birey 19 yaşında Müslüman olmaya karar verdi diyelim. Ömrünün sonuna kadar kur'an'ın şartlarını yerine getirirse zaten cennete gider.
Diyelim ki 20 yaşında vefat etti. Ancak yine de yaşasaydı ibadetlerini yapacaktı. Tanrı geleceği ve geçmişi bilir. Yaşasaydı neler yapacağını dabilirdi anlayacağın.
Vadesi dışında ölüm gibi olaylar var.
Bir de Allah biliyor diye karışmıyor. Misal yarın havanın yağmurlu olmasını bilebiliriz.
pecer şatlab
Yetkin
Diyelim ki 20 yaşında vefat etti. Ancak yine de yaşasaydı ibadetlerini yapacaktı. Tanrı geleceği ve geçmişi bilir. Yaşasaydı neler yapacağını dabilirdi anlayacağın.
İslam kendini geliştirmeyi mi engelliyor?
babaci
Üstün
Mesela kadınsan kendini evde lisans düzeyinde geliştirebilirsin değil mi? Üniversite falan boş iş erkeklerle karışık gitmene gerek yok.
Düşündürücü
Yetkin
Ben bunu genel anlamda söyledim. 18 yaşına gelmeden aile zoruyla sünnet olanlar ve dini okullara giden bir ton insan var. Zorla kuran kursuna götürülmesi ve ibadet yapmaya zorlanması da var.
18 yaşına kadar apateist olunması gerek dememdeki bir diğer sebep dini inanışları araştırmak ve ibadet yapmanın götürdüğü zaman.
Son düzenleyen: Moderatör:
pecer şatlab
Yetkin
Mesela kadınsan kendini evde lisans düzeyinde geliştirebilirsin değil mi? Üniversite falan boş iş erkeklerle karışık gitmene gerek yok.
Müslüman bir kadının evden dışarı çıkması ve erkeklerle konuşması günah değil. Türbanlı olması da zorunlu değil elleri ve yüzü açık olabilir. Ve zaten bunların olması gerektiğini düşünüyorum, çok açık giyinen kadınlar beni rahatsız ediyor.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.