Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.
Apatheia Yunanca'da ilgisizlik - umursamazlik demek. Theos da tahmin edebileceginiz uzerine Tanri anlamina geliyor. Turkcesi tanriumursamazliktir.
Basina a getirip (atheos = ateizm) gibi olumsuzlastirma degil yani. Umursamak kelimesini olumsuz yapmak.
Apatheia Yunanca'da ilgisizlik - umursamazlik demek. Theos da tahmin edebileceginiz uzerine Tanri anlamina geliyor. Turkcesi tanriumursamazliktir.
Basina a getirip (atheos = ateizm) gibi olumsuzlastirma degil yani. Umursamak kelimesini olumsuz yapmak kisaca.
18 yaşına kadar apateist takılıp kendini geliştiren bir birey 19 yaşında Müslüman olmaya karar verdi diyelim. Ömrünün sonuna kadar kur'an'ın şartlarını yerine getirirse zaten cennete gider.
Diyelim ki 20 yaşında vefat etti. Ancak yine de yaşasaydı ibadetlerini yapacaktı. Tanrı geleceği ve geçmişi bilir. Yaşasaydı neler yapacağını da bilirdi anlayacağın.
18 yaşına kadar apateist takılıp kendini geliştiren bir birey 19 yaşında Müslüman olmaya karar verdi diyelim. Ömrünün sonuna kadar kur'an'ın şartlarını yerine getirirse zaten cennete gider.
Diyelim ki 20 yaşında vefat etti. Ancak yine de yaşasaydı ibadetlerini yapacaktı. Tanrı geleceği ve geçmişi bilir. Yaşasaydı neler yapacağını dabilirdi anlayacağın.
Diyelim ki 20 yaşında vefat etti. Ancak yine de yaşasaydı ibadetlerini yapacaktı. Tanrı geleceği ve geçmişi bilir. Yaşasaydı neler yapacağını dabilirdi anlayacağın.
Ben bunu genel anlamda söyledim. 18 yaşına gelmeden aile zoruyla sünnet olanlar ve dini okullara giden bir ton insan var. Zorla kuran kursuna götürülmesi ve ibadet yapmaya zorlanması da var.
18 yaşına kadar apateist olunması gerek dememdeki bir diğer sebep dini inanışları araştırmak ve ibadet yapmanın götürdüğü zaman.
Müslüman bir kadının evden dışarı çıkması ve erkeklerle konuşması günah değil. Türbanlı olması da zorunlu değil elleri ve yüzü açık olabilir. Ve zaten bunların olması gerektiğini düşünüyorum, çok açık giyinen kadınlar beni rahatsız ediyor.