• Apple WWDC 2026 etkinliğini Techolay canlı yayınında takip ediyoruz.
    iOS 27, macOS 27, iPadOS 27 ve diğer Apple duyurularını yayın boyunca birlikte değerlendiriyoruz.

Herhangi bir dine inanıyor musunuz? Ve bu dine bağlı mısınız?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Maks. Yunanca'm bu kadar.

Ben de aynıyım ama kimseye bu kadar oturup anlatmam. Boş ver diyip geçerim

İslama göre buluğ çağı yani ergenliğe girdikten sonra İslam'daki farzları yapmak zorundasın. Alkol için 18 yaş gerekli gibi şey değil.

18 yaşına kadar apateist takılıp kendini geliştiren bir birey 19 yaşında Müslüman olmaya karar verdi diyelim. Ömrünün sonuna kadar kur'an'ın şartlarını yerine getirirse zaten cennete gider.

Diyelim ki 20 yaşında vefat etti. Ancak yine de yaşasaydı ibadetlerini yapacaktı. Tanrı geleceği ve geçmişi bilir. Yaşasaydı neler yapacağını da bilirdi anlayacağın.

Vadesi dışında ölüm gibi olaylar var.

Bir de Allah biliyor diye karışmıyor. Misal yarın havanın yağmurlu olmasını bilebiliriz.

İslam kendini geliştirmeyi mi engelliyor?

İslam kendini geliştirmeyi mi engelliyor?

Ben bunu genel anlamda söyledim. 18 yaşına gelmeden aile zoruyla sünnet olanlar ve dini okullara giden bir ton insan var. Zorla kuran kursuna götürülmesi ve ibadet yapmaya zorlanması da var.

18 yaşına kadar apateist olunması gerek dememdeki bir diğer sebep dini inanışları araştırmak ve ibadet yapmanın götürdüğü zaman.

Son düzenleyen: Moderatör:
Mesela kadınsan kendini evde lisans düzeyinde geliştirebilirsin değil mi? Üniversite falan boş iş erkeklerle karışık gitmene gerek yok.

Müslüman bir kadının evden dışarı çıkması ve erkeklerle konuşması günah değil. Türbanlı olması da zorunlu değil elleri ve yüzü açık olabilir. Ve zaten bunların olması gerektiğini düşünüyorum, çok açık giyinen kadınlar beni rahatsız ediyor.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…