Enstrüman çalıyor musunuz?

• Çalıyorum

• Öğreniyorum

• Çalmıyorum

Sonuçları sadece ankete oy verdiğinizde görebilirsiniz.
Keman, dünyadaki çalması en zor 3 enstrümandan birisi. Muhtemelen en zoru. Kesinlikle kursa gidin, iyi seçim.

Müzik kulağınızı epey ölçecekler, müzik kulağınız yok ise çok zor.

Hevesimi kırmayın :D 8 9 yaşımdan beri kemana çok hevesliyim ve çok severim dinlemeyi, umarım başarabilirim.

Dinlediğim şarkılardaki enstrümanları çalanlara imrenmiyorum değil. İleride edinmek isteyeceğim bir yetenek/hobi oldu. Neresinden baksak kazanç hem. Şimdi düşündüm de şimdiye kadar yeltenmeme sebeplerimden biri, kendime güvenmemem. Çok eskiden bir gösteri gereği keman çalıyordum da ona çalmak denir mi bilmem, hatırlayamıyorum bile.

Hiç belli olmaz, öylesine söylüyorum ama galiba gitarla başlamak isterim. Şu anki kafamla söylüyor olabilirim ama Opeth çalabilmek hoşuma giderdi, örneğin To Bid You Farewell. O kadar dinliyoruz, bir de çalabilmek iyi olurdu.

Enstrümandan sayılıyorsa istemsizce dilimi damağıma vurarak dinlediğim şarkılara eşlik ediyorum. : ) Kendim de duyabildiğime/hissedebildiğime göre enstrümanımsı diyebiliriz, değil mi? Yetenek/öğrenim gerektirmiyor, orası ayrı. Ne var ki bunu yapmadan duramıyorum, geçen denedim ve başarısız oldum. O dil yerinde duramıyor.

Ne Obliviscaris'in tadını başka hiçbiri veremiyor. Keman gerçekten harika bi' nimet, özellikle eşlikçiyken.