wallywestr

Uzman
2 ay önce Instagram hesabım askıya alınmıştı, ben de itiraz ettim ama reddedilip hesabım kapatıldı. IP ban olabilir diye telefon numaramı değiştirip yeni numaramla hesap açtım. E-posta girmedim. 1 ay normal kullandım, bir anda tekrar askıya alındı. Daha öncesinde kapatılan bir hesapla ilişkili bulunduğuna dair bir şey dedi.

İtiraz et tuşuna bastığımda benden bir e-posta istedi. Bu hesabı kurtarma imkanım var mı, yoksa yine mi gidecek?

Ayrıca e-posta isteğine yeni e-posta oluşturursam IP bandan nasıl kaçabilirim? Hesabı kapatılan hesabımı eski telefonumdan VPN ile açmıştım. Sonra telefonumu değiştirdim ve yeni açtığım hesaba girmeye devam ettim.

Mesela bu yeni telefonda bu e-postayı açsam IP ban olur mu? Sonuçta eskiden kapatılan hesapla ilişkilendirilen ve yasaklı bir telefon IP üzerinden açılmış bir hesabı kullandım. Yoksa telefon yeni olduğu için e-posta açsam sorun olmadan devam edebilir miyim? Duruma göre internet kafe gibi bir yerden açacağım.

Son düzenleyen: Moderatör:
VPN kullanınca diğer VPN kullananlara aynı IP adresi ile hesap açmış olmuyor musunuz?

Telefon numarası, IP adresi, çerezler gibi şeylerle kesin tespit sağlayabilir. Telefondan uygulama silinse dahi Play Store üzerinden tekrar yüklendiğinde bazi şeyleri (ornegin giriş bilgisi) hatirlayabilen uygulamalar var. Nasıl yapıyorlar bilmiyorum.

İnternet kafe de potansiyel IP çakışması demek.

Arkadaşım DM'den attığı bir video yüzünden ban yemişti sonra yeni bir hesap açtığı zaman Max 1 haftada kapatılıyordu hesap en son iPhone 11'den 13'e geçti.

Instagram'dan ban yenildiğinde, bir süre diğer hesaplar da otomatik kapatılıyor. Benzerini Snapchat'te yaşamıştım ve numaram doğrudan yasaklanmıştı. Aradan 6-7 ay geçtikten sonra tekrar hesap açmayı denedim, açılabiliyordu ve açtığım hesaplar kapanmıyordu. Benzer bir şey olabilir.