Dostum, neye dayanarak böyle kesin konuşuyorsun? Ben defalarca kez hesabı açılıp kapanan birisi olarak zilyon tane yöntem denemiş ve okumadık makale bırakmamış birisi olarak tecrübelerimi ve çözümü bizzat birinci ağızdan paylaşıyorum.

Yazdıklarımdan başka ne bir eksik ne de bir fazla bilgi vardır. İyi sosyaller.
Şunlara dayanarak söylüyorum:
  • Donanım kimliği değişmez.
  • IMEI telefonlarda değişmez.
  • MAC adresi genelde değişmez.
  • Hardware fingerprint büyük oranda aynı kalır.
Hayatında herhangi bir yerde HWID kısıtlaması yememiş birisin muhtemelen. IP banı kolayca çözülür. E-posta adresi ve telefon banı da var. Bunlar da kolay. Ama cihaz banının öyle formatla düzeleceğini düşünmen komik. İyi sosyaller.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artık bir hesap askıya alındığı zaman o süreç cihazdaki eski/yeni tüm hesaplar için geçerli hale geliyor. İtiraz sonucunu bekleyin. Hesabınız açılırsa tüm hesaplar açılır, kapanırsa tüm hesaplar askıya alınır ve kapanma sebebine bağlı olarak hepsi kapanır.

Bu süreci beklemez ya da hesaplarınız kapandıktan sonra mevcut cihazla yeni hesap açmaya kalkarsanız yeni açacağınız hesaplar da kapanacaktır.

Bunun çözümü IP ya da cihaz değiştirmek değil. Cihazı formatlayıp, yeni cihaz kimliği ile devam etmek.

IP değiştirmek sorunu çözmüyor.

Hocam selamlar, benim de hesaplarım kapandı. 2 adet Facebook hesabım kapandı. Birinde "itiraz et" seçeneği var iken aktif Instagram hesabımın olduğu Facebook hesabımın "itiraz et" seçeneği yok. Instagram hesabıma giremiyorum. Şimdi uğraştım, itiraz et seçeneği olan hesabımı kurtardım, açıldı ama asıl önemli hesabımda bu seçenek yok. App'ten yardım sayfası vs. de açılmıyor, herhangi bir itiraza başvuramıyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Böyle konulardan çok görmeye başladım. Nasıl hesabınız banlanabiliyor? Ne yapıyorsunuz da başınıza bu ve benzeri cezalar geliyor?
Hiçbir şey yapmıyoruz, açtığım ilk Facebook hesabı hiçbir şey yapmadığım halde açıldıktan 1 hafta sonra kapandı.
Meta'nın saygı değer yapay zekası her gün kura çekip denk gelen hesabı kapatıyor (!).