Playdaay

Uzman
Bugün okudugum bir haberden sonra Twitter hesabıma giren IP adreslerini kontrol ettim. Bir tanesi bilgisayarımda bulunan IP adresim. Bir digeri Vodafone telefon hattıma ait IP adresi. Bunlar dışında 2 tane daha IP adresi var ve dün girilmiş gözüküyor. Bu adresleri internette aradıgımda Vodafone 3G olarak gösterdi bir site. Başka bir site manavgat Antalya gösteriyor. Tabii sitelere ne kadar güvenebilirim bilmiyorum.

Bu IP adresleri acaba benim eski dinamik IP adreslerim olabilir mi?

Vodafone aradım ama bana alakasız yanıtlar verip sorumu cevaplamadılar. Sordugum soru bu gözüken IP adreslerinin benim eski dinamik IP adresim olup olmadıgı idi. Fakat bunu biz bilemeyiz telefon üreticinizle görüşün şeklinde saçma bir cevap verip görüşmeyi sonlandırdılar.

Şifremi degiştirdim. 2 adımlı dogrulama mevcut fakat birileri hesabıma girdi mi şüpheye düştüm ve bu durumdan rahatsızım. Bunu ögrenmenin bir yolu var mı sizce?

Bazen giriş yaptığım tarayıcı yüzünden İP adresi değişmese de konum değişiyor dostum. Farklı tarayıcılardan giriş yapmış olabilirsin. Facebook eskiden bana hep öyle yapardı.

Yok ip adresi degişik gözüküyor. Şimdi baktım telefonun ip adresi yine degişmiş. Bu kadar sık dinamik ip degişiyor mu anlayamadım. Oysa vodofone oldukça basit bir şekilde bana atanmış ip adresleri hakkında bilgi verip bu çekincemi halledebilirdi ama tobi üzerinden sürekli beni bloklamak dışında bir şey yapmadı saolsun.

Mobil veri ile sürekli giriş yapıyorum. Telefonumda twitter var ve ara ara mobil veriden twitter a giriyorum.

2FA açık degil twitter sms ile dogrulama için premium üye olmamı istiyor.

3.parti uygulamalar kullanmadım.

İp adresleri dışında şüpheli bir durum yok.

Bir ihtimal ip adreslerinin mobil dinamik ip adresinin sürekli degişiminden kaynaklı olabilecegini düşünüyorum. Fakat emin degilim.

Twitter hesabımda öyle gizli saklı bir şey yok ama tanımadıgım birinin girmesini tabi ki istemem.

Mobil veri ile sürekli giriş yapıyorum. Telefonumda twitter var ve ara ara mobil veriden twitter a giriyorum.

2FA açık degil twitter sms ile dogrulama için premium üye olmamı istiyor.

3.parti uygulamalar kullanmadım.

İp adresleri dışında şüpheli bir durum yok.

Bir ihtimal ip adreslerinin mobil dinamik ip adresinin sürekli degişiminden kaynaklı olabilecegini düşünüyorum. Fakat emin degilim.

Twitter hesabımda öyle gizli saklı bir şey yok ama tanımadıgım birinin girmesini tabi ki istemem.
Tamam öyleyse. Mobil veri ile giriş yapınca İP adresi değişir hiçbir sorun yok. Ben mobil veri ile İstanbul,Aydın,Antalya,Ankara gibi illerden girmiş oluhorum bazen.