Bugün ekteki hatayı aldım Instagram'ımda. Görüntü bana ait değil fakat aynısıydı, neden olmuş olabilir sizce? 2FA açık kullanıyorum hesabımı ve şifremi de değiştirdim bu mesajdan sonra. Herkese açık otel Wi-Fi'sine bağlanıp girdiğimde aldım bu hatayı, alakası olabilir mi?
Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 20 Aralık 2023
- Makaleler
- 20
VPN gibi uygulamalar varsa hesaba girmeden önce kapatın. Hesaba sürekli gir çık yapmayın. Aynı sorun bende de vardı, böyle çözdüm.
Bugün data breach'te sızdırılan başka bir hesabım var mış, eski şifrelerle duran ve kullanmadığım.VPN gibi uygulamalar varsa hesaba girmeden önce kapatın. Hesaba sürekli gir çık yapmayın. Aynı sorun bende de vardı, böyle çözdüm.
O hesaba bir giriş uyarısı aldım mailimden, galiba çalınmıştı ve geri aldım bugün vs. onunla bir ilgisi olabilir mi? Bir de bugün Instagram'ı bir otel Wi-Fi'siyle bir mobil veriyle kullanıp durdum.
Bakalım şifreyi değiştirdim, sadece mobil veriyle kullanmaya devam edeceğim. Umarım bir şey olmaz, teşekkürler.
Uyuyan Sincap
Üstün
Bana da geldi hemen şifremi uzattım.
Ne zaman geldi hocam, şifre değişikliğinden sonra tekrar yaşandı mı? Şifrem zaten güçlüydü de daha da güçlendirdim.
Uyuyan Sincap
Üstün
Birkaç gün oldu. Şifreyi yeniledikten sonra gelmedi.Ne zaman geldi hocam, şifre değişikliğinden sonra tekrar yaşandı mı? Şifrem zaten güçlüydü de daha da güçlendirdim.
Bu uyarıyı aldıysan, algoritma senin bot olduğunu düşünmüş. Bir süre gördüğün gönderileri beğenme, yorum atma ve şüpheli hareketler sergileme.
Eğer hesap profesyonel hesapsa, etiket kullanma ve yeni insanlara yazma.
Eğer izinsiz bir giriş varsa (VPN kullanarak giriş yaptıysanız onu da raporlayabilirsiniz, Instagram onu da bir tehdit olarak algılamış olabilir.) girişi raporla ve şifreni değiştir. Beğenme, takip, mesajlaşma gibi işlemlerden uzak dur. Takip sayını ve son beğendiğin gönderileri not et, eğer bir süre içinde değişirse bir bot hesabınızı kullanıyor demektir.
Ek olarak harici bir istemci kullanıyorsanız o uygulamaları kullanmayı derhal bırakın. Bu uygulamalar çoğu zaman TOS'u ihlal eder ve hesabınızın kısıtlanmasına/yasaklanmasına neden olabilir.
Ek olarak harici bir istemci kullanıyorsanız o uygulamaları kullanmayı derhal bırakın. Bu uygulamalar çoğu zaman TOS'u ihlal eder ve hesabınızın kısıtlanmasına/yasaklanmasına neden olabilir.
Anladım hocam, şu anlık şifreyi değiştirdikten sonra bri sorun oluşmadı.Bu uyarıyı aldıysan, algoritma senin bot olduğunu düşünmüş. Bir süre gördüğün gönderileri beğenme, yorum atma ve şüpheli hareketler sergileme.
Hocam baktım takipçi sayılarıma ve takip ettiklerime herhangi bir artış ya da azalış görmedim. Beğendiklerimde de herhangi bir şey görünmüyor. Hesabımı herhangi üçüncü parti siteye de girmedim, garip. Böyle bir şey yapacak olsam zaten kendi hesabımda asla denemem.Eğer izinsiz bir giriş varsa (VPN kullanarak giriş yaptıysanız onu da raporlayabilirsiniz, Instagram onu da bir tehdit olarak algılamış olabilir.) girişi raporla ve şifreni değiştir. Beğenme, takip, mesajlaşma gibi işlemlerden uzak dur. Takip sayını ve son beğendiğin gönderileri not et, eğer bir süre içinde değişirse bir bot hesabınızı kullanıyor demektir.
Harici istemcilerden nefret ediyorum zaten, kullanmam öyle bir şey. Dediğim gibi şifremi değiştirdikten sonra henüz gelmedi bir hata ve otel internetini bir süre kullanmayacağım, ben hala onunla ilgili olduğunu düşünüyorum.
Tüm cevaplarınız için teşekkürler.
YALNİZ KUŞ
Üyecik
VPN gibi uygulamalar varsa hesaba girmeden önce kapatın. Hesaba sürekli gir çık yapmayın. Aynı sorun bende de vardı, böyle çözdüm.
Ben de hesaba giremiyorum. Birkaç gündür "hesabınızda otomatik davranışlar sergileniyor" diye bir bildiri sayfası gelmişti. Bugün de (05 Mart 2025) girdim uygulamaya, sayfa yüklenemedi vs. diye yazı çıktı. Bunda sorun nedir peki? Bilgi verebilir misiniz rica etsem? Hesabımı kapatmış olsam bu kadar endişelenmem de hesap açık. Giriş yapamayinca insanın içinde kötü şeyler kalıyor.
Son düzenleyen: Moderatör: