Heyet raporu nasıl alınır?

kaganaltug

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Ankara
Hocalarım kolay gelsin. YKS'ye evden hazırlanmak için yaklaşık 1 ay sonra heyet raporu alma düşüncem var. Acaba devlet hastanesinde rahatça alınabiliyor mu? Konuştuğum bazı arkadaşlar sınav senelerinde bu şekilde yapmışlar, bir de sizlere danışmak istedim.

10 gün ve üstü raporları almak çok zordur. Heyet Raporu dediğiniz şey bir grup profesyonel doktorun toplanarak hastalığınız hakkında "Çalışamaz" raporu vermesidir. Yani, hiçbir hastalığınız yoksa alamazsınız.

Ancak, torpiliniz varsa veya başhekim tanıdığınız varsa iş değişebilir. Ya da özelden para entegre ederek belki alabilirsiniz.

Ben LGS’ye son 1 ay kala aile hekimliğinden her hafta 1 haftalık rapor alıyordum ama sizin aile hekimliğiniz yapar mı bilemem. Ben böyle yapmıştım.

Heyet raporu derken? Öyle isimlendirilen bir rapor türü yok. Engelli misiniz? Asker çürük raporu mu almak istiyorsunuz? Bakıma muhtaç birine mi bakıyorsunuz? Bakkaldan alır gibi .

Yanlış bilgi: "Heyet Raporu" için bir engel durumu şart değildir. Hastalık veya ameliyat sonrası istirahat amacıyla ya da çalışamama durumu için de verilebilmektedir.
Heyet raporu için bir engelinizin olması lazım. Gözle görülür bir engeliniz var mı? Sırf evden çalışmak için sicilinize rapor işletmeye değer mi? Çünkü ilerleyen süreçte işe girmek isteseniz bile önünüze çıkar. Bu yüzden öyle herkes kafasına göre alamaz bu raporu.

İfadeler: 144

Önce sizin dosyanıza bakılır(engel ameliyat vs). Sonra doktorlar aralarında konuşur ve karar verirler. Ama torpiliniz yoksa heyet raporu işi zor. Eğer yetkili bir tanıdığınız varsa belki.

Son düzenleme:

Bu torpil olayına nereden vakıf oldunuz gerçekten anlaşılır değil. Ben engelli türünden rapora sahibim. 7 farklı daldan heyet doktorunu gördüm. Belli oranda engel türleri ve oranları kağıda yazıldı ve ben de bunu heyet sekreteryasına teslim ettim. Kurul günü belirlendi, heyete çıktım yaklaşık 30 saniye sürdü, odadan çıkartıldım. Süreci bu kadar anlatıyorum ama doktorları gezme süreci aşırı sancılıydı. Siz farkında olmadan işini hakkıyla yapmaya çalışan doktorlara hakaret ediyorsunuz.

Ben hastanede doktor gezerken askere gitmek istemeyen arkadaşın biri olmadık psikiyatrik hastalık numarasıyla rapor almaya çalışıyordu. Bu kafayla torpil aranır tabii ki.

Böyle çok insan var ihtiyaç sahibi olup da ihtiyacına ulaşmakta zorlanan. Bir de buna “torpil” demek gerçekten çok kırıcı.

Öncelikle geçmiş olsun.
Konu sahibi arkadaşın heyet raporu alması için torpil lazım. Çünkü bir sebebi yok heyette ders çalışsın diye kimse rapor vermez belki aile hekimliği verir. İşini hakkıyla yapan doktorlara saygım sonsuz fakat ülkede bazı kişiler kendi çıkarları için başkalarının hakkını yiyor ve ihtiyacı olan kişiler rapor alamıyor, zorluk çekiyor. Ülkede hepimiz görüyoruz bu torpil olaylarını.

Arkadaşlarınız ne demiş ve nasıl almış?

Heyet raporu derken? Öyle isimlendirilen bir rapor türü yok. Engelli misiniz? Asker çürük raporu mu almak istiyorsunuz? Bakıma muhtaç birine mi bakıyorsunuz? Bakkaldan alır gibi .
Sağlık alanında düzenlenmesine rağmen farklı talep ve istekler doğrultusunda zaman zaman kişilerin gündeminde olabilen heyet raporu; bir sağlık kurumunda birden fazla uzman doktor tarafından muayene edildikten sonra, kişinin sağlık durumu ile ilgili detaylı bilgi sunan resmi bir belgedir.

Arkadaşlarınız ne demiş ve nasıl almış?
Hocam sınav için çalıştıklarını ve başarılı olduklarından bahsedince vermişler. Ekstra bir şey sorulmamış ama yine de sorayım dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…