wsxdf

Üyecik
Normal Windows kullanımı hızlı ancak açılışa gelince niye 1 dakikada açılıyor anlamadım. Başlangıçta sadece Kaspersky açılıyor. Bayağıdır böyle ben normal sanıyordum ama biraz araştırınca 1 dakikadan az sürede açılması gerekiyormuş. Bende neden böyle, SSD mi bozuktur?

SSD: Hi-Level Ultra Serıes 120 GB.

Normal Windows kullanımı hızlı ancak açılışa gelince niye 1 dakikada açılıyor anlamadım. Başlangıçta sadece Kaspersky açılıyor. Bayağıdır böyle ben normal sanıyordum ama biraz araştırınca 1 dakikadan az sürede açılması gerekiyormuş. Bende neden böyle, SSD mi bozuktur?

SSD: Hi-Level Ultra Serıes 120 GB.
Dostum bu disk tam bir rezalet. Yani tamam pratikte SSD ama öyle çok büyük beklentiler içinde olmamak gerekiyor.

Anti-virüsler de yorar zaten onu söylemişler yukarıda. Sen baştan temiz kurulum yap istersen.

Dostum bu disk tam bir rezalet. Yani tamam pratikte SSD ama öyle çok büyük beklentiler içinde olmamak gerekiyor.

Anti-virüsler de yorar zaten onu söylemişler yukarıda. Sen baştan temiz kurulum yap istersen.
Daha 2 hafta önce temiz kurulum yaptım zaten. Yani sorun diskle mi alakalı? Sanki ilk aldığım zamanlar daha hızlı açılıyordu şimdi ömrümü bitmeye başladı bilmiyorum.

Kurulumda dediğiniz şeyleri kapatıyordum zaten ve format atmadan önce de böyleydi yani bayadır böyle yavaş açılıyor.
O zaman Auslogics Disk Defrag ile TRIM işlemi deneyebilirsin. CrystalDiskMark ile okuma-yazma hız testi yapıp sonuçları paylaşabilirsin. Muhtemelen SSD yolda bırakma modunda.

O zaman Auslogics Disk Defrag ile TRIM işlemi deneyebilirsin. CrystalDiskMark ile okuma-yazma hız testi yapıp sonuçları paylaşabilirsin. Muhtemelen SSD yolda bırakma modunda.
Sonuçlar:
Disk sağlığına da CrystalDiskInfo ile baktım %94 çıktı. Test yapmadan önce Kaspersky dahil her şeyi kapattım disk kullanmasın diye.

Yazma hızında bir düşüklük var ondan mı yavaş açılıyor?

Dosya Ekleri

• 17678754886928691272501310258771.webp
    17678754886928691272501310258771.webp
    2,5 MB · Görüntüleme: 38
Son düzenleme: