20015

Gelişen
Merhabalar,
Öncelikle kendimle ilgili temel bilgileri paylaşarak yorum yapabilmeniz için gerekli altyapıyı sağlamak istiyorum. Matematik üzerine lisans eğitimi alıyorum ve trafik sorunu olan bir büyükşehirde yaşıyorum. Bu nedenle, en azından hibrit, tercihen uzaktan çalışabileceğim bir meslek tercih etmek istiyorum.
Sektör olarak finans ve veri bilimi alanlarında ilerlemeyi düşünüyorum. Özellikle risk analizi, aktüerya ve veri bilimi gibi konular ilgi alanlarım arasında yer alıyor. Bana bu alanlara uygun spesifik bir meslek önerisinde bulunabilir misiniz? Bu, uzun vadeli bir plan benim için.
Minimalist bir yaşam tarzını benimsiyorum ve lisans diplomamı aldıktan sonra kısa bir süreliğine hayatımı bir karavanda geçirmek istiyorum. Yaz aylarında sektörümden uzak kalsam bile çalışabilme imkânımın olması benim için önemli.
Matematiksel programlama dillerine hâkimim; MATLAB, Octave ve Maxima konusunda bilgiliyim. Bunun yanı sıra Python bilgim var ancak şu an için sınırlı. SQL bilgim ise orta seviyede.
Bu bilgiler doğrultusunda, lisans dereceme uygun olarak bana önerebileceğiniz meslekler nelerdir?

Merhabalar,
Öncelikle kendimle ilgili temel bilgileri paylaşarak yorum yapabilmeniz için gerekli altyapıyı sağlamak istiyorum. Matematik üzerine lisans eğitimi alıyorum ve trafik sorunu olan bir büyükşehirde yaşıyorum. Bu nedenle, en azından hibrit, tercihen uzaktan çalışabileceğim bir meslek tercih etmek istiyorum.
Sektör olarak finans ve veri bilimi alanlarında ilerlemeyi düşünüyorum. Özellikle risk analizi, aktüerya ve veri bilimi gibi konular ilgi alanlarım arasında yer alıyor. Bana bu alanlara uygun spesifik bir meslek önerisinde bulunabilir misiniz? Bu, uzun vadeli bir plan benim için.
Minimalist bir yaşam tarzını benimsiyorum ve lisans diplomamı aldıktan sonra kısa bir süreliğine hayatımı bir karavanda geçirmek istiyorum. Yaz aylarında sektörümden uzak kalsam bile çalışabilme imkânımın olması benim için önemli.
Matematiksel programlama dillerine hâkimim; MATLAB, Octave ve Maxima konusunda bilgiliyim. Bunun yanı sıra Python bilgim var ancak şu an için sınırlı. SQL bilgim ise orta seviyede.
Bu bilgiler doğrultusunda, lisans dereceme uygun olarak bana önerebileceğiniz meslekler nelerdir?
Aşağıdaki meslekler, finans ve veri bilimi alanlarında uzaktan veya hibrit çalışma imkânlarına sahip olmakla birlikte, matematik bilgi temelini de kullanmanıza olanak tanır:

1. Veri Analisti:
- Verileri toplamak, düzenlemek ve analiz etmek.
- Yakın zamanda Python ve SQL becerilerinizi geliştirmek, bu roldeki etkinliği artıracaktır.

2. Risk Analisti:
- Finansal riskleri değerlendirmek ve yönetmek.
- İstatistiksel modellere hâkim olmak önemlidir; bu alanda daha fazla eğitim ve pratik yapabilirsiniz.

3. Aktüer:
- Sigorta ve finans alanında risk analizi yapar.
- Lisans diplomanızdan sonra aktüerya eğitimi almanız gerekebilir. Bu meslek, uzaktan çalışma imkanı sunan bir alandır.

4. Veri Bilimci:
- Verileri analiz ederek iş süreçlerini iyileştirmek ve öngörülerde bulunmak.
- Python becerilerinizi geliştirmek, makine öğrenimi gibi konularda bilgi edinmek faydalı olacaktır.

5. Finansal Analist:
- Şirketlerin mali performansını analiz eder ve yatırım önerileri sunar.
- Uzaktan çalışmak için gerekli finans yazılımlarını öğrenmek iyi bir adım olacaktır.

6. Makine Öğrenimi Mühendisi:
- Verileri analiz ederek sistemlerin otomatik olarak öğrenmesini sağlamak.
- Python ve istatistiksel bilgi üzerine daha derinlemesine çalışmaya özen gösterin.

Öneriler:
  • Python eğitiminizi güçlendirin, özellikle veri analizi ve makine öğrenimi kütüphanelerini (pandas, NumPy, scikit-learn) öğrenin.
  • SQL yetkinliğinizi pekiştirin; veri tabanı sorgularında deneyim kazanarak veri analizi alanında kendinize bir temel oluşturabilirsiniz.
  • Online kursları veya sertifika programlarını takip ederek kendinizi geliştirin.
  • Finans ve veri biliminde kullanılabilecek araçları (örneğin, R veya Tableau gibi) öğrenmek faydalı olabilir.

İlerledikçe portföy oluşturmaya da özen gösterin, projeleriniz ve analizlerinizle destekleyin.