Relapse 6

Üstün
Yer
19946 Dresden St, Detroit, MI 48205
Aramızda gerçekten kalp krizi geçirip bunu atlatmış olan var mı? O an tam olarak neler hissettiniz? Ağrı bir anda mı başladı, yoksa yavaş yavaş mı arttı? Göğüs ağrısı dışında nefes darlığı, mide bulantısı, soğuk terleme, çeneye veya kola vuran ağrı gibi belirtiler yaşadınız mı? Bir de o sırada bunun kalp krizi olduğunu anlayabildiniz mi, yoksa başka bir şey sandınız mı? Hastaneye ne kadar sürede ulaştınız ve sonrasında tedavi süreci nasıl geçti? Yaşayanların kendi deneyimlerini anlatması hem merak ettiğim hem de birçok kişiye faydalı olabilecek bir konu diye düşünüyorum.

Vücutta gerçekleşen fiziksel olarak en korktuğum 1.Olaydır 2.Si ise beyinde pıhtı atması beyin kanaması v.s

Kalp krizi mi bilmiyorum ama öne eğilir pozisyonda çok duruyordum bir zamanlar artık kan basıncından mıdır nedir bir sefer bir anda kalbimdeki kanın zorlanarak içinden pompalandığını hissettim ve kalp tarafından fışk diye ses geldi o kadar korktum ki öldüm sandım. O sesin de ne olduğunu tahmin edebiliyorum kan olağan akışında olmayınca kalp içindeki tanziği bozuldu galiba göğsümde 4-5sn kadar ağrı oldu sonra az az geçmeye başladı. Ağrı çoğalsa veya geçmese direkt ambulans çağıracaktım. Hayattaki en korktuğum bir kaç andan birisi.

Vücutta gerçekleşen fiziksel olarak en korktuğum 1.olaydır 2.si ise beyinde pıhtı atması beyin kanaması vs.

Kalp krizi mi bilmiyorum ama öne eğilir pozisyonda çok duruyordum bir zamanlar artık kan basıncından mıdır nedir bir sefer bir anda kalbimdeki kanın zorlanarak içinden pompalandığını hissettim ve kalp tarafından fışk diye ses geldi o kadar korktum ki öldüm sandım. O sesin de ne olduğunu tahmin edebiliyorum kan olağan akışında olmayınca kalp içindeki tanziği bozuldu galiba göğsümde 4-5sn kadar ağrı oldu sonra az az geçmeye başladı. Ağrı çoğalsa veya geçmese direkt ambulans çağıracaktım. Hayattaki en korktuğum birkaç andan birisi.

Damar tıkanmış ve bir anda açılmış diye tahmin ediyorum. Keşke doktora gitseydiniz ne bu niye oldu diye. Bir daha olmayacağı ne malum?

Her göğsüm ağrıyıp kolum uyuştuğu anda terlemeye başlıyorum. Sevdiğim yatma pozisyonundan dolayı kolum sık sık uyuşuyor. Bazen göğüs ağrısı ile aynı anda olunca dünya duruyor gibi hissediyorum. Acil servisi aramak için, en ufak bir ağrı artışında refleks olarak arama tuşuna basacak şekilde bekliyorum. Bazen çok korkutucu oluyor.