Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
Açtığım bazı konulara hiç yanıt gelmemiş ve bu konu artık konu listesinde gözükmüyordu. Daha yeni konular geldiği için görmek artık imkansız olacak ve o konu asla yanıta ulaşamayacaktı.

Cevaplanmayan konular karadeliğe gitmemeli. Bazen internetten bir şey araştırıyorum Techolay Sosyal'de konu açılmış gözüküyor. Tıkladığımda sadece soru sorulmuş ve cevap eklenmemiş oluyor.

Bu gibi cevaplanmayan konulara uzman kişiler örneğin @Recep Baltaş bakmalı.

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı 23 Eksi
Yani çoğunluk soruna ve soruya sahip fakat bunu cevaplayabilecek kapasitede insan sayısı çok düşük. O yüzden bir noktadan sonra artık bunun üzerine düşmeyip bıraktım ve cevaplayan bildiğin kadar soru cevaplıyorum. Bütün soruları cevaplamaya çalışmıyorum.

Bazen bilgin olduğu ve çözebileceğin bir konuya bile hiç yazasın gelmiyor önceki yazdıkların konuya haftalarca dönmediği ve ansızın sorun çözüldü deyip yöntemi anlatmayıp defolduğu için. Bazen çok yüksek ihtimalle işe yarayacak bir şey yazıyorsun adamın gözüne zor geliyor yapmıyor çok sonra aynı şekilde çözüp kendi mesajını raporluyor "çözdüm driver sıfırladım düzeldi" diye mesela. Ben bunu 3 sayfa önce ilk cevapta yazdım diyorsun hocam uğraşmak istememiştim diyor. Recep Baltaş yazmış olsa koşa koşa yapacak ama vay Recep abim cevap vermiş diye. Bizim mesajlara bir Recep Baltaş maskesi olsa, yine biz yazsak ama gönderirken alicengiz yapılsa direkt Recep abim yazmış diye deneyecekleri için daha çok konu daha hızlı çözülecek...

Son düzenleyen: Moderatör:
Merak ettiğim bir bakayım dedim Hakan Bey'in hangi soruları cevap almamış diye. Profiline girdim ve son açtığı yaklaşık 20 tane konuya teker teker baktım. Neredeyse cevap almamış hiçbir konusu yok. Hatta bazı konularına konunun uzmanları cevap vermiş ki o konuları ben bile cevaplayabilecek teknik bilgiye sahip değilim. Buna rağmen Hakan Bey'in neden memnun edemediğinizi anlamış değilim açıkçası.

Hakan bey aralık ayından beri tahmin ediyorum ki soru soruyor ve sorularının neredeyse çoğuna cevap almış. Fakat buna rağmen belki de cevap almadığı birkaç konu olmasına rağmen cevap alamadığı konusunda şikayetçi. Bu da benim birkaç mesaj önce söylediğim olayı doğruluyor: Hiç kimseyi memnun edemeyiz. O yüzden cevaplayabildiğim kadar konu cevaplamaya devam edeceğim. Fakat arada cevaplayamadıklarım olursa da yapacak bir şey yok. Dediğim gibi herkesi memnun etmek mümkün değil.

Merak ettiğim bir bakayım dedim Hakan Bey'in hangi soruları cevap almamış diye. Profiline girdim ve son açtığı yaklaşık 20 tane konuya teker teker baktım. Neredeyse cevap almamış hiçbir konusu yok. Hatta bazı konularına konunun uzmanları cevap vermiş ki o konuları ben bile cevaplayabilecek teknik bilgiye sahip değilim. Buna rağmen Hakan Bey'in neden memnun edemediğinizi anlamış değilim açıkçası.

Hakan bey aralık ayından beri tahmin ediyorum ki soru soruyor ve sorularının neredeyse çoğuna cevap almış. Fakat buna rağmen belki de cevap almadığı birkaç konu olmasına rağmen cevap alamadığı konusunda şikayetçi. Bu da benim birkaç mesaj önce söylediğim olayı doğruluyor: Hiç kimseyi memnun edemeyiz. O yüzden cevaplayabildiğim kadar konu cevaplamaya devam edeceğim. Fakat arada cevaplayamadıklarım olursa da yapacak bir şey yok. Dediğim gibi herkesi memnun etmek mümkün değil.

Recep bey ben memnunum, bu forum sitesi cevaplanan sorularla dolu sadece arada bir gözden kaçan sorular için bu öneriyi yapmıştım. Önerim sizi üzdüyse özür dilerim. Kimseyi rahatsız etmek gibi bir isteğim yok. Kendi konularım için değil bazen Google'da yazdığımız sorularda Techolay'da sorulmuş sorular çıkıyor, baktığımızda ise cevaplanmamış çıkıyor. Ben kendi konularım için değil diğer konular için demiştim. Siz beni yanlış anladınız. Özür dilerim.