Gözlemleyemeyiz ki. Bir işlemci, mucidini analiz edemez yani.Peki Allah nasıl var oldu? Sonuçta hiç yoktan bir tanrının var olması uzay boşluğunun içinde kendi kendine bir işlemci oluşmasıyla aynı şey.
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.
Detaylar
Kim cevapladı?Shaesthra
Başarılı
No Big Bang? Quantum equation predicts universe has no beginning
(Phys.org) —The universe may have existed forever, according to a new model that applies quantum correction terms to complement Einstein's theory of general relativity. The model may also account for dark matter and dark energy, resolving multiple problems at once.
yusufklncc
Üstün
- Makaleler
- 9
Tanrı yarattı cevabının istenmiyor olması evrenin tesadüfi oluştuğunun cevap olarak kabul edilmesi anlamına gelmez. Maksat burada zaten araştırmak. Bu tarz sorulara Tanrı yarattı söylemi kaçamak cevap vermekten başka bir şey değildir.
Söylemine göre şu an biz çok gelişmiş bir toplumun yarattığı gelişmiş bir simülasyonun içindeki NPC'ler de olabiliriz.Gözlemleyemeyiz ki. Bir işlemci, mucidini analiz edemez yani.
III. Osman
Yetkin
Hiçbir şey yokken bir şey var olamaz. Böyle bir şey imkan dahilinde bile değil. İster Tanrı deyin ister başka bir şey. Bu işin içinde bir şey olduğu kesin. Bu yüzden de ölüm ve sonrası benim için hep çok korkutucu olarak kalacak.
- Makaleler
- 9
Tanrı kavramını oluşturduğumuz için evreninde böyle oluştuğunu düşünüyoruz. İnançlı insanlar nasıl Tanrının yoktan var olduğuna inanıyor ise evrende aynı şekilde. Kimse yaratmadı. Tanrı gibi yokluktan var.
Hiçbir şey yokken var olmadı ki. Madde/enerji hep vardı. Yalnızca dönüştü.
Eğer yaratıcının bir yaratıcısı olsa o yaratıcı olmazdı. Ayrıca bu tür benzetmeleri doğru bulmuyorum. 1. boyutta birisi 3. boyutu nasıl anlayamazsa sonsuz güce ve kudrete sahip olanı bu şekilde basite indirgeyerek anlayamayız.Peki Allah nasıl var oldu? Sonuçta hiç yoktan bir tanrının var olması uzay boşluğunun içinde kendi kendine bir işlemci oluşmasıyla aynı şey.
Yani metot yürütüyor. O metotun içindeki şartları değiştirirsen tabi sever belamızı. Ama bunu yapay zeka yapmıyor yani. İnsan yapıyor.Bu hipoteze göre yapay zekadan korkmamak lazım en kesin cevabı ise yapay zeka insanlığa baş kaldırınca alırız cevabı.
Input'u sensörler algılayabiliyorsa yapar ama tam anlamıyla insan nedir bilmez. Sadece sensörlerdeki elde ettiği bilgilerle tanımlar bizi. O da onun inputu olur.Yani bu mantığa göre yapay zekayı yapan kendini yok ettirebilecek bir şey yapabilir bunu diğer alandan düşünürsek yaratıcı için böyle bir şey mümkün olabilir mi?
Burada mucit ile mucidin kıyasını yaparsın.
Son düzenleme:
- Durum
- Mesaj gönderimine kapalı.