Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Tanrı yarattı cevabının istenmiyor olması evrenin tesadüfi oluştuğunun cevap olarak kabul edilmesi anlamına gelmez. Maksat burada zaten araştırmak. Bu tarz sorulara Tanrı yarattı söylemi kaçamak cevap vermekten başka bir şey değildir.
Gözlemleyemeyiz ki. Bir işlemci, mucidini analiz edemez yani.
Söylemine göre şu an biz çok gelişmiş bir toplumun yarattığı gelişmiş bir simülasyonun içindeki NPC'ler de olabiliriz.

Hiçbir şey yokken bir şey var olamaz. Böyle bir şey imkan dahilinde bile değil. İster Tanrı deyin ister başka bir şey. Bu işin içinde bir şey olduğu kesin. Bu yüzden de ölüm ve sonrası benim için hep çok korkutucu olarak kalacak.

Tanrı kavramını oluşturduğumuz için evreninde böyle oluştuğunu düşünüyoruz. İnançlı insanlar nasıl Tanrının yoktan var olduğuna inanıyor ise evrende aynı şekilde. Kimse yaratmadı. Tanrı gibi yokluktan var.

• Beğendim
İfadeler: 236
Peki Allah nasıl var oldu? Sonuçta hiç yoktan bir tanrının var olması uzay boşluğunun içinde kendi kendine bir işlemci oluşmasıyla aynı şey.
Eğer yaratıcının bir yaratıcısı olsa o yaratıcı olmazdı. Ayrıca bu tür benzetmeleri doğru bulmuyorum. 1. boyutta birisi 3. boyutu nasıl anlayamazsa sonsuz güce ve kudrete sahip olanı bu şekilde basite indirgeyerek anlayamayız.

Yani bu mantığa göre yapay zekayı yapan kendini yok ettirebilecek bir şey yapabilir bunu diğer alandan düşünürsek yaratıcı için böyle bir şey mümkün olabilir mi?
Input'u sensörler algılayabiliyorsa yapar ama tam anlamıyla insan nedir bilmez. Sadece sensörlerdeki elde ettiği bilgilerle tanımlar bizi. O da onun inputu olur.

Burada mucit ile mucidin kıyasını yaparsın.

Son düzenleme:
Evrenin genişliğini ve Dünya'nın küçüklüğünü karşılaştırabildiğimizden beri bu tarz fikirleri hiç düşünmüyorum.

Biz bu sorulara hiçbir zaman cevap bulamayacağız maalesef.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.