Hiçbir şeye ilgi duymuyorum. Hiçbir şey benim uzun süreli ilgimi çekmiyor daha doğrusu.
Mesela lisede bazı kişiler tarladan çiftçilikten falan konuşurdu ki adamların ilgisi çekiyor, kafaları ona çalışıyor. Sonra o kişiler o alandan yürüdü iyi kötü bir gelir sahibi oldular.
Ya da lisedeyken mesela bilgisayarlara kafayı takan çocuk vardı ilgi alanı o. Sonra gitti yazılımcı oldu. Fiziğe ayrı ilgi duyan gitti fizik okudu o alanda ilerledi. Böyle böyle çoğaltırsın örnekleri.
Ama ben lisedeyken de ortaokuldayken de hatta üniversitedeyken bile ilgi duyduğum neredeyse hiçbir şey yoktu. Hala da yok.
Mesela çocukluğundan beri arabalara ilgi duyan kişiler var çocukken ya daha 10 yaşında sana arabanın içini dışını komple anlatır. Bu çocuk büyüyünce ya otomotiv mühendisi olur o alandan yürür ya da sanayide motor ustası olur o alandan yürür ama bir şekilde yolun bulur çünkü bir ilgi alanı var.
İlgi alanını sen seçmiyorsun, O seni seçiyor. Bu laf çok doğru. Ya da çocukken maruz bırakılacaksın ailen tarafından bir alana. Öbür türlü bir yaşa geldikten sonra ilgi alanı seçeyim hadi diyemiyorsun.
E ben bilmem kaç yaşına geldim, üniversite bitirdim ama hala bomboşum. Hiç ilgimi çeken bir alan olmadığı için hiçbir şey yapmadan ömrümün %33'ünü falan tamamladım.
Azıcık makineye, matematiğe fiziğe ilgi duysam gider mühendis olurdum. Çok para kazanmasam da en azından kafamın bastığı bir alanda çalışırdım ama yok.
Bakın iyi olduğum alan yok demiyorum, İLGİ DUYDUĞUM ALAN YOK. İkisi çok farklı şeyler. İyi olmasam da ilgi duymam yeterdi. Bir yerden geliştirirdim kendimi ama yok sıfırım.